Want een kind wordt geboren, een zoon wordt ons gegeven.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Op zoek naar licht Mensen komen binnen.
Advertisements

De HEER vergeet zijn belofte aan David niet. 1. Wanneer Hij die belofte heeft gegeven.
Ik wens je De kracht van god.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Kerst 2012 God is bij de mensen komen wonen.
Wees het hele jaar door dankbaar voor wat je hebt…
Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Ik leg mijn leven af.
Zingen Vers 1 Daar is uit 's werelds duistre wolken
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
Zingen Vers 1 Dit is de dag, die God ons schenkt,
God en ons.
Kerstviering groep 4 Fijn dat jullie er zijn!.
Welkom in deze kerkdienst
Verpakt.
Beloofd is beloofd.
Welkom.
Kerstfeest met kinderen Singelkerk - Rehobothkerk
Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?
Kerst 2010 Micha 5: 1-4a Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein voor iedereen. Uit jou komt een herder voort, bekleed met macht van de Heer, Hij brengt.
Kerstnacht 2012 God is bij de mensen komen wonen. Lucas 2: 6 – 7 Maria bracht een zoon ter wereld, haar eerstgeborene. Ze legde hem in een voederbak, omdat.
GODS DAGELIJKSE LEIDING
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Welkom in de samenkomst. Hebreeen 12 Hebreeen Daarom dan ook, alzo wij door zo’n grote menigte geloofsgetuigen omringd zijn, laat ons afleggen.
De “Dialoog” tss Paulus en Jezus, op de weg naar Damascus (Mendelssohn) nodigt uit tot de ontmoeting met Hem 14de vd Tijd door het Jaar.
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
Komt allen tezamen!.
Welkom Israelzondag.
Preek Jesaja 42: 1-9.
Zondag 14 december 2014 middagdienst.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Welkom Kerstnachtdienst 2014.
In Uw licht zien wij het Licht
Zondag middagdienst.
Preek Matteüs 2: 1-12.
Welkom in de samenkomst
Welkom in de samenkomst
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
Leven zonder ANGST 1.
“ Mijn handen hebben de hemelen uitgespannen, Ik riep het sterrenleger te voorschijn” Jes.45:12.
Vers 1 Komt, laat ons juichen voor de HEER, een lofzang zingen, Hem ter eer, met snarenspel Hem blij begroeten. Wij prijzen Hem die redding biedt, de rots.
Gedicht Sarah: Eén kaars gaat er nu branden En zegt aan iedereen Er is een feest ophanden De duisternis gaat heen.
O Heer, wat ben ik moe!.
Welkom.
Vernieuwing van je geloof…..
Vers 1 O God, wil aan de koning schenken uw recht en wijs beleid, wil hem, de koningszoon, bedenken met uw gerechtigheid. Laat hij uw volk besturen, Here,
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Maranatha... Kom Heer Jezus, kom!
3 oktober 2015 Garderen. De vraag is niet: waar gaat een mens heen als hij sterft? De vraag is: als een mens sterft, zal hij herleven? inleiding.
Zingen Vers 1 Wat God doet, dat is welgedaan,
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Er bloeit iets op! Kerstproject Komt tot ons, de wereld wacht, Heiland, kom in onze nacht. Licht dat in de nacht begint, kind van God, Maria 's.
Koningin Wilhelmina school
Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
JEZUS ZONDER HANDEN.
Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. 1 mei 2016.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Advent.
Jezus is Geboren! In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan
God! Doe er eens wat aan! Psalm 94.
Transcript van de presentatie:

Want een kind wordt geboren, een zoon wordt ons gegeven.

Het gesprek dat de wereld rond ging

(Journalist) Begrijp je wat er is gebeurd? Begrijp je waarom die mensen dat gedaan hebben? (Zoon) Ja, omdat zij erg, erg stout zijn. Stoute mensen zijn niet erg lief. En we moeten heel goed opletten en we moeten verhuizen. (Vader) Maak je geen zorgen, we moet niet verhuizen: Frankrijk is onze thuis. (Zoon) Maar er zijn stoute mensen, papa? (Vader) Ja, maar er zijn overal stoute mensen. (Zoon) Zij hebben geweren, zij kunnen op ons schieten want zij zijn erg, erg stout, papa. (Vader) OK, zij hebben misschien geweren maar wij hebben bloemen. (Zoon) Maar bloemen doen niets, het is om… het is om… (Vader) Toch, ze doen iets, kijk, iedereen brengt bloemen. Het is om de geweren te verslaan. (Zoon) Is het om te beschermen? (Vader) Juist. (Zoon) En de kaarsen ook? (Vader) Het is om de mensen niet te vergeten die ons gisteren hebben verlaten. (Zoon) O ja… (Zoon tegen de journalist) De bloemen en de kaarsen zijn er om ons te beschermen. (Journalist) Voel je je nu beter? (Zoon) Ja, het gaat beter.

De kleine prins Hoofdstuk 7 (A. de Saint-Exupéry) “En als ik een bloem ken die enig is op de wereld, die alléén maar op mijn planeet bestaat en die bloem kan door zo'n schaap zo maar op een dag in één hap worden vernield, zonder dat het schaap weet wat het doet -is dat dan niet belangrijk?” (Uit: De kleine prins van A. de Saint-Exupéry)

Het visioen van Jesaja “Het volk dat ronddwaalt in het donker, ziet een helder licht. Over hen die wonen in een land vol duisternis gaat een stralend licht op. Uitbundig laat U hen juichen en U overstelpt hen met vreugde; zij verheugen zich voor uw aanschijn zoals er vreugde is bij de oogst en gejuich bij het verdelen van de buit. Want het drukkende juk, de stang op hun schouders, de stok van de drijver, U breekt ze stuk als op de dag van Midjan. Want alle dreunend stampende laarzen en met bloed doordrenkte mantels worden verbrand, en verteerd door het vuur. Want een kind wordt geboren, een zoon wordt ons gegeven. De heerschappij rust op zijn schouders; men noemt hem wonder van beleid, goddelijke held, vader voor eeuwig, vredevorst. Groot is de macht en eindeloos de vrede voor de troon van David, voor zijn koninkrijk; hij zal het stichten en onderhouden door recht en gerechtigheid vanaf nu en voor altijd.” (Jesaja 9,1-6)

Uit de Messiah van G.F. Händel For unto us a Child is born, unto us a Son is given; and the government shall be upon his shoulder, and His name shall be called: Wonderful, Counsellor, The Mighty God, The Everlasting Father, The Prince of Peace.