Informatieavond Flora 21 september 2015 Oudervereniging Medezeggenschapsraad.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

De MR op Praktijkonderwijs Zeist
JAARVERGADERING 1 OKTOBER Agenda  Opening  Agenda  Rondvraag  Notulen jaarvergadering 2011  OR  MR  Directie/Team obs De Bussel.
SCHOOLJAAR Jaarverslag MR 1 Jaarverslag MR schooljaar
Medezeggenschapsraad
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD
Informatieavond ST Lambertusschool Dinsdag 20 Juni 2006
Jaarvergadering OR Jaarverslag MR 2012/2013 Ruby Arts Voorzitter MR
Rol medezeggenschapsraad en activiteitencommissie; voor onze kinderen
MR 10 minuten MR in een notendop Agenda Wat doet een MR Samenstelling van de MR Jaarverslag Planning
De Medezeggenschapsraad
De ouderraad Woensdag 17 september 2008 KBS De Ark KBS De Ark van Noach Presentatie De ouderraad Nicolet in ‘t Anker.
KALENDERJAAR 2012/13 DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DENKT EN BESLIST MEE OVER SCHOOLZAKEN EN LEVERT DAARMEE EEN BIJDRAGE AAN DE KWALITEIT VAN HET ONDERWIJS OP.
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD SINT BAVOSCHOOL november 2010.
MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.
MR Vlinderbos jaarverslag 2009 – Wij zijn de MR! Oudergeleding: Carel Albertscontactpersoon Ouderraad Hans Waldercontactpersoon Directie Jeroen.
Medezeggenschapraad H. Henricusschool
WELKOM Jaarvergadering ouderraad
MR De Medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit gelijk aantal leerkrachten en ouders MR Van Damschool bestaat uit: Inge Blok Ria van der Meijden Wijnand van.
Bijeenkomst voor (G)MR passend onderwijs
Jaarverslag MR SCHOOLJAAR
De MedezeggenschapsRaad Inspraak in beleid. Programma Doel MR Taken en verantwoordelijkheden Samenstelling Werkwijze Inspraak: wat betekent dat voor jou?
Agenda 1.Opening 2.Introductie 3.Verslag activiteiten van het afgelopen jaar 4.Financieel verslag en begroting 2014/ Verslag kascommissie 6.Afscheid/
Schooljaar 2015/2016.
 Wat is medezeggenschap?  Taak en rol van de MR?  Belangrijkste onderwerpen / Jaarverslag 2013 – 2014  Samenstelling MR  Vragen? ONDERWERPEN.
De OR – wat is dat? En ook: wie is dat?. Wat is de OR? De Ouderraad van de Vondelschool is niet alleen voor feesten & partijen-commissie! De OR doet nog.
Medezeggenschapsraad
Algemene Ledenvergadering 8 oktober Inleiding Welkom en opening door de voorzitter van de OV Ingekomen stukken en mededelingen Voorstellen Schooladviescommissie.
Medezeggenschapsraad Presentatie 29 Oktober 2015.
Wat is de (G)MR? Afvaardiging van ouders en personeel Inspraak en advies op de gang van zaken en beleid van de school Directeur is adviseur Vergaderingen.
OuderRaad Informatieavond kleuters September 2015 OuderRaad
Jaarvergadering Ouderraad 15-oktober-2015.
Informatieavond 27 januari 2014 Welkom. Programma uur:Inloop met koffie uur:Welkom en voorstellen uur:Korte informatie over de school.
OuderVereniging Oirsbeek OVO Iedere ouder met een kind op basisschool de Sprong is automatisch lid (kostenloos)
Jaarplan MR SCHOOLJAAR Wat wilt u lezen? 2 AlgemeenVisie MRActiviteiten MR Structurele Onderwerpen Vaste Agendapunten Vergaderdata MR Rolverdeling.
Medezeggenschapsraad Presentatie Informatiebijeenkomst 08 September 2014.
Theresia Oudervereniging. Vergaderingen De oudervereniging vergadert ongeveer zes keer per jaar, waarbij een vertegenwoordiger van het team aanwezig is.
Inleiding  Cursusmateriaal: naslag  Doel: versterken van positie en functioneren GMR  Uitgangspunt: optimaal functioneren betrokken scholen  Werkvorm:
Ouderavond Springplank 18 oktober Onderwerpen Ouderraad: presentatie afgelopen jaar, financiën, begroting komend jaar ouderbijdrage komend jaar.
Medezeggenschap op de Trumakkers Informatieavond groep 1 en 2 6 september 2011.
Sinterklaasfeest Pepernoten bakken School versieren met kerst Kerstactiviteiten Pasen Wandelvierdaagse Contacten ouders op informatieavonden Contacten.
Per telefoon: Vanaf 15.15uur: Voor het maken van een afspraak; Of om zaken betreffende uw kind te bespreken. Vóór 8.15uur om ziekmeldingen.
Algemene Ledenvergadering
Medezeggenschapsraad Presentatie 25 Oktober 2016
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap op de Dr.M.L. Kingschool
Cathelijne Uit den Boogaard
Namens de OR ouders/ leden van de Schothorst
OUDERRAAD.
Prot. Chr. Basisschool “De Rietlanden”
De Medezeggenschapsraad spreekt….
Medezeggenschap Raad (MR) St. Joan, Soerendonk
OPR Samenwerkingsverband Zuid Kennemerland
Medezeggenschapsraad
Jaarverslag medezeggenschapsraad
MR RK Josefschool Mede vormgeven aan beleid op school
De Ondernemingsraad.
Medezeggenschap? Ook voor u!
Medezeggenschap bij De Eshoek
De ouderraad? Ook voor u! Vul bij de ondertitel de naam van de school met een eigen foto in. Vertel waarom u deze powerpoint-presentatie gaat houden: omdat.
Medezeggenschap? Ook voor u!
Oudervereniging van Dijck
Ouderraad Wilbertschool Een leuke schooltijd maak je samen.
Ouderraad Wilbertschool Een leuke schooltijd maak je samen.
Algemene Ledenvergadering
Jaarverslag Ouderraad Schooljaar
DE OUDERRAAD
Meld u aan als lid van de Ouder Advies Raad (OAR)
voor actieve vaders en moeders!
WAT DOET DE OR? & WERVING Leden OR + HULPOUDERS
Transcript van de presentatie:

