De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Omgevingsboek Waarom? 1. Opmerking na de vorige doorlichting. 2. Sluit aan bij de introtekst van onze schoolvisie: « Landelijk gelegen school, geïntegreerd.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Omgevingsboek Waarom? 1. Opmerking na de vorige doorlichting. 2. Sluit aan bij de introtekst van onze schoolvisie: « Landelijk gelegen school, geïntegreerd."— Transcript van de presentatie:

1 Omgevingsboek Waarom? 1. Opmerking na de vorige doorlichting. 2. Sluit aan bij de introtekst van onze schoolvisie: « Landelijk gelegen school, geïntegreerd in dorpsleven » 3. Aangespoord vanuit leerplan W.O. en pedagogische begeleidingsdienst.

2 Omgevingsboek Doel? Het omgevingsboek wordt opgesteld om een beeld te hebben van de omgeving waarin onze kinderen opgroeien en van de organisaties, diensten, beroepen en bezienswaardigheden waarmee ze in contact komen. Het bevat ook heel wat achtergrondinformatie. De omgevingsgerichte informatie voor alle leerkrachten, nieuwe in het bijzonder, vlot in de lessen integreerbaar te maken.

3 Omgevingsboek Kapstokken?  9 bestaansdimensies uit het leerplan W.O.  11 ontwikkelingsaspecten  Meeste scholen nemen de bestaansdimensies als uitgangspunt. Je kan deze achteraf ook koppelen aan de ontwikkelingsaspecten.

4 Omgevingsboek Hoe?  In teamverband de schoolomgeving uitpluizen naar interessante aanvullingen op je lessen W.O.  Kleuterschool begint in de eigen omgeving: de klas, de gang, de school, … daarna uitbreiden naar schoolomgeving  Lagere school begint in de schoolomgeving en kan uitbreiden naar het dorp of buurtdorpen.

5 Omgevingsboek Een omgevingsboek heeft niet de intensie een uitgebreide, volledige doorlichting te zijn van het eigen dorp. Een omgevingsboek heeft ook niet de intensie om ‘klaar’ te zijn, maar kan altijd bijgevuld worden. Immers, dorpen en omgeving veranderen steeds.

6

7

8 Varia: -Abo’s op Zonnekind, Dopido, … worden steeds cash betaald aan de klasleerkracht. Deze komen niet meer op de schoolrekening. -Agenda’s: digitale agenda’s dienen niet geprint te worden. Wel altijd aanwezig in je klas. -Telefoonnummer directie: niet meer 0486/41 52 24, enkel nog 0474/19 87 21

9 Varia: -Maximumfactuur: Alle kleuters: € 40 (dit jaar €45) Lagere school: € 80 (dit jaar € 85)

10 Pauze:

11 Overlegmoment -Bewakingen -Schooleigen taken -Eerste schooldag …

12 Overgangsbesprekingen: Sessie 1:K0-1 + K2 K3 + 1ste graad (opfrissing) 2de graad + 3de graad Sessie 2:K2 + K3 1ste graad + 2de graad

13


Download ppt "Omgevingsboek Waarom? 1. Opmerking na de vorige doorlichting. 2. Sluit aan bij de introtekst van onze schoolvisie: « Landelijk gelegen school, geïntegreerd."

Verwante presentaties


Ads door Google