De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Goden in verschillende religies

Verwante presentaties


Presentatie over: "Goden in verschillende religies"— Transcript van de presentatie:

1 Goden in verschillende religies

2 Inhoud God (Christendom) Boeddhisme Boeddha Hindoeïsme Christendom
Goden Hindoeïsme Islam Allah Overeenkomsten Bijzonder filmpje

3 Christendom

4 God (Christendom) Het eewige wezen dat het universum heeft geschapen en bewaart Hij is immanent ( dat betekent dat Hij met, en in alle dingen is)

5 Boeddhisme

6 Boeddha Siddhartha Gautama: staat voor hij, wiens doel is volbracht.
De titel Boeddha wordt gegeven aan iemand die op eigen kracht, zonder leraar, de Dhamma (de waarheid, de natuurlijke ordening der dingen) ontdekt heeft en verlichting heeft bereikt.

7 Hindoeïsme

8 Goden Hindoeïsme Brahma: Schepper/onderhouder/vernietiger. Een Brahma met vier gezichten tonen dat Brahma regeert over de vier windrichtingen Vishnu: is het onderhoudende deel van God en doordringt alles in dit universum. Rama: wordt aanbeden als hét ideale mens: dapper, knap, trouw en vriendelijk. Durga: wordt gezien als de kracht die te sterk is voor de demonen en biedt de wereld daarom bescherming tegen het kwaad.

9 Islam

10 Allah Allah betekent in het Arabisch waarschijnlijk: degene die aanbeden wordt. De islam is gekomen om een einde te maken aan het aanbidden van afgoden, in plaats van het aanbidden van één ware God. Afbeeldingen maken van Allah is in de islamitische traditie verboden.

11 Overeenkomsