De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Advies en POVO procedure

Verwante presentaties


Presentatie over: "Advies en POVO procedure"— Transcript van de presentatie:

1 Advies en POVO procedure

2 Verantwoord overstappen
Juiste schoolkeuze Voorkomen uitval of switchen

3 Doorstroom schema Voortgezet Onderwijs (en verder)

4 Advies van de basisschool
Resultaten leerling volgsysteem (LOVS) vanaf groep 6. Kind kenmerken (werkhouding, gedrag, e.d.) Advies wordt bepaald in overleg met directeur, IB-er, leerkracht groep 7 en leerkracht groep 8. Er wordt pas in groep 8 een voorlopig advies gegeven! Dit om recht te doen aan het feit dat een leerling zich blijft ontwikkelen. Definitieve advies in februari groep 8. Advies is bindend.

5 Toelaatbaarheid VO vastgesteld in POVO procedure Utrecht-West
Advies Score (niveauwaarde) VMBO BL overwegend 0,0-1,6 VMBO KL overwegend 1,7-2,5 VMBO TL overwegend 2,6-3,3 HAVO overwegend 3,3- 4,1 Atheneum overwegend 4,2-5,0 Gymnasium (bijna) alleen maar 4,2-5,0

6

7 Uitslag Cito-eindtoets
De Cito-eindtoets wordt afgenomen in april, na de schoolkeuze procedure. Valt de uitslag van de cito-eindtoets lager uit dan verwacht? -> er verandert niets aan het advies en de plaatsing op het VO Valt de uitslag van de cito-eindtoets hoger uit dan verwacht? -> Dan moet de basisschool het advies heroverwegen en kan het advies eventueel worden bijgesteld. Dit alleen als de basisschool heeft aangegeven dat een hoger advies bij deze leerling mogelijk is (ontwikkeling). Het VO bepaalt uiteindelijk de plaatsing.

8 Informatie en vragen Zijn er nog vragen?
Voorlichtingsavond ouders op VO Voorlichting kinderen in groep 8 Brochure: VO gids.nl Informatiehoek via school Websites VO-scholen Open dagen (ook voor groep 7 leerlingen) Open lesmiddag (alleen voor groep 8 leerlingen) Zijn er nog vragen?


Download ppt "Advies en POVO procedure"

Verwante presentaties


Ads door Google