De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voeding en vertering 5 Havo.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voeding en vertering 5 Havo."— Transcript van de presentatie:

1 Voeding en vertering 5 Havo

2 Voedingstoffen Koolhydraten Eiwitten Vetten Nucleïnezuren Vitaminen
Water Mineralen

3 LDL en HDL LDL: Brengen de cellen die het nodig hebben cholesterol en keren zonder cholesterol terug naar de lever. HDL: Halen overtollig cholesterol uit de weefsels en brengen dat terug naar de lever

4 The good, the bad and the ugly
Teveel cholesterol: veroorzaakt galstenen. Gevolg? Hoog LDL gehalte: hart en vaatziekten door vervetting van de wanden van de bloedvaten. Wordt ook wel slecht cholesterol genoemd. Hoog HDL gehalte: brengt overtollig cholesterol naar de lever die het cholesterol vervolgens met het gal het lichaam uitwerkt

5 Conserveren Vacuum verpakken Suiker/Zout/Zuur toevoegen
Lage temperatuur (invriezen) Hoge temperatuur Pasteuriseren (72 graden Celsius) Steriliseren (120 graden Celsius) UHT Sterilisatie (135 graden Celsius)

6 Dunne darm


Download ppt "Voeding en vertering 5 Havo."

Verwante presentaties


Ads door Google