De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Filmpjes bijscholing.html#zelfredzaamheid-technologie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Filmpjes bijscholing.html#zelfredzaamheid-technologie."— Transcript van de presentatie:

1 Filmpjes http://www.zorgvoorbeter.nl/ouderenzorg/Zelfredzaamheid- bijscholing.html#zelfredzaamheid-technologie

2 Zelfredzaamheid en Zelfregie 15 november 2015

3 Stelling 1 Absolute zelfredzaamheid bestaat niet.

4 Letterlijk betekent zelfredzaamheid: Jezelf kunnen redden!

5 Zelfredzaamheid Het vermogen van mensen om zichzelf te redden op alle levensterreinen met zo min mogelijk professionele ondersteuning en zorg.

6 Bij zelfredzaamheid gaat het om de volgende levensterreinen: Dagbesteding (vrije tijd, zinvolle activiteiten) Lichamelijk, psychisch en cognitief functioneren Sociaal netwerk Woonsituatie Huishouden Algemene dagelijkse levensverrichtingen Mobiliteit Financiën

7 zelfregie Zelfregie (zeggenschap over je eigen leven en ondersteuning) is een belangrijk onderdeel van zelfredzaamheid.

8 De vier kernpunten van zelfregie zijn: 1.Uitgaan van het positieve: wat kan ik wel als cliënt, waar ligt mijn kracht? 2.De cliënt versterken door inzicht in zijn eigen drijfveren en situatie: op welke gebieden gaat het goed, op welke gebieden gaat het niet zo goed, wat wil ik nog of weer graag kunnen doen, waar ligt mijn motivatie? 3.Het eigenaarschap en de zeggenschap over ondersteuning en hulp zoveel mogelijk bij de cliënt laten/leggen: wat wil ik met mijn leven, waar wil ik aan werken, welke hulp heb ik daarbij nodig en hoe wil ik dat die hulp er uitziet? 4.Het versterken en inschakelen informele/sociale netwerken.

9


Download ppt "Filmpjes bijscholing.html#zelfredzaamheid-technologie."

Verwante presentaties


Ads door Google