Zondag 28 februari 2016 “Oculi” derde zondag van de veertigdagentijd Lucas 22 vers 66 – 71 Jezus is gevangen genomen en staat voor de raad die hem vraagt.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Zesde zondag van de veertigdagentijd 1 April 2012 Leven door verandering- Op weg in dienstbaarheid Palmpasen Marcus 11: Zij haalden het ezelsveulen.
Advertisements

Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
Zo simpel is het : Bijgevolg : Wie te veel bier drinkt wordt zat,
Zonde. Zonde = Zonde R God Zonde Zonde = Zonde R God ”Alles wat niet uit geloof gedaan wordt, is zonde.” (Romeinen 14,23)
Gods verborgen glans.
Laat je naaste delen in Gods liefde
Welkom in de samenkomst
De allergrootste liefde
Prijs hem Prijs Hem door de bijbel te lezen
Zesde zondag van de veertigdagentijd Palmarum– Palmpasen 13 april 2014 Matteüs 21: 1-11 In vervulling gaat wat door de profeet gezegd is: ‘Zeg tegen Sion:
Zondag 1 maart 2009 Eerste zondag van de 40 dagentijd
Vaderdag 2013.
WIJZE SPREUKEN !.
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Wie een muur bouwt om zich zelf …ziet geen uitzicht..
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1991 Celmar Music! 1/4 WIJ ZIJN MEER DAN OVERWINNAARS (Marcel Zimmer) Refrein: Wij zijn.
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
Zingen Vers 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan,
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
…..overrompeld door verdriet
Preek thema: Zeker weten?.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Derde Adventszondag 13 december 2009
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Vijfde zondag van de veertigdagentijd zondag 17 maart 2013 Judica: “Verschaf mij recht” 2 Samuël 15: 1–12 en Lukas 20: Absalom grijpt de macht en.
ABC van het geloof Soms doen mensen alsof het een soort hogere wiskunde is, het geloof in God de Drie-enige. Met een simpel sommetje kom je niet uit:
Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld. Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld 2.De proef doorstaan.
Geen twijfel aan Gods zorg…
Waarom laat God ons de tien geboden zo scherp preken als toch niemand ze in dit leven volbrengen kan?
Kindermoment.
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Een brandend hart.
Derde zondag van de veertigdagentijd 3 maart 2013
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
Eerste zondag van de veertigdagentijd 17 februari “Gezalfde herder”
Tweede zondag van de 40 dagentijd 28 februari 2010 Exodus 4: Mozes gaat naar Egypte met zijn vrouw Sippora en zijn kinderen. Onderweg besnijdt Sippora.
Ik ben christen In het Nederland van 2014 na Christus.
In Uw licht zien wij het Licht
‘Hier is mijn Dienaar’ Waar ging de preek over? Elke preek gaat over Jezus De hele Bijbel gaat over Jezus Jesaja 42 gaat over Jezus.
Preek Matteüs 7: 1-12.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Tweede zondag van de veertigdagentijd zondag 1 maart 2015 Reminiscere ‘Gedenk uw barmhartigheid’ Marcus 9:1-8 naardense bijbel Vóór hen wordt Jezus veranderd.
Pinksteren Het feest van de uitstorting van de Heilige Geest.
Preek Matteüs 2: 1-12.
Zingen Vers 1 Wij weten dat God alles keert ten goede op termijn
Derde zondag van de veertigdagentijd zondag 8 maart 2015 Oculi mei ‘mijn ogen’ Intrededienst van ds. Wielie Elhorst Johannes 2: Kort voor Pasen.
Zie hoe Jezus lijdt voor mij
Afscheidsdienst ds. Henk van Dijk zondag 1 februari 2015
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Van A tot Z A van almachtig B van bevrijder
Zingen Vers 1 God, enkel licht, voor wiens gezicht
Van de berg naar de bron HC zondag 45 / Johannes 4.
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Vertrouwen.
Heb je een offer. Jezus heeft het offer op het kruis gebracht
‘tot in eeuwigheid zal Hij koning zijn’ Lucas 1:26-38 God maakt Maria tot zijn dienares Zo werd Gods Zoon de eeuwige koning.
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Zondag 14 februari 2016 “Invocabit” eerste zondag van de veertigdagentijd Lukas 4:1-13 Jezus zwierf 40 dagen rond in de woestijn, waar hij door de duivel.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Lukas 6 vers Heb je vijanden lief en behandel anderen zoals je wilt dat ze jou behandelen. Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft?
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Zondag 20 maart 2016 “Palmarum” zesde zondag van de veertigdagentijd Lukas 19 vers Ze brachten het veulen naar Jezus en lieten hem erop zitten en.
Dit komt uit Psalm 91 : 15 ‘Roep je mij aan,
Zondag 13 maart 2016 “Judica” vijfde zondag van de veertigdagentijd
1. Wat is de kern van de psalm
Het hart van Jezus (deel 2): Zijn bevrijdende hart
Transcript van de presentatie:

Zondag 28 februari 2016 “Oculi” derde zondag van de veertigdagentijd Lucas 22 vers 66 – 71 Jezus is gevangen genomen en staat voor de raad die hem vraagt of hij de Messias is. Jezus zegt dat hij Gods zoon is en hierop veroordeelt de raad hem.

Vorige week ging het over de kern van de liefde voor de ander. Deze week is die ver te zoeken.

Nu veroordeelt de raad van de leiders Jezus om zijn identiteit en liefde voor de naaste. Hij kan geen stap meer doen. Zij zijn dwarsliggers op de weg naar de ander toe.

Schoenen aan om met hem op weg te gaan, die ons voorgaat naar de ander ons voorgaat naar leven. Gevangen deze zoon van God, waar is het recht, wie doet een stap. God het is zo donker laat liefde bloeien.