De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 Op het Zuyderzee College Informatica. 2 Informatica Wat is het niet ? Wat is het niet ? Wat is het wel ? Wat is het wel ? Is informatica wel iets voor.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 Op het Zuyderzee College Informatica. 2 Informatica Wat is het niet ? Wat is het niet ? Wat is het wel ? Wat is het wel ? Is informatica wel iets voor."— Transcript van de presentatie:

1 1 Op het Zuyderzee College Informatica

2 2 Informatica Wat is het niet ? Wat is het niet ? Wat is het wel ? Wat is het wel ? Is informatica wel iets voor jou ? Is informatica wel iets voor jou ? Waarom informatica kiezen ? Waarom informatica kiezen ?

3 3 Informatica in de Vernieuwde Tweede Fase Bovenbouw HAVO/VWO Algemeen deel Profieldeel alleen NT informatica Vrije deel Alle profielen informatica HAVO 360 uur klas 4 en 5 VWO 440 uur klas 4,5,6

4 4 Informatica - Wat is het niet ? Beter leren werken met tekstverwerkers, spreadsheets, het internet en dergelijke. Beter leren werken met tekstverwerkers, spreadsheets, het internet en dergelijke. Alleen maar programmeren. Alleen maar programmeren. Alleen maar websites bouwen. Alleen maar websites bouwen. Veel internetten. Veel internetten. Een ingewikkeld vak voor whizzkids. Een ingewikkeld vak voor whizzkids.

5 5 Informatica - Wat is het wel ?  Een uitdagend vak voor iedereen die het leuk vindt te spelen met informatie, om dingen te bedenken en dan te maken.  Informatica is een creatief vak.  Informatica is een ‘logisch’ vak.

6 6 Waarmee houdt informatica zich onder andere bezig? INFORMATIE Logica Hardware Databases Presenteren Informatie- systemen Plannen Programmeren Communicatie Spellen Websites Organiseren Samenwerken

7 7 Wat doen Informatici ? Informatici werken met informatie. Informatici werken met informatie. Informatici zijn de ontwerpers en de bouwers van systemen voor anderen. Informatici zijn de ontwerpers en de bouwers van systemen voor anderen. Informatici bouwen websites, programma’s, databases, spellen en nog veel meer. Informatici bouwen websites, programma’s, databases, spellen en nog veel meer.

8 8 Is informatica wel iets voor jou?

9 9 Welke eigenschappen moet je hebben om het vak met succes te kunnen volgen ? Het leuk vinden dingen uit te zoeken. Het leuk vinden dingen uit te zoeken. Logisch kunnen denken. Logisch kunnen denken. Een doorzetter zijn. Een doorzetter zijn. Zelfdiscipline hebben. Zelfdiscipline hebben.

10 10 Informatica is een denk- en doe-vak Als je een hekel hebt aan denken moet je er beslist NIET aan beginnen.

11 11 Hoe werk je bij informatica ? Met een boek en computers. Met een boek en computers. Met studiewijzers, modelantwoorden, toetsen e.d. via onze eigen website. Met studiewijzers, modelantwoorden, toetsen e.d. via onze eigen website. Met informatie van het internet. Met informatie van het internet. Met veel enthousiasme en plezier. Met veel enthousiasme en plezier. En vooral …. erg zelfstandig !!! En vooral …. erg zelfstandig !!!

12 12 Informatici Bedenkers van nieuwe mogelijkheden !!


Download ppt "1 Op het Zuyderzee College Informatica. 2 Informatica Wat is het niet ? Wat is het niet ? Wat is het wel ? Wat is het wel ? Is informatica wel iets voor."

Verwante presentaties


Ads door Google