De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tekst verwerken.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tekst verwerken."— Transcript van de presentatie:

1 Tekst verwerken

2 Samenvatten Lees eerst de tekst een keer helemaal door.
Waarover gaat je onderwerp, wat is hierover te vinden in te tekst? Wat wilde je te weten komen, welke dingen wist je nog niet? Onderstreep of markeer deze dingen in de tekst

3 In eigen woorden Lees de onderstreepte of gemarkeerde tekst een aantal keren door. Welke woorden staan erin die je nog niet goed begrijpt of over welke woorden of stukken wil je nog meer weten? Zoek dit op. Bedenk hoe je deze tekst aan een ander zou vertellen, zonder dat diegene de tekst gelezen heeft. Dit is de tekst die in je werkstuk komt te staan.

4 Turkije Het land van zon, zee en strand. Misschien ben je er al eens op vakantie geweest. Lekker een beetje zwemmen, zonnen en lekker eten. Veel mensen kennen Turkije alleen als vakantieland. Maar er is veel meer over Turkije te vertellen. Het land Turkije ligt maar voor een klein deel in Europa. Het grootste deel ligt in Azië. Het land is bijna negentien keer groter dan Nederland en heeft veel meer verschillende landschappen dan ons landje. Er zijn bergen, bossen, stranden, droge gebieden, zoutmeren, en ga zo maar door. Een groot verschil met Nederland is het water. Er zijn maar weinig rivieren in Turkije. En dus zijn er ook weinig schepen die eten of andere dingen kunnen vervoeren in het land. De mensen Turkije is een gigantisch land met wel 67 miljoen inwoners. De meeste mensen wonen in de grote steden, bijvoorbeeld in de hoofdstad Ankara of in de stad Istanbul. Toch wonen er ook vele miljoenen Turken op het platteland. Hier is het veel armer dan in de steden. Veel mensen op het platteland kunnen moeilijk lezen en schrijven. In de steden is het heel westers. Er zijn grote en mooie winkels, bioscopen, scholen en sporthallen. Net zo als in Nederland.


Download ppt "Tekst verwerken."

Verwante presentaties


Ads door Google