De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 Op het Zuyderzee College Informatica. 2 Informatica  Informatica in de Vernieuwde Tweede Fase  Wat is het niet ?  Wat is het wel ?  Is informatica.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 Op het Zuyderzee College Informatica. 2 Informatica  Informatica in de Vernieuwde Tweede Fase  Wat is het niet ?  Wat is het wel ?  Is informatica."— Transcript van de presentatie:

1 1 Op het Zuyderzee College Informatica

2 2 Informatica  Informatica in de Vernieuwde Tweede Fase  Wat is het niet ?  Wat is het wel ?  Is informatica wel iets voor jou ?  Waarom informatica kiezen ?

3 3 Informatica in de Vernieuwde Tweede Fase Tweede fase Algemeen deel Profieldeel alleen NT informatica Vrije deel Alle profielen informatica HAVO 360 uur klas 4 en 5 VWO 440 uur klas 4,5,6

4 4 Informatica - Wat is het niet ?  Beter leren werken met tekstverwerkers, spreadsheets, het internet en dergelijke.  Alleen maar programmeren.  Alleen maar websites bouwen.  Veel internetten.  Een ingewikkeld vak voor whizzkids.

5 5 Informatica - Wat is het wel ?  Een uitdagend vak voor iedereen die het leuk vindt te spelen met informatie, om dingen te bedenken en dan te maken.  Informatica is een creatief vak.  Informatica is een ‘logisch’ vak.

6 6 Waarmee houdt informatica zich onder andere bezig? INFORMATIE Logica Hardware Databases Presenteren Informatie- systemen Plannen Programmeren Communicatie Spellen Websites Organiseren Samenwerken

7 7 Wat doen Informatici ?  Informatici werken met informatie.  Informatici zijn de ontwerpers en de bouwers van systemen voor anderen.  Informatici bouwen websites, programma’s, databases, spellen en nog veel meer.

8 8 Is informatica wel iets voor jou?

9 9 Welke eigenschappen moet je hebben om het vak met succes te kunnen volgen ?  Het leuk vinden dingen uit te zoeken.  Logisch kunnen denken.  Een doorzetter zijn.  Zelfdiscipline hebben.

10 10 Informatica is een denk- en doe-vak Als je een hekel hebt aan denken moet je er beslist NIET aan beginnen.

11 11 Voor wat voor soort studies is het volgen van het vak nuttig ?  Informatica (alleen met wiskunde)  Technische studies  Management studies  Creatieve studies  Alle andere studies, want …

12 12 Waarom kiezen voor informatica?  Het lijkt je gewoon interessant om er meer van af te weten.  Je realiseert je dat informatie in de toekomst steeds belangrijker wordt, in studie en beroep.  Je wilt informatica gaan studeren.

13 13 Hoe werk je bij informatica ?  Met een boek en computers.  Met studiewijzers, modelantwoorden, toetsen e.d. via onze eigen website.  Met informatie van het internet.  Met veel enthousiasme en plezier.  En vooral …. erg zelfstandig !!!

14 14 Informatici Bedenkers van nieuwe mogelijkheden !!


Download ppt "1 Op het Zuyderzee College Informatica. 2 Informatica  Informatica in de Vernieuwde Tweede Fase  Wat is het niet ?  Wat is het wel ?  Is informatica."

Verwante presentaties


Ads door Google