De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Comenius School Development Project Constructie- en bouwvoorschriften van de keuken Made by the Comenius team - Selandia food and beveragedepartment Slagelse.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Comenius School Development Project Constructie- en bouwvoorschriften van de keuken Made by the Comenius team - Selandia food and beveragedepartment Slagelse."— Transcript van de presentatie:

1 Comenius School Development Project Constructie- en bouwvoorschriften van de keuken Made by the Comenius team - Selandia food and beveragedepartment Slagelse Denmark Srednja šola Zagorje

2 Srednja šola agorje  Vloeren – muren – plafond - ramen  Koelkasten en vrieskasten  Ventilatie en afzuiging  Omkleedruimte personeel  Speciale ruimtes  Spoelbakken  Handenwasruimte  Materieel  Keukenafval  Toiletten

3 Algemeen  Glad en niet waterdoorlatend  Duurzame materialen  Gemakkelijk te reinigen en af te wassen Vloeren:  Helling naar schrobputjes en stankafsluiter Muren  Lichte kleur  Vrij van opliggende leidingen Plafonds  Lichte kleur en minimum 2.50 meter hoog Ramen  Indien ze geopend kunnen worden voorzien vna horren Srednja šola Zagorje

4 Speciale koel- en diepvriesvoorzieningen voor: Vis Vlees Groenten en fruit Zuivelproducten en eieren Thermometers om de temperatuur te controleren Srednja šola agorje

5 1. Afzuigventilatie 2. Afzuigkap  Beide moeten afgedekt zijn om ongedierte te weren  De werkplaats moet uitgerust zijn met horren indien er ventilatieopeningen zijn of open vensters Srednja šola agorje

6  Een zuivere plaats om private kleding en andere persoonlijke zaken te bewaren  Personeelstoilet  Was- en douche mogelijkheid  Makkelijk te reinigen  Wastafels voorzien van warm en koud water Srednja šola Zagorje

7  Groenten- en fruitsector in de koelkast  Vleessector in de koelkast  Vissector or aparte koelkast  Magazijn voor droge voeding  Inloop diepvriezer Srednja šola agorje

8  De afwasruimte dient gescheiden te zijn van de bereidingsruimlte  Speciale afwasbakken voor de afwas  Bij automatische afwas dient het warm water minstens 80° C te zijn The automatische afwasmachine moet  Vrij zijn van de vloer en de muren  Dicht bij de muur en geplaats op voeten or een geschikt armatuur  Als je met de handen afwast alles afspoelen met kokend water Srednja šola agorje

9  Aparte wasbakken voor de afwas  Aparte wasbakken voor de handen  Apate wasbakken voor reiniging van vis en groenten  Washbakken moeten zich dicht bij de werkplaats bevinden.  All washbakken moeten koud en warm water hebben  Handenwasruimte:  Uitgerust met zeepdispenser met vloeibare desinfecterende zeep  Papieren handdoekjes of eenmalige handdoekrol  Pedaalemmer voor papieren handdoekjes  Reglementaire afvoer naar riolen  Rooster om ongedierte te voorkomen  Allle wasbekken dienen regelmentair te zijn aangesloten Srednja šola agorje

10  Eenvoudig te reinigen  Materieel dient gemaakt te zijn in roestvrijstaal of in gelammelleerd plastiek  Alle matrieel moet:  Vrij zijn van vloer en muren of  Vast tegen de wand om stof, vuil en nat te weren  Geplaats op voeten of op vaste onderbouw.  Voldoende werktafels om kruisbesmetting te vermijden  Alle ruimtes en materieel kan eenvoudig worden gereinigd  Machines en andere materieel is eenvoudig te verplaatsen om er rond en onder te kunnen reinigen Srednja šola agorje

11 Keukenafval sorteren in 1. GFT (groente- fruit en tuinafval) 2. Glas en blik 3. Papier en karton 4. Gevaarlijk afval 5. restafval Afvalcontainers: 1. Gesloten en lekdicht 2. Goed reinigbaar 3. Buiten het gebouw of in een goed geventileerde ruimte Srednja šola Zagorje

12  Aparte toiletten voor de gasten  Aparte toiletten voor het personeel  Geen rechtstreekse verbinding met bereidingsruimte of magazijnen  In de toiletruimte personeel verplichte vermelding handen te wassen na het gebuik van het toilet Srednja šola agorje


Download ppt "Comenius School Development Project Constructie- en bouwvoorschriften van de keuken Made by the Comenius team - Selandia food and beveragedepartment Slagelse."

Verwante presentaties


Ads door Google