Vrouwenochtend 12 februari 2016

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

Wat doen wij met Gods Schepping …
Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Leven in de kracht van de Heilige Geest
In het begin schiep God de hemel
Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Ons voedsel, ……. Bijbels keurmerk?
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 3 mei 2014 “Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus,
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Water, schapen en vrouwen
Gods verborgen glans.
Het Scheppingsverhaal.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
De schepping.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Uw voedsel is uw medicijn Harmonic Health
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
TOV VRIJDAG 06 FEBRUARI 2009 HEILIG AVONDMAAL.
WELKOM!.
Is al het voedsel REIN?. A. Vanaf het begin zorgde de ________ voor goed voedsel. Schepper.
‘voor de kinderen’.
Lange wandeling Bijbelstudie met Jezus De Schriften open
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
‘Knippen’ en plakken van internet. Digitaal opslaan. Zorg er wel voor dat je er de volgend eles mee verder kan.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
de Heilige Geest van de Hemelse God
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
De Ark van Noach (2). De Ark van Noach (2) Genesis 7: 1 En de HERE zeide tot Noach: Ga in de ark, gij en geheel uw huis, want u heb Ik in dit geslacht.
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Niets zonder Gods zegen
De gezouten waarheid.
Godsdienst 1.
Welkom bij de ‘Weet wat je eet en beweegt ’ quiz!
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Durf te dromen.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Spring in het diepe!.
Basisstof 5: Eetbare wortels, stengels en bladeren
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Structuur in de Heilige Schrift Zijn de teksten van de heilige Schrift uit de losse pols opgeschreven? of met precisie en structuur?
Exodus 25:9 Volgens alles wat Ik u zal tonen, een ontwerp van de tabernakel en een ontwerp van al zijn voorwerpen, zó moet u het maken.
4G De moeite van de rijken … Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: 'Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
 Wie is Amber Alberda?  Hashimoto  Haar oude levensstijl  Nieuwe ervaringen  Je bent je eigen bouwpakket  Food IQ.
1.  Je hart is een spier;  Door te sporten wordt de hartspier sterker gemaakt;  je hart gaat beter gaat pompen;  Er gaat meer zuurstof naar alle cellen.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Welkom en Afkondigingen > ♪8:1,3 ♪283:1,5 ♪25:2,6 ♪8b:2,3,4 ✝GEN1:26-2:3 ♪513 ✝EXO20:8-11 ♪365:2 ✝MAT6:25-34 ♪316:1,4 ♫571 :ref. 2x ♪415.
Huisvesting en Hygiëne
19 – Supergoed of totaal bedorven?
Genesis 1: God zei: ‘Ik wil mensen maken.
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Smul gezond.
Het Scheppingsverhaal.
Transcript van de presentatie:

Vrouwenochtend 12 februari 2016 Voeding en de Bijbel Vrouwenochtend 12 februari 2016

Alles wat God heeft gemaakt is goed en heeft een doel God keek naar alles wat Hij had gemaakt en zag dat het zeer goed was. Genesis 1:31 “Ook zei God; Hierbij geef ik jullie alle zaaddragende planten en alle vruchtbomen op de aarde; dat zal jullie voedsel zijn. Genesis 1:29

Wat voor doel hebben deze wetten voor ons nu? Gezondheidsaspecten Onze Leven Verlengen Deuteronomium 5:29,33 ; 10:13

De doel van reine en onreine dieren Reine dieren: Menselijk gebuik Onreine dieren: Om de aarde schoon te maken. Dat is een reden waarom wij geen vleeseters moeten eten Leviticus 11:29

Hoe serieus is het dreigement van ziektes? De Amerikaans Keuringsdienst voor waren en Medicijnen heeft verklaard, dat “rauwe oesters, St. Jakobsschelpen en mosselen- zo smakelijk bij gourmetten- volgens de norm 85 procent voor hun rekening nemen van alle ziektes, veroorzaakt door het eten van zeevruchten”. (FDA consumer, juni 1991) Uitbraak van cholera, tufus, hepatitis A, virusziekte, salmonella en verlammende schelpdiervergiftiging zijn maar enkele van de gezondheidsproblemen, die verbonden zijn aan de consumptie van deze weekdieren.(U.C. Berkeley wellness Letter, Februari 1994)

Hoe wist men dat kruiden geneeskrachtig waren en dat men ze kon eten? Oude wetten Mondelinge overleveringen

In Exodus 30:22-33 God gaf opdracht aan Mozes om “Heilige olie” te laten maken. Planten die gebruikt werden: Mirre, Kaneel, Kalmus, Kassie, Olie van olijfbomen . Van deze planten werd een specerij gemaakt. Een heilige zalfolie, een zorgvuldig bereid mengsel, werk van een zalfbereider.

