De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Procedure vingerprik Glucose meting. 2 VOORBEREIDING VAN DE VINGERPRIK - Was voor en na de handeling uw handen zorgvuldig met water en zeep. - Gebruik.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Procedure vingerprik Glucose meting. 2 VOORBEREIDING VAN DE VINGERPRIK - Was voor en na de handeling uw handen zorgvuldig met water en zeep. - Gebruik."— Transcript van de presentatie:

1 Procedure vingerprik Glucose meting

2 2 VOORBEREIDING VAN DE VINGERPRIK - Was voor en na de handeling uw handen zorgvuldig met water en zeep. - Gebruik handschoenen voor uw eigen veiligheid. - Verwijder het steriele beschermkapje met een draaibeweging en plaats de lancet. -Indien gewenst kan de prikdiepte versteld worden -Gebruik bij voorkeur de middelvinger of ringvinger zonder ring, voor het nemen van een bloedmonster. Een koude vinger eerst opwarmen. - Reinig de vinger goed met water of desinfectans en droog de prikplaats zorgvuldig.

3 3 Eerst de strip in de meter stoppen voordat u gaat bloedprikken. Vingerprik -Prik aan de zijkant van de vingertop, niet te dicht bij de nagelriem. -Zet de prikpen op de vinger en druk op de achterkant van de prikpen, druk deze helemaal naar beneden. Wacht na het prikken een paar tellen en duw zachtjes vanuit de basis van de vinger naar boven. -Wanneer de bloeddruppel zichtbaar is pakt u de meter op en houdt u de strip tegen de 2 e bloeddruppel. Deze wordt aangezogen.

4 4 Indien geen mogelijkheid tot handen wassen vooraf dan de 1 ste bloeddruppel afvegen en de 2 de bloeddruppel gebruiken voor de meting. Wacht tot de waarde op het scherm te zien is en schrijf dit op in het HIS van de patient Strip uit de meter halen en weggooien in een afvalpotje. Meter gaat automatisch uit of zelf uitzetten. Voor elke controle een nieuwe lancet gebruiken.


Download ppt "Procedure vingerprik Glucose meting. 2 VOORBEREIDING VAN DE VINGERPRIK - Was voor en na de handeling uw handen zorgvuldig met water en zeep. - Gebruik."

Verwante presentaties


Ads door Google