De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jaarverslag Ouderraad Schooljaar

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jaarverslag Ouderraad Schooljaar"— Transcript van de presentatie:

1 Jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2015-2016

2 de samenstelling van de ouderraad
Met ingang van het schooljaar zijn Lahsen Driouch en Helma van de Ven afgetreden als lid van de ouderraad. Door het vertrek van Lahsen kwam de functie als penningmeester vrij. Anita Kelders die toetrad als nieuw lid van de ouderraad is de functie van penningmeester gaan vervullen. Amber Hornix en Koen Lakwijk zijn bij aanvang van schooljaar ook de ouderraad komen versterken. De ouderraad is 9 keer bij elkaar gekomen. De school is tijdens deze overleggen vertegenwoordigd door Stephan van de Vries. En bij zijn afwezigheid is Stephan vervangen door Irma van de Wal. Foto: vlnr boven: Anita Kelders, Amber Hornix, Koen Lakwijk, Monique Lemmens, beneden: Linda van de Wiel, Yvonne Kolmans en Maaike van Alphen

3 Activiteiten De ouderraad heeft activiteiten (mede) georganiseerd en/ of gefinancierd uit de ouderbijdrage Sinterklaas De commissie Sinterklaas bestaande uit een aantal leerkrachten en een aantal leden van de ouderraad hebben een gezellige Sinterklaasochtend georganiseerd. De ouderraad heeft gezorgd voor Sint en Pieten en voor wat lekkers. Alle groepen hebben een spetterend optreden gegeven voor de Sint en voor een grote opkomst van ouders.

4 Activiteiten Wereldfeesten
Offerfeest Een aantal ouders van de school hebben samen met de ouderraad een leuke middag georganiseerd voor alle kinderen in het kader van het suikerfeest. Er waren tal van activiteiten en natuurlijk wat lekkers!

5 Activiteiten wereldfeesten
Kerst De ouderraad heeft een oproep gedaan, na positieve ervaringen van het vorig schooljaar, aan alle ouders om iets te maken voor het kerstdiner. Ook dit schooljaar stonden er in alle groepen tafels vol met lekkers gemaakt door de ouders. Alle kinderen hebben genoten van hun kerstdiner in de klas. Aansluitend heeft groep 6/7 een mooie musical opgevoerd op het podium in de Walnoot. Alle kinderen en veel ouders zaten in de zaal.

6 Activiteiten wereldfeesten
Pasen De ouderraad heeft de paashaas weer weten te strikken om wat lekkere paaseitjes te brengen voor alle kinderen.

7 Carnaval Carnaval op school
De carnavalsochtend is door de commissie van leerkrachten en ouderraad georganiseerd. Iedereen was mooi verkleed, er werd gehost, er werd gesnoept en als verrassing traden alle leerkrachten op. Een gezellig feestje!

8 Carnaval Carnavalsoptocht
Leden van de ouderraad hebben met alle kinderen die meeliepen en samen met hun ouder(s) al hun creativiteit gestopt in een mooie en kleurrijke deelname aan de kleine indentrek. We hebben de 4e prijs gewonnen!

9 Schoolreisje onderbouw
Schoolreisje In samenwerking met de leerkrachten zijn de schoolreisjes georganiseerd Schoolreisje onderbouw De onderbouw ging met bussen naar Hullie Gullie. Alle kinderen kregen frietjes en drinken. De leerkrachten hebben de begeleiding verzorgd.

10 Schoolreisje De bovenbouw De bovenbouw is naar Toverland gegaan.
De begeleiding bestond uit leerkrachten en een aantal leden van de ouderraad. Leden van de ouderraad hebben gezorgd voor de verspreiding, inname en wassen van alle schoolt-shirts.

11 avondvierdaagse Samen met de leerkrachten en een aantal ouders hebben we (financieel) gezorgd voor wat lekkers tijdens de wandelavonden.

12 Sponsoractie Een aantal leden van de ouderraad heeft een sponsorloop georganiseerd. Alle kinderen hebben gelopen en daarmee een bedrag van 1703,30 opgehaald. Dit bedrag wordt besteed aan een nieuwe geluidsinstallatie voor de school.

13 De ouderbijdrage De ouderraad is blij dat een deel van de ouders de bijdrage op tijd heeft betaald. Voor de ouderbijdrage van de overige kinderen heeft het meer tijd en moeite gekost om deze te innen. Gelukkig is dat gelukt! Wij als ouderraad stellen het erg op prijs als iedereen op tijd betaald. De begroting van de ouderraad wordt elke vergadering besproken. Uitgangspunt is de ouderbijdrage zo laag mogelijk te houden.

14 Financieel jaarverslag
Er is een financieel overzicht gemaakt door de penningmeester Een exemplaar van dit overzicht is bij de ouderraad te verkrijgen. Anneke Dolman en Linda Otten hebben de kas gecontroleerd en de penningmeester decharge verleend.

15 En verder……. De leden van de ouderraad bespraken alles wat zij verder belangrijk vinden met betrekking tot de school Stephan heeft als directeur regelmatig de ouderraad om advies gevraagd De ouderraad heeft voor het volgende schooljaar een ouderparticipatieplan opgesteld en besproken met het team en een aantal ouders. We publiceren de verslagen van de overleggen van de ouderraad op de website


Download ppt "Jaarverslag Ouderraad Schooljaar"

Verwante presentaties


Ads door Google