EZECHIEL 47:12 “Aan de oevers van de rivier zullen allerlei vruchtbomen opkomen, waarvan de bladeren niet zullen verwelken en de vruchten niet zullen opraken; elke maand zullen ze vrucht dragen. Het water stroomt immerst uit het heiligdom. De vruchten zullen eetbaar zijn en de bladeren geneeskrachtig”

EZECHIEL 4:9 En neemt gij voor u tarwe en gerst, en bonen en linzen en gierst en spelt, en doe die in een vat, en maak die u tot brood; naar het getal der dagen, die gij op uw zijde nederliggen zult, driehonderd en negentig dagen, zult gij dat eten.

Waarom heeft God regels gemaakt voor de gezondheid en hygiene?

Waarom heeft God regels gemaakt voor de gezondheid en hygiene? God had door deze wetten het geestelijk en lichamelijk welzijn van de mens op het oog.

Deutoronomium 6:1-3 Dit zijn de wetten en leefregels die Ik jullie van de Heer God moet leren. Daar moeten jullie je aan houden als jullie straks in het land wonen dat jullie nu gaan veroveren. Want dan zullen jullie diep ontzag hebben voor jullie Heer God. En jullie zullen ontzag hebben voor al zijn wetten die ik jullie geef. Jullie, jullie kinderen en jullie kleinkinderen moeten zich daaraan houden, alle dagen van je leven.

Want dan zullen jullie lang leven. Exodus 25:25 Dien en aanbid Mij, jullie Heer en God. Dan zal Ik jullie brood en jullie water zegenen en zal Ik ervoor zorgen dat niemand van jullie ziek wordt.

1KORINTIERS 10:23 U ZEGT: ALLES IS TOEGESTAAN. ZEKER, MAAR NIET ALLES IS GOED. ALLES IS TOEGESTAAN, MAAR NIET ALLES IS OPBOUWEND.

MIRRE De Latijnse naam is Commiphora molmol. In het antieke Egypte werd mirre gebruikt als specerij en als hars in gezichtsmaskers. Mirre werd ingezet tegen slechte adem, tandvleesaandoeningen en huidinfecties waaronder lepra.   In Chinese teksten van het jaar 600 werd mirre beschreven als geneeskruid tegen tandvleesaandoeningen, zweren, keelpijn, artritis, verkoudheden en aambeien. In de indiase geneeskunde die Ayurveda heet, wordt mirre gezien als verjongingsmiddel.

Mirre werd in alle oude beschavingen gebruikt voor het desinfecteren en genezen van wonden. Griekse soldaten hadden een flesje Mirre bij zich om wonden te reinigen en sneller te laten genezen.

Een zeer oud kruid. In China bekend 2700 jaar voor Chr Het werkt beschermend tegen bepaalde virussen, bacterien en schimmels.

ALOE VERA Aloebitte Zuid – Afrika, Antillen

Voordelen Medicinaal: De combinatie van verschillende stoffen in de plant, zorgen voor een heel goede geneeskrachtige werking. De Aloe bevat antibacteriele en ontstekingsremmende stoffen. Het heeft ook een slijmoplossende werking Versterkt het immuunsysteem;

Hysopkruid (Origanum Maioranum)

het stillen van spierkrampen, genezing van bronchitis, hoest het stillen van spierkrampen, genezing van bronchitis, hoest. Tevens werkt het uitstekend tegen slijmvliesontsteking en is slijmoplossend. Schimmeldodend en het remt zweten.

GROENTEN EN VRUCTEN ETEN 10 redenen om meer groenten te eten 1 Asperges bevatten veel anti-inflammatoire voedingsstoffen. 2 Bieten ondersteunen de ontgifting van de lever. 3 Broccoli versterkt het immuunsysteem. 4 Wortels zijn goed voor de teint van je huid, haar en nagels 5 Komkommers hydrateren je lichaam. 6 Boerenkool bevat meer calcium per calorie dan melk 7 Sla is rijk aan vezels en reinigt het spijsverteringskanaal 8 Spinazie verbetert je mentale functies. 9 Tomaten zitten vol met antioxidanten- die ons jong houden 10 Radijsjes zuiveren het bloed.

10 redenen om meer fruit te eten 1 Kersen zijn goed voor je zenuwstelsel. 2 Druiven zijn goed voor je bloedvaten. 3 Appels ondersteunen je afweersysteem en voorkomen infecties. 4 Sinaasappels zijn goed voor je huid en haar. 5 Ananas bestrijdt artritis. 6 Watermeloen zorgt voor een constante hartslag. 7 Mango’s beschermen je tegen verschillende vormen van kanker. 8 Bananen geven je snel energie. 9 Aardbeien beschermen je tegen kanker en zorgen ervoor dat je jong blijft. 10 Blauwe bessen zijn goed voor je hart. 11 Kiwi’s zijn goed voor je botten.

5 redenen om meer noten en zaden te eten Cashewnoten voorkomen depressie. Amandelen verminderen hoofdpijn. Lijnzaad helpt benauwdheid te verminderen. Zonnebloempitten geven je energie. En noten helpen je spieren herstellen.