Welkom!! Namens de Ouderraad. Wat is een ouderraad? We zijn een groep enthousiaste ouders die graag iets extra betekenen voor de school en de kinderen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

Leerlingenraad Leerlingenraad Laat je stem horen!!
Over wat we doen en wie we zijn …. Praten, lachen, klussen, organiseren, plannen, …
Met dyslexie naar het ASO? Yes you can!
Welkom op de Julianaschool
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
OUDERRAAD Vrije Lagere School
Oudercomité VBS Sint Martinus
OM EVEN OVER NA TE DENKEN.
Kunst bij de Mussen. Wij zijn de kunstenaars We bedenken zelf allerlei dingen.
Maatschappelijke stage
Kiekeboe! Hoe gaat het eraan toe, in de kleuterklas!
GASTLESSEN VOOR STUDENTEN 1 E LEERJAAR PW 3 EN 4 Kwaliteitszorg in de KO.
Een levensboek voor ouderen
Oudercomité Savio Kleuterschool
Gezellig samen melk drinken en fruit eten, dan doen we nog een spelletje of luisteren naar een verhaal.
Aan de slag met de BETERapp
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
Oudervereniging SLN De oudervereniging:
Voorstelling Ouderraad
WIJ DOEN MEE !. WIE ZIJN WIJ? -Een dynamische groep van enthousiaste mensen die zich, op vrijwillige basis inzetten om het leven op en om de school voor.
Jeugd Pastoraat Westerkerk.
Presentatie resultaten monitor landelijk versus lokaal maart 2014.
Welkom op onze informatieavond !
Oudervereniging “De boomhutters”. Wie zijn we? Ouders van kinderen op De Boomhut Vrijwilligers Met veel of weinig tijd Met veel zin om samen school te.
1. 2 Waarom Multimove in Damme ? 3 Nog geen activiteiten naar die doelgroep. Extra sportief aanbod na de schooluren. Meer kleuters aan het bewegen krijgen.
Babbelen met ouders… maar niet zomaar!
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Welkom op de informatieavond van groep 7
Ouderraad olfa Schooljaar Klasvergaderingen – September 2015.
Het Land van de Ouderbelangen en het Inclusieve Onderwijs Peter Hulsen, Landelijke Ouderraad Jeroen Veltheer, stichting Volgbaar Onderwijs (voorheen ouderplatform.
Nieuwsbrief Augustus 2015 Personele zaken Juf Amy is gestart in groep 8. Zij en de kinderen hebben er al twee leuke dagen opzitten. We wensen haar veel.
De leerlingenraa d Laat je stem horen!.
Vraag 1: Mag de school geld vragen voor een theaterbezoek?
De leerkracht = DE BELANGRIJKSTE PERSOON in de schoolloopbaan van je kind! PARTNER vd ouders …
Welkom! Ouderavond TK2+ project Donderdag 26 november 2015.
Zorgen voor een zo laag mogelijke ouderbijdrage ! Jij helpt ook mee !
Een lach op het gezicht van kinderen in Nederland.
Ouderavond Slim Fit unit 5 t/m 8. Inhoud / programma van deze ouderavond Hoe zag onze proefweek eruit? Wat houdt Slim Fit in voor unit 5 t/m 8? Enkele.
Welkom Module Autisme in de Sport. Programma Voorstelrondje Doel Autisme en sport Structuren Vragen.
Inhoud van de avond uur: opening voor- en nadelen huidige rooster voor- en nadelen continurooster korte pauze stellingen vragen? hoe nu verder?
Onderzoek Generatie 2020 De leerkrachten van Deinze kregen eind vorig schooljaar voor het eerst te horen dat er een groot onderzoek zou zijn in Deinze.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
De leerlingenraa d Laat je stem horen!
De Bolster Sambeek - buitenruimte.nu - november 2014.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
VAN HRM NAAR PERSONEELSZORG 7 JUNI 2016SECTORDAG FNV OVERHEID.
WELKOM in de 3 e graad!. Samen en apart ? samen -Nederlands luisteren, spreken, creatief schrijven, lezen -WO -muzische vorming: knutselen, muziek, drama,
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Welkom!! Namens de Ouderraad.
Oudercomité Kleuterschool Schoot schooljaar
Oudercomité Kleuterschool Schoot schooljaar
Grip op stress, tijd en Welkom, mijn naam is Annemiek Tigchelaar en ik ben de eigenaar van Werkdrukverlager. Wij helpen je met grip op je stress,
Waarom Multimove in Damme ?
Ouderraad olfa Schooljaar
Ouderraad OLVE Familia
Presentatie werking ouderraad
Vraag 1: Mag de school geld vragen voor een theaterbezoek?
Oudervereniging van Dijck
Ouderraad Wilbertschool Een leuke schooltijd maak je samen.
De Ouderraad Vzw Zonnebloem.
WIJ STELLEN U GRAAG DE VRIENDENKRING VOOR Het bestuur van de vriendenkring is sinds dit schooljaar vernieuwd. De Vriendenkring.
Ouderraad Wilbertschool Een leuke schooltijd maak je samen.
Groep 6 * Overzicht van het schooljaar * Vakken, lessen en methodes
voor actieve vaders en moeders!
Activiteiten Commissie
De scope van het project
Eerste ouderraadsvergadering
Transcript van de presentatie:

