De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

KA 1 project: 2014-1-BE02-KA101-000117 Het ontwikkelen van een e-safe e-learning leeromgeving.(platform) Groeien naar een tabletschool Gebruik van tablet.

Verwante presentaties


Presentatie over: "KA 1 project: 2014-1-BE02-KA101-000117 Het ontwikkelen van een e-safe e-learning leeromgeving.(platform) Groeien naar een tabletschool Gebruik van tablet."— Transcript van de presentatie:

1

2 KA 1 project: 2014-1-BE02-KA101-000117 Het ontwikkelen van een e-safe e-learning leeromgeving.(platform) Groeien naar een tabletschool Gebruik van tablet introduceren.(gebruik in wiskunde, taal en WO) Efficiënt gebruik van de tablet met een beperkt aantal tools. Professionele ontwikkeling van onze leerkrachten Op zoek naar een andere, een rijkere manier van lesgeven. Op zoek naar media om onze boodschappen te versterken. ICT gebruik bij leerlingen en leerkrachten te versterken.

3

4 Er is een noodzaak om de ICT vaardigheden van de leerkrachten te versterken via ICT- cursussen. (Taccle 2 cursus in Fano Italië) Het gebruik van vreemde talen versterken door werken met en ontmoeten van buitenlandse partners en cursisten. Opstarten van een Twinspace met de cursisten om informatie en tools uit te wisselen. Lijst met bruikbare tools opstellen per graad en step by step ppt per tool opmaken Via Jobshadowing willen wij de werking van het Spaanse onderwijs onderzoeken. Nieuwe ideeën, methodes en structuren opdoen. Uitwisseling van leerkrachten in jobshadowing met een Spaanse, Roemeense en Tsjechische partnerschool. (zelfde opdracht) Communicatie in vreemde talen tussen leerlingen en leerkrachten bevorderen.

5 Het project loopt over twee jaar. Startdatum: 01 december 2014 Einddatum: 30 november 2016 7th TACCLE IST-course in Italy (12 – 19 April 2015) (Twee leerkrachten) 1ste Jobshadowing in Aranjuez Spain(04 – 25 oktober 2015) (één leerkracht) November 2015: Eerste evaluatieronde/ verwerking binnen het team (gebruik van Servey) 2de Jobshadowing in Aranjuez Spain (28 febr – 20 maart 2016) (één leerkracht) 8th TACCLE IST-course in Italy (3 – 10 April 2016) (Twee leerkrachten) Mei 2016: Tweede evaluatie en verwerking binnen het team ( gebruik van Servey) September 2016: eindevaluatie project (Werkgroep ICT/Media – Ganse schoolteam)

6 4 leerkrachten gaan op PDW naar Italië Volgen de Taclle 2 cursus in Fano Cursus bestaat uit : (professional development workshop) TACCLE IST COURSE 2016: Creating your own e-learning content in school education and adult education. With this 8th in-service training which will run from 3 until 09 April 2016 in Fano, Italy; our aim is to help teachers to develop state of the art content for e-learning in general and for learning environments in particular. We try to achieve this by training teachers to create e-learning materials and raising their awareness of e-learning in general. TACCLE will help to establish a culture of innovation in the schools in which they work. The training is geared to the needs of the classroom teachers but teacher trainers, ICT support staff and resource centre staff may find it useful too!

7 5 stap-voor-stap handleidingen om ICT en eLeren te integreren in je klaslokaal: basisonderwijs; wiskunde, wetenschap en technologie; basiscompetenties; kunst & cultuur; humane wetenschappen. Een gratis download van het eerste TACCLE handboek Honderden ideeën en activiteiten op maat gemaakt voor jouw vakgebied en de leeftijdsgroep waaraan je les geeft. informatie over de aanvullende cursussen gebaseerd op de handboeken kansen om toe te treden tot een Europees netwerk van gelijkgestemde collega’s wegwijzers naar andere online verzamelpunten voor educatieve leermiddelen 5 stap-voor-stap handleidingen om ICT en eLeren te integreren in je klaslokaal: basisonderwijs; wiskunde, wetenschap en technologie; basiscompetenties; kunst & cultuur; humane wetenschappen. Een gratis download van het eerste TACCLE handboek Honderden ideeën en activiteiten op maat gemaakt voor jouw vakgebied en de leeftijdsgroep waaraan je les geeft. informatie over de aanvullende cursussen gebaseerd op de handboeken kansen om toe te treden tot een Europees netwerk van gelijkgestemde collega’s wegwijzers naar andere online verzamelpunten voor educatieve leermiddelen 5 stap-voor-stap handleidingen om ICT en eLeren te integreren in je klaslokaal: basisonderwijs; wiskunde, wetenschap en technologie; basiscompetenties; kunst & cultuur; humane wetenschappen. Een gratis download van het eerste TACCLE handboek Honderden ideeën en activiteiten op maat gemaakt voor jouw vakgebied en de leeftijdsgroep waaraan je les geeft. informatie over de aanvullende cursussen gebaseerd op de handboeken kansen om toe te treden tot een Europees netwerk van gelijkgestemde collega’s wegwijzers naar andere online verzamelpunten voor educatieve leermiddelen

8 Creative use of Tablets in Schools How to Teach Computing Developing Digital Skills in your Classroom Introducing Computing in your Classroom Academy

9 2 leerkrachten gaan op Jobshadowing naar Spanje. Ontvangende school is CEIP San Fernando in Aranjuez. De opdrachten bestaan uit : Observatie van het Spaanse Onderwijssysteem Observatie van reken- en taalmethode op tablet (Nederlands systeem) Observatie van het lopende CLIL project met het Verenigd Koninkrijk Observatie van het ICT/Mediabeleid in de school en de gebruikte tools Observatie van de ouderparticipatie binnen het ICT beleid en in het algemeen Observatie van de teamvergaderingen Observatie van het Zorgbeleid van de school Eigen inbreng in MUVO activiteiten Meewerken in diverse leeractiviteiten, Uitbouwen met de derde graad van de edmodo – leeromgeving, Opzetten van een online quiz met het thuisfront ( gebruik van ppt, kahoot, …) Organiseren van een videoconference met het thuisfront Korte woordenschatlesjes Nederlandse taal, …

10 Individuele en peer taken Vertrouwd beeld in de klas Stap voor stap uitgewerkte tools Werken in een veilige omgeving op veilige platforms Een andere manier, een rijkere manier van lesgeven


Download ppt "KA 1 project: 2014-1-BE02-KA101-000117 Het ontwikkelen van een e-safe e-learning leeromgeving.(platform) Groeien naar een tabletschool Gebruik van tablet."

Verwante presentaties


Ads door Google