De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waarom? Je hebt de afgelopen lessen je interesses, vaardigheden en persoonlijkheid in kaart gebracht. Waar dat samenkomt, daar ligt je passie. Dat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waarom? Je hebt de afgelopen lessen je interesses, vaardigheden en persoonlijkheid in kaart gebracht. Waar dat samenkomt, daar ligt je passie. Dat."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4

5 Waarom? Je hebt de afgelopen lessen je interesses, vaardigheden en persoonlijkheid in kaart gebracht. Waar dat samenkomt, daar ligt je passie. Dat is dus hetgene wat je graag doet en waar je goed in bent.

6

7

8 Vragen bij de film Wat is de passie van Jasper? Hoe kun je zien dat Jasper gepassioneerd is? Hoe heeft Jasper van zijn Passie zijn beroep gemaakt? Welke tip geeft Jasper?

9 Hoe zie jij werk? Werk heeft voor mensen een verschillende betekenis. Globaal gezien kun je werk op de volgende vier manieren zien: 1.Werk als baan - salaris. 2.Werk als carrière - succes en status. 3.Werk als roeping - persoonlijke bestemming. 4.Werk als voldoening - betekenisvol.

10 Hoe zie jij werk? Werk als baan? Werk als carrière? Werk als roeping? Werk als voldoening?

11

12 Vragen bij de film Wat voor bedrijf runt Charlot? Hoe is ze op het idee gekomen voor het bedrijf? Wat is Charlots doel voor de toekomst? Wat is het mooie aan ondernemen?

13 Opdrachten

14

15 Uitleg Je hebt je interesse, vaardigheden en persoonlijkheid in kaart gebracht. Op basis daarvan bepaal jij je passie. Wat voor bedrijf wil je op basis van die passie starten? Wat voor activiteiten voer jij uit voor je klanten?

16 Uitvoering Maak opdracht 7 uit je werkboek. Op Mijn Jong Ondernemen kun je de uitleg nog een keer nalezen en de filmpjes van Jasper en Dewi bekijken.

17 Nabespreking In tweetallen bespreek je elkaars bedrijf. Wat doet jouw medestudent voor zijn klanten? Heb jij nog ideeën voor zijn bedrijf? En hij voor jou?

18 Opdrachten

19

20 Uitleg Als ondernemer begin je klein, maar het is ook van belang dat je durft te dromen. Waar wil jij over vijf jaar staan? Dat is wat je in deze opdracht gaat bepalen. Een krant of tijdschrift heeft een artikel geschreven over jouw bedrijf.

21 Uitvoering Maak opdracht 8 uit je werkboek. Op Mijn Jong Ondernemen kun je de uitleg nog een keer nalezen.

22 Nabespreking In welke krant hoop jij over vijf jaar te staan? Wat hoop je dat er over jouw bedrijf wordt geschreven? Hoe kan jij dit doel bereiken? Welke acties zijn daar nu voor nodig?

23 Opdrachten

24

25 Business Model You Schrijf de activiteiten die jij uitvoert voor klanten op post- its en plak ze in het vak ‘Wat je doet’. Wil je nog aanvullingen doen in het vak ‘Wie jij bent & wat je hebt’, dan kan dat ook.

26

27 Business Model You Haal nu de Post-its van je Business Model af en vertel het jouw verhaal aan 2 medestudenten. Je vertelt ‘Wie je bent en wat je hebt’ en ‘wat je doet’. Terwijl je vertelt, plak je de Post-its weer op. Dat werkt als geheugensteuntje.

28


Download ppt "Waarom? Je hebt de afgelopen lessen je interesses, vaardigheden en persoonlijkheid in kaart gebracht. Waar dat samenkomt, daar ligt je passie. Dat."

Verwante presentaties


Ads door Google