De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De kunst van de schoolklas binnen de docentenopleiding Vincent Baake en Marius Kingma ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Schoolexamenproject Docentenopleiding.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De kunst van de schoolklas binnen de docentenopleiding Vincent Baake en Marius Kingma ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Schoolexamenproject Docentenopleiding."— Transcript van de presentatie:

1 De kunst van de schoolklas binnen de docentenopleiding Vincent Baake en Marius Kingma ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Schoolexamenproject Docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving

2 Aanleiding 10 jaar ervaring met het schoolexamenproject. Rendement is hoog: positieve reacties, goede resultaten, hoge motivatie studenten. Uniek voorbeeld van hoe studenten de in de opleiding aangeboden theorie in de praktijk kunnen brengen, op een niveau dat in de stage niet aan de orde komt. Daarom willen we deze good practice laten zien.

3 Doelgroep Kunstvak Beeldend 2 e Fase, praktijk en kunsttheorie.

4 De School van Athene als metafoor voor het schoolexamenproject met Plato als representant voor de theorie en Aristoteles als representant voor de praktijk.

5 Omschrijving Studenten ontwerpen onderwijs voor zowel de praktische als theoretische schoolexamenopdrachten. Contact tussen student en leerling via social media.

6 Omschrijving Slotdag op de opleiding waarbij studenten leerlingenwerk evalueren en beoordelen, een proefwerk afnemen en workshops en/of lezingen organiseren in binnen- en buitenschoolse kunsteducatie.

7 Onderwijseenheden als fundament voor het project Project Projectdag Onderwijseenheden

8 Impressie Film DBKV SOP 2014 Gemaakt door Bionde de Ruiter Student DBKV

9 Integraal competentiegericht opleiden Ervaringsgericht leren Synthese van theorie en praktijk Hoog realistisch gehalte Samenwerkend leren

10 Activerend, stimulerend en confronterend

11 Kennis/ervaring opdoen: Constructie van opgaven Evalueren en beoordelen Begeleiden van leerlingen Leren organiseren Leren samenwerken Leren verantwoordelijkheid te nemen en te dragen Leren uitvoeren van onderwijs

12 Visie Schoolexamenproject past in de visie van het ervaringsgericht leren en sluit aan bij opvattingen van Korthagen en Kelchtermans. Er is een wisselwerking tussen theorie en praktijk. Zijn er nog vragen?


Download ppt "De kunst van de schoolklas binnen de docentenopleiding Vincent Baake en Marius Kingma ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Schoolexamenproject Docentenopleiding."

Verwante presentaties


Ads door Google