De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De adder Door Stef en Arno Door Stef en Arno. Inhoud Latijnse naam Latijnse naam Hoe ziet de Adder er uit Hoe ziet de Adder er uit Leefgebied Leefgebied.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De adder Door Stef en Arno Door Stef en Arno. Inhoud Latijnse naam Latijnse naam Hoe ziet de Adder er uit Hoe ziet de Adder er uit Leefgebied Leefgebied."— Transcript van de presentatie:

1 De adder Door Stef en Arno Door Stef en Arno

2 Inhoud Latijnse naam Latijnse naam Hoe ziet de Adder er uit Hoe ziet de Adder er uit Leefgebied Leefgebied Vijanden Vijanden Voedsel Voedsel

3 Latijnse naam De Latijnse naam voor de adder is Vipera berus De Latijnse naam voor de adder is Vipera berus

4 Hoe ziet de Adder er uit. De kleur varieert sterk: van De kleur varieert sterk: van lichtbruin tot bijna zwart. lichtbruin tot bijna zwart. donkere zigzagstreep op de rug is niet altijd duidelijk. donkere zigzagstreep op de rug is niet altijd duidelijk. De vrouwtjes worden tot 80 cm lang, de mannetjes tot 60 cm. De vrouwtjes worden tot 80 cm lang, de mannetjes tot 60 cm.

5 Leefgebied Het verspreidingsgebied is West- en Noord- Europa en Noord-Azië tot in Sachalin. Het verspreidingsgebied is West- en Noord- Europa en Noord-Azië tot in Sachalin. De adder verkiest tamelijk vochtige terreinen, De adder verkiest tamelijk vochtige terreinen, overwintering gebeurt op drogere plaatsen. overwintering gebeurt op drogere plaatsen.

6 Vijanden Natuurlijke vijanden van de adder zijn Natuurlijke vijanden van de adder zijn egel, egel, das das gedomesticeerd varken gedomesticeerd varken verschillende soorten dagroofvogels. verschillende soorten dagroofvogels.

7 Voedsel Het voedsel bestaat vooral uit: muizen muizen hagedissen. hagedissen.

8


Download ppt "De adder Door Stef en Arno Door Stef en Arno. Inhoud Latijnse naam Latijnse naam Hoe ziet de Adder er uit Hoe ziet de Adder er uit Leefgebied Leefgebied."

Verwante presentaties


Ads door Google