Welkom!! Namens de Ouderraad

Wat is een ouderraad? We zijn een groep enthousiaste ouders die graag iets extra betekenen voor de school en de kinderen  Samen met leerkrachten en directie denken we na over nieuwe initiatieven en volgen deze mee op  We brengen het standpunt van de ouders over  We organiseren eigen activiteiten en geven zo financiële steun aan alle kinderen  We staan klaar om de school te helpen bij haar activiteiten

Wie is de ouderraad?  Vaste leden die deelnemen aan de vergaderingen en organisatie.  Losse leden die zich inzetten voor één of meerdere activiteiten zoals organisatie vooraf en/of hulp op de dag zelf. Onze inzet is uiteraard steeds in functie van onze beschikbare tijd

Hoe werkt de ouderraad ?  Ronde tafel met de school :  6 à 7 avonden per jaar met de directie en een aantal leerkrachten  We delen onze standpunten en bespreken hoe het welbehagen en de opleiding van onze kinderen kan verstevigd worden.  Ronde tafel met de ouderraad :  Aantal avonden varieert afhankelijk van de activiteiten.  Gezellige momenten om activiteiten in te plannen, alles te overlopen, af te stemmen en even na te praten. Alles in functie van onze eigen beschikbare tijd

Waarom vraag je je af ? Je kind zit het grootste deel van zijn/haar dag op school. Maar wat gebeurt er eigenlijk achter de poort ?  Je krijgt inzicht in de werking van de school en de initiatieven die lopen. Je hebt een inbreng die echt verschil kan maken voor jou kind en alle kinderen.  Je helpt mee aan activiteiten die belangrijke momenten zijn voor je kind.  Het is een vrijetijdsbesteding die voldoening geeft.  Je maakt deel uit van een toffe bende ouders met allen hetzelfde doel voor ogen : de kinderen !

Onze inzamelacties  Een aantal activiteiten zijn gepland om geld in te zamelen  Belgische avond – 27 november 2015  Wafel – en truffelactie  Sinterklaasfeest  Bloemenactie  Quiz Alle centjes gaan integraal terug naar de kindjes. Hoe meer we binnenkrijgen, hoe meer we kunnen realiseren.

Wat doen we met de centjes? Belangrijk is dat alle onze uitgaven ten goede zijn van alle kinderen  Elke week gratis fruit!  Klasbudget per kind voor aankoop knutselmateriaal  Vernieuwing van speelpleintoestellen : fietsen kleuters, turnmaterialen,gezelschapsspelen, picknickbanken …  Bij elke uitstap sponsoring van 100 euro voor verplaatsing  Een lekker fris ijsje als start van het nieuwe schooljaar  We geven met plezier de Sint een extra duwtje in de rug  Sponsoring boekenweek, sportdagen, project MOS en verkeer, project techniek,...

Overige hulp?  Helpende Handen voor de schoolactiviteiten :  Pannenkoekenfeest  Grootoudersfeest  Sportdag  Fietsexamen  Schilouders  Schoolfeest…

Doe mee met de Ouderraad Is vergaderen niet jouw ding: het onze ook niet ! We houden het graag simpel en gezellig.  Neem zonder verplichting contact met ons op en kijk of het je aanstaat. 