De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

India Annabelle Ibelings 4BB2.

Verwante presentaties


Presentatie over: "India Annabelle Ibelings 4BB2."— Transcript van de presentatie:

1 India Annabelle Ibelings 4BB2

2 Inhoud Goden Religie Taal Klimaat Flora Yoga Bollywood Indianse keuken
Ayurveda Natuurlijke geneesmiddelen Gezonde gewoonte Henna Workshop Einde

3 Goden Brahma; de schepper god
Shiva; omvat het universum, van hoog tot laag, van rein tot onrein Parvati; de meest bekende vrouw van Shiva Vishnu; god met talloze gedaantes met een juweel dat wensen vervult Kalki; de laatste reïncarnatie van Vishnu die nog moet komen die alle demonen vernietigd Ganesha; de geestelijke zoon van Shiva, heeft het hoofd van een olifant. Krishna; meestal afgebeeld als fluitspeler

4 Religie Hindoeïsme; het belangrijkste geloof in India Boeddhisme
Sikh-isme Islam Katholiek Sikh Christelijk

5 Taal De belangrijkste taal is het Hindi, dit is de enige officiële federale taal. Daarnaast zijn er nog 21 andere officiële talen en zelfs nog 844 andere talen en dialecten.

6 Klimaat India heeft door zijn grote verschillende klimaten:
In het zuiden een tropisch klimaat In het noorden een gematigd klimaat Het grootste gedeelte heeft een moessonklimaat India heeft drie seizoenen: Het koele seizoen van oktober tot februari Het hete seizoen van maart tot juni Het regenseizoen van midden juni tot september

7 Flora In de noordelijke valleien zijn er voornamelijk bossen, in het noordoosten zijn er bamboebossen. Het noordwesten is voornamelijk steppe en woestijn. Het centrale plateau in het zuiden kent een begroeiing van palmbomen met regenwoud.

8 Yoga Yoga komt officieel uit India jaar geleden zagen de yogi’s, (wijze mannen), dieren bewegingen maken om soepel en lenig te worden en stress weg te laten gaan. Deze bewegingen gingen ze na doen en gaven ze dierennamen.

9 Bollywood India heeft de grootste filmindustrie van de wereld genaamd: Bollywood. De B is van afgeleid van Bombay, het hart van de Indiase filmwereld. De rest van de naam komt van het Amerikaanse Hollywood.

10 De Indiase keuken In de indiase keuken wordt veel gebruik gemaakt van specerijen en verse kruiden die gemalen worden tot mengsels; Garam massala’s. Deze is per streek en gerecht anders. Veel gerechten zijn vegetarisch. Men eet met de rechterhand, de linkerhand wordt als onrein gezien. Een maaltijd bestaat meestal uit allerlei aparte gerechten, die gelijker tijd op tafel worden gezet. Het drinken van thee, chai, is een dagelijks ritueel. Chai, dit is een mix van thee, specerijen, water, melk en suiker.

11 Ayurveda Ayurveda is traditionele hindoegeneeskunst en betekent ‘de wetenschap van een lang leven’. Ayurveda wordt al duizenden jaren in India uitgeoefend. De artsen geloven dat de juiste balans van drie basiskrachten zorgen voor een goede gezondheid: Beweging: vayu Verbranding: pitta Evenwicht: kapha Je krijgt de juiste balans door voeding, yoga, meditatie en reiningskuren. Een gezonde geest en een gezond lichaam zijn even belangrijk.

12 Natuurlijke geneesmiddelen
Kardemom – goed voor hart en longen; verlicht de pijn, Kaneel – verwijdert gif uit het lichaam; goed voor de spijsvertering, Kruidnagel – olie van kruidnagels; verzacht kiespijn en verkoudheden, Koriander – goed voor de spijsvertering en goed tegen huidproblemen, Knoflook – goed tegen reuma en oorproblemen, Gember – goed tegen hoofdpijn, keelpijn en verkoudheid, Honing – goed voor de ogen en helpt wonden genezen. Heilige planten die geneeskracht bezitten Tulsi Pipalbomen (vijgenbomen) Ashokabomen

13 Gezonde gewoonten Sta voor zonsopkomst op Neem elke dag een bad
Ontbijt voor acht uur ’s ochtends Was je handen voor en na het eten Poets je tanden na elke maaltijd Ga een kwartiertje wandelen na elke maaltijd Eet zwijgend en concentreer je op het eten Eet langzaam Masseer je tandvlees elke dag met je vingers Drink veel water Ga voor tien uur ’s avonds slapen

14 Henna Stammen in de woestijn maakten een papje van hennabladeren en water en deden hun handen daarin om te koelen. Zolang de huid na het papje rood bleef, bleef de huid koel. Vrouwen vonden het niet mooi om met hele rode handen rond te lopen en gingen experimenteren met patroontjes. De handen van meisjes die gingen trouwen werden beschilderd met henna. Dit zou de vrouwelijkheid en vruchtbaarheid bevorderen en de kwade geesten verwijderen.

15 Workshop Tijdens mijn workshop gaan we aan de slag met henna. Je kan zelf een ontwerp maken, of er een uitkiezen. Daarna ga je zelf of samen aan de slag met het zetten van een henna tatoeage.

16 Einde


Download ppt "India Annabelle Ibelings 4BB2."

Verwante presentaties


Ads door Google