De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De ijsbeer Door senne en thibaut. inhoud Beschrijving Beschrijving Voortplanting Voortplanting Gedrag Gedrag Eten Eten Bedreiging Bedreiging Weetjes Weetjes.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De ijsbeer Door senne en thibaut. inhoud Beschrijving Beschrijving Voortplanting Voortplanting Gedrag Gedrag Eten Eten Bedreiging Bedreiging Weetjes Weetjes."— Transcript van de presentatie:

1 De ijsbeer Door senne en thibaut

2 inhoud Beschrijving Beschrijving Voortplanting Voortplanting Gedrag Gedrag Eten Eten Bedreiging Bedreiging Weetjes Weetjes Foto galerij Foto galerij

3 beschrijving De ijsbeer is zeer groot: hij kan tot 2,8 meter lang en 800 kilogram zwaar. De ijsbeer is zeer groot: hij kan tot 2,8 meter lang en 800 kilogram zwaar. worden. Hij heeft een lange nek en een grote neus. worden. Hij heeft een lange nek en een grote neus. De huid is zwart. De haren in de vacht zijn niet wit. De huid is zwart. De haren in de vacht zijn niet wit.

4 voortplanting De paringstijd is van maart tot juni. met een piek in april. De paringstijd is van maart tot juni. met een piek in april. Jongen die worden in december of januari in een sneeuwhol geboren. Jongen die worden in december of januari in een sneeuwhol geboren.

5 gedrag De ijsbeer is zowel overdag als ‘s nachts actief. Zelfs in donkere winter dagen zijn ze actief. De ijsbeer is zowel overdag als ‘s nachts actief. Zelfs in donkere winter dagen zijn ze actief. Drachtige vrouwtjes houden een winterslaap. Drachtige vrouwtjes houden een winterslaap. Hij kan tot 72 seconden onder water blijven. Hij kan tot 72 seconden onder water blijven. toch jaagt hij ook te land en is daar bijzonder snel. toch jaagt hij ook te land en is daar bijzonder snel. De ijsbeer is een bijzonder goede zwemmer die vele kilometers van de kust aangetroffen kan worden. De ijsbeer is een bijzonder goede zwemmer die vele kilometers van de kust aangetroffen kan worden.

6 eten Hij eet zeehonden,zeevog els,vis en kleine knaagdiertjes Hij eet zeehonden,zeevog els,vis en kleine knaagdiertjes

7 bedreiging De ijsbeer heeft geen natuurlijke vijanden. De ijsbeer heeft geen natuurlijke vijanden. De beer is echter in gevaar door de gevaarlijke stoffen van de mens. De beer is echter in gevaar door de gevaarlijke stoffen van de mens.

8 weetjes De leeftijd bij een ijsbeer is ca. 35 jaar De leeftijd bij een ijsbeer is ca. 35 jaar

9 Foto galerij

10


Download ppt "De ijsbeer Door senne en thibaut. inhoud Beschrijving Beschrijving Voortplanting Voortplanting Gedrag Gedrag Eten Eten Bedreiging Bedreiging Weetjes Weetjes."

Verwante presentaties


Ads door Google