Informatieavond Flora 21 september 2015 Oudervereniging Medezeggenschapsraad

De Oudervereniging (OV) De Oudervereniging van de Flora is opgericht op 14 juni 1984.

Doel van de OR Bevorderen van het contact tussen ouders en school Helpen bij de organisatie van verschillende activiteiten samen met het team

Activiteiten: Worden georganiseerd door werkgroepen van de OR-leden en teamleden. Bij omvangrijke activiteiten worden “hulpouders” ingezet. De OR treedt op als gesprekspartner namens alle ouders richting het team en andere bij de school betrokken organisaties (zoals bijv. gemeente en wijkvereniging).

Voorbeelden van activiteiten: - Herfstwandeling- Spelletjesmiddag - Sinterklaas- Kerstviering - Carnaval- (Palm)Pasen - Open dag(avond)- Estafetterun - Wandelvierdaagse- Schoolreisjes - Kiesmiddag - Schoolfotograaf

Vergaderen OR Bespreken activiteiten Bespreken vragen van ouders OR vergaderingen zijn openbaar publicatie vergaderdata, agenda en notulen op de website

Ouderraad : Bas Annink (voorzitter) Wilma Boesveld (penningmeester) Esther Geers (secretaresse) Joyce Frongink (MR lid) Luc Lokotte Ronnie Nijland Margot ter Molen Branko Kuipers Dorina Hof Marieke Kroese Sietske de Vos Gerard Buist Corine Zieverink Het team wordt vertegenwoordigd door Harrie Bos en Marriët Ganzeboom

Ouderbijdrage: Ouders betalen een ouderbijdrage. Elk gezin betaalt voor max. 3 kinderen. Iedere ouder is automatisch lid van de Oudervereniging. Komen kinderen na 31 december op school, dan wordt de helft van de ouderbijdrage gevraagd. Een extra bijdrage kan worden gevraagd bij de schoolreisjes wanneer er gebruik wordt gemaakt van busvervoer.

Vragen/ideeën? De Ouderraad heeft een eigen adres: Wilt u lid worden van de OR of als hulpouder graag actief betrokken zijn bij activiteiten? U heeft leuke ideeën of wilt gewoon wat vragen; wij horen het graag!!

Medezeggenschapsraad (MR) Aan de school is een medezeggenschapsraad verbonden. In deze MR hebben drie vertegenwoordigers van de ouders en drie vertegenwoordigers van het personeel zitting.

MR Namens de ouders hebben zitting in de MR: Machiel Wispels (voorzitter) Marijke Vloedbeld (GMR) Joyce Frongink Namens het personeel hebben zitting in de MR: Han Klarenbeek (directie) Sarah Speelman Anne Kienhuis Maaike Lonen (secretaresse/GMR)

Uitgangspunten MR Flora Missie Het verbeteren en borgen van de medezeggenschap van ouders en leerkrachten. Visie De MR Flora heeft als ambitie om eigentijds en met enthousiaste houding pro actief en met initiatief haar doelen te benaderen. Doelstellingen Verbeteren van de openheid en onderling overleg Verbeteren van de gelijke behandeling Waakt voor discriminatie

Wat doet de MR? De MR vergaderd zes keer per jaar over allerlei zaken zoals: –Formatieplan en taakverdeling team –Beleidsvoornemens –Schoolondersteuningsplan –Begroting en jaarrekening –ARBO-zaken –Passend onderwijs en Ouderparticipatie –Mededelingen uit bestuurs- en teamvergaderingen

Wat doet de MR? Er zijn aangelegenheden waarbij het bestuur advies moet vragen aan de MR, maar ook waarbij de MR haar instemming moet geven alvorens het bestuur kan beslissen. De MR kan het bestuur ongevraagd advies geven. Voor de negen scholen van de stichting KOMT is een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) waarin de schooloverstijgende zaken worden besproken.

Wat doet de MR? Op de maandagenda kunt u zien wanneer de MR vergadert. Deze vergaderingen zijn openbaar. De agenda en notulen van de vergaderingen staan op de website. Heeft u vragen?? Wij horen het graag!! De medezeggenschapsraad heeft een eigen adres: