De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jezus volgen kan niet in deeltijd

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jezus volgen kan niet in deeltijd"— Transcript van de presentatie:

1 Jezus volgen kan niet in deeltijd

2 Als iemand tot Mij komt en niet haat zijn eigen vader en moeder en vrouw en kinderen en broers en zusters, ja, ook zelfs zijn eigen leven, die kan Mijn discipel niet zijn. En wie zijn kruis niet draagt en achter Mij aan komt, kan geen discipel van Mij zijn. Want wie van u die een toren wil bouwen, gaat niet eerst zitten om de kosten te berekenen, of hij de middelen wel heeft om het werk te voltooien? (...) Zo kan dan ieder van u die niet alles wat hij heeft, achterlaat, geen discipel van Mij zijn. (Lucas 14:26-28 en 33)

3

4 Wat gebeurt er als je ‘ja’ zegt tegen Jezus?

5 Kenmerken van een discipel
Verlangen

6 Kenmerken van een discipel
Verlangen Zijn geboden onderhouden

7 Kenmerken van een discipel
Verlangen Zijn geboden onderhouden Henengaande, maakt alle volken tot Mijn discipelen, door hen te dopen, en door hun te leren onderhouden alles wat Ik u geboden heb

8 Kenmerken van een discipel
Verlangen Zijn geboden onderhouden Volharden: struikelen, opstaan, doorgaan

9 Kenmerken van een discipel
Verlangen Zijn geboden onderhouden Volharden: struikelen, opstaan, doorgaan Discipelen maken discipelen

10 Kenmerken van een discipel
Luister, Israël: de HEER, onze God, de HEER is de enige! Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Houd de geboden die ik u vandaag opleg steeds in gedachten. Prent ze uw kinderen in en spreek er steeds over, thuis en onderweg, als u naar bed gaat en als u opstaat (Deuteronomium 6:4-7)

11 Gemeente als oefenplaats
29 Jezus zei: ‘Ik verzeker jullie: iedereen die broers of zusters, moeder, vader of kinderen, huis of akkers heeft achtergelaten omwille van Mij en het evangelie, 30 zal het honderdvoudige ontvangen: in deze tijd broers en zusters, moeders en kinderen, huizen en akkers, al zal dat gepaard gaan met vervolging, en in de tijd die komt het eeuwige leven. (Marcus 10:28-31)

12 Waarom zou je? ‘Naar wie zouden we moeten gaan, Heer? U spreekt woorden die eeuwig leven geven, en wij geloven en weten dat U de heilige van God bent.’ (Joh.6:68-69)

13 Jezus volgen kan niet in deeltijd
Verlang je werkelijk 24/7 een discipel van Jezus te zijn? Wat ervaar je als belemmering om Hem te volgen? Vraag hulp Vertrouw op God

14 Dit is mijn verlangen: U prijzen, Heer; met mijn hele hart aanbid ik U
Dit is mijn verlangen: U prijzen, Heer; met mijn hele hart aanbid ik U. Al wat binnen in mij is, verlangt naar U; alles wat ik vinden wil, is in U. Heer, ik geef U mijn hart, ik geef U mijn ziel; ik leef alleen voor U. Leid de weg die ik ga elk moment dat ik besta; Heer, doe uw wil in mij.


Download ppt "Jezus volgen kan niet in deeltijd"

Verwante presentaties


Ads door Google