Afvallen was nog nooit zo makkelijk, als met het populaire eiwit dieet! Ten gevolge van een veranderd leefpatroon is overgewicht vandaag de dag bijzonder.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichting over overgewicht voor leerlingen van het VJM College
Advertisements

Eten en drinken, voor, tijdens en zeker na een inspanning.
Voorlichtingsavond De Granaet.
Yvonne Krooshof, sportdiëtiste
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Voeding voor optimale atletiekprestaties
De actieve voedingsdriehoek
Stofwisseling.
Het Voedingsconcept Party & Proeverij. Welkom Voert u ook die eeuwige strijd met de weegschaal ?
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Gezonde voeding bij tieners
VOEDING EN REUMA.
Goedenavond Welkom bij
Thema 2: Voeding en Vertering
De PABO student, die de juiste voeding kent!
Met een goede voeding op naar de Slachte!
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
Sport eten en spijsvertering
De voedsel en kracht quiz
Voeding en sport Voedingsstoffen Koolhydraten en Vetten Eiwitten
Wat voedt jou deel 1..
Lekker en Gezond de Quiz
BLOK 2 Voeding is energie Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Voeding en zwangerschap
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Energiemanagement Hans Spanjers
Koolhydraten
Introductie sportvoeding
1 Zin en onzin van dieten Esther Pekel, diabetes dietist VUmc.
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Voeding & Vertering.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
 Wie is Amber Alberda?  Hashimoto  Haar oude levensstijl  Nieuwe ervaringen  Je bent je eigen bouwpakket  Food IQ.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
Diëten Niet alleen om af te vallen!. Veel mensen volgen een dieet uit medische noodzaak Natriumbeperkt Energiebeperkt Vetarm Antiallergisch dieet Maagdieet.
De website metdetrein.com: de eerste halte voor uw treintickets! Ondanks de opkomst van reizen per auto en vliegtuig, mogen treinreizen zich vandaag de.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Diabetes.
Loesmaye Ismay v.d Wiel. Kurtulus Kaplan. Merve Emik.
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Visieontwikkeling.
Groen op je bord.
Gezonde voeding.
Voeren en Verzorgen Les 3 Blok 1.
Leefstijl bij kanker Anika Adriaans en José Breedveld
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Door: Silke, Anniek en Kayleigh
Smul gezond.
Voedingsstoffen.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Leverancier van de Schijf van Vijf
Diabetes.
Voeding Kenmerken van voeding.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Koolhydraten.
Voeding en vertering.
Gezonde voeding.
Lezing Stichting Kind en Voeding
Spreekbeurt PKU door:.
Thema 2 Voeding en vertering
Schijf van Vijf.
Het koolhydraatbeperkte dieet Deel II
Keuzedeel assisteren bij facilitaire diensten
Transcript van de presentatie:

Afvallen was nog nooit zo makkelijk, als met het populaire eiwit dieet! Ten gevolge van een veranderd leefpatroon is overgewicht vandaag de dag bijzonder in opkomst. Doordat veel mensen ‘zittend werk’ hebben en voedsel altijd en overal beschikbaar is, is obesitas tegenwoordig een van de belangrijkste ziektes. Een goede remedie tegen overgewicht is het eiwit dieet, dat steeds meer aan populariteit wint. Waarom een eiwitdieet? Het menselijk lichaam heeft zowel eiwitten als koolhydraten nodig. Veel eerder dan van koolhydraten, krijg je van eiwitten echter het gevoel dat je verzadigd bent, met als logisch gevolg dat je minder gaat eten. Eventueel extra benodigde energie zal het lichaam vervolgens uit vetten halen, waardoor ongemerkt afgevallen wordt.eiwitdieet

Een ander voordeel van eiwitten ten opzichte van koolhydraten is, dat een eventueel eiwitoverschot in spierweefsel wordt veranderd, terwijl een overschot aan koolhydraten in wordt omgezet in vet! Het is bovendien van belang om voldoende eiwitten te eten, omdat je door een eiwittekort de kans loopt last te krijgen van uiteenlopende klachten, zoals vermoeidheid, haaruitval, een te lage lichaamstemperatuur en minder spiermassa. Bij het eiwit dieet eet je in plaats van koolhydraten, eiwitten. Deze eiwitten leveren de energie die je nodig hebt. Leiddraad voor het eiwit dieet is het eiwitdieet schema. In dit schema worden koolhydraten in het begin van het eiwit dieet zelfs volledig taboe verklaard. In plaats daarvan dient men eiwitrepen en -shakes te eten, in combinatie met groenten. Gaandeweg wordt overgestapt op ‘gewone’ eiwitrijke voeding, die echter ook koolhydraten bevat.

Met behulp van het eiwit dieet schema raakt je lichaam langzamerhand gewoon aan het nieuwe eetpatroon. Terwijl je in de eerste periode van dit schema niets mag eten dat ‘slechte koolhydraten’ (suikers) bevat, mag je later beperkt koolhydraten consumeren. Hierdoor krijgt je lichaam de mogelijkheid om langzaamaan te wennen. Voorbeelden van plantaardige producten die veel eiwitten bevatten zijn brood, rijst, pasta, bonen en noten. Voorbeelden van dierlijke producten met eiwitten zijn eieren, kaas, vlees, zuivel, gevogelte en vis.eiwit dieet Niet alleen is het relatief eenvoudig om met het eiwit dieet af te vallen, u zult zich er ook lekkerder bij voelen. Wilt u meer weten over het populaire eiwit dieet? Op de website vindt u alle benodigde informatie. Bovendien staan op deze site handige links naar allerlei smakelijke eiwitrijke producten, zoals repen en shakes in allerlei smaken, zodat u heel snel aan de slag kunt!