De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 3 okober 2015 Edson White werkte in het zuiden van Amerika, vlak na de afschaffing van de slavernij. Veel gekleurde.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 3 okober 2015 Edson White werkte in het zuiden van Amerika, vlak na de afschaffing van de slavernij. Veel gekleurde."— Transcript van de presentatie:

1 Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 3 okober 2015 Edson White werkte in het zuiden van Amerika, vlak na de afschaffing van de slavernij. Veel gekleurde mensen hadden interesse in de kerk, maar waren straatarm. Edson dacht daarom dat hij financieel niet veel van hen hoefde te verwachten. Tot zijn grote verrassing gaven de mensen wat zij konden missen. Kleine bedragen, maar grote offers. “Lieve God, ook in onze gaven willen we onze liefde voor u tot uitdrukking brengen. Zegen deze liefdegaven alstublieft.”

2 Mijn antwoord op Gods zegeningen Sabbat 10 oktober 2015 In oktober 1844 keken velen uit naar de komst van Jezus. Een koopman wilde de beesten van een adventist opkopen. Deze wilde ze echter niet verkopen, maar ze vasthouden tot een jaar later. De koopman vertelde iedereen dat de adventist niet geloofde wat hij predikte, namelijk dat Jezus terug zou komen. “Heer Jezus, help ons ons geloof in praktijk te brengen en onze hoop op u te richten.”

3 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 17 oktober 2015 Ellen White genereerde behoorlijk wat inkomsten middels de verkoop van haar boeken. Leden vroegen zich soms af wat zij met al dat geld deed. Het antwoord is dat de meeste inkomsten gebruikt werden, niet voor haarzelf, maar om schulden van de kerk te dekken of projecten te financieren. “Hemelse Vader, dank u voor uw zegeningen. Ook vandaag geven wij graag iets terug van datgene wat u sowieso toebehoort.”

4 Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 24 oktober 2015 In 1844 leefden vele mensen in de verwachting van de komst van Jezus. Met name op 22 oktober werd uitgekeken naar ieder teken van zijn komst. Spanning en een knoop in de maag van vele mensen. Een verwachtingsvolle tijd. “Hemelse Vader, dank u dat u de gever bent van alle zegeningen die wij mogen ervaren. Help ons om ook in het heden enthousiast en vol verwachting uit te kijken naar uw komst.”

5 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 31 oktober 2015 Velen van ons hebben een huis en vele bezittingen. In 1848 schreef James White dat hun bezittingen bestonden uit een kar met spullen die slechts halfvol was. Hun enige interesse was het delen van het Woord van God, het brengen van het evangelie. “Heer in de hemel, help ons om tevreden te zijn met wat we hebben en om onszelf en onze bezittingen toe te wijden aan u.”

6 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 7 november 2015 De inrichting van het huis van James en Ellen White was een allegaartje van bij elkaar gezochte tweedehands spullen. Zij leefden zeer eenvoudig. Maar zij waren gelukkig omdat zij in staat waren hun werk voor God te doen. “Dank u Heer, dat u alles heeft gegeven om ons te redden, zelfs uw leven. Help ons onszelf te geven in dienst van u.”

7 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 14 november 2015 Sinds 1990 zijn er ongeveer 13.000 nieuwe gemeenten gesticht onder leiding van Global Mission pioniers. Zij werken in de cultuur die zij kennen en kunnen zo een verschil maken. Ze voorzien in voedsel, water en onderdak en delen intussen ook het evangelie waar zij kunnen. “Lieve Heer, help ons om zendingswerkers wereldwijd te ondersteunen in het werk dat zij doen voor u.”

8 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 21 november 2015 Ellen White riep de mensen in haar omgeving op om tijdens Thanksgiving zich niet helemaal vol te eten, maar een verschil te maken voor degenen die arm en hongerig waren. Op die manier konden de leden een kanaal zijn waardoor de liefde van God stroomde. “Goede God, wanneer wij vandaag onze gaven geven, bidden wij u om een dankbaar hart dat klaar is om uw zegeningen te delen.”

9 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 28 november 2015 Ellen White riep iedereen op om een levende preek te zijn door te delen en in dankbaarheid te geven. Op die manier getuigen we dat God de eigenaar is van onze bezittingen en dat hij ons tot rentmeesters heeft gemaakt die zijn bezittingen tot zijn glorie gebruiken. “Hemelse Vader, dank u voor de mogelijkheid om te participeren. Dank u dat we van uw grote liefde kunnen getuigen door de gaven die we geven.”

10 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 5 december 2015 Op 5 december 1901 schreef Ellen White aan de jonge mensen in de kerk dat het heel makkelijk is om weg te lopen voor onze verantwoordelijkheden. Wanneer er echter moeite wordt gedaan om anderen te helpen en jezelf weg te cijferen, zal dat anderen de weg wijzen naar het kruis van Christus. “Heer, help ons om in ons leven de vrijgevigheid ten toon te spreiden die u ook heeft getoond.”

11 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 12 december 2015 John Loughborough overleefde malaria en reisde veel om het evangelie te verkondigen. Hij kende ontberingen en bedreigingen. Maar toen hij in 1924 op 92 jarige leeftijd stierf, kende hij de voorrechten van het inzetten van je leven voor anderen. “Vader in de hemel, ook vandaag willen wij onze bijdrage leveren. Het gaat niet alleen om geld, maar ook om de inzet van onze talenten, tijd en energie. Help ons daartoe.”

12 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 19 december 2015 Midden onder een preek hoorde James White dat er iemand uit het water was gehaald die verdronken leek. James stopte onmiddellijk met preken, paste mond op mond beademing toe en de man kwam bij. James vervolgde zijn dienst en de mensen hadden ervaren dat zijn woorden ook in de praktijk werden toegepast. “Dank u Vader, dat u actief aanwezig bent in ons leven. Dank u voor Jezus, het Woord dat mens werd en onder ons heeft gewoond.”

13 Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 26 december 2015 Ella, de kleindochter van Ellen White, keek erg uit naar het kerstfeest van 1889. In de kerk stond een grote boom die mooi versierd was. Iedereen bracht gaven mee en hing die in zakjes in de boom als extra decoratie. De opbrengs werd gebruikt om zendelingen te ondersteunen. “Goede God, dank u voor Jezus, de grootste gift die maar denkbaar is. Die gift vieren wij vandaag mede door onze gaven te geven en misschien zelfs in de boom te hangen.”


Download ppt "Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 3 okober 2015 Edson White werkte in het zuiden van Amerika, vlak na de afschaffing van de slavernij. Veel gekleurde."

Verwante presentaties


Ads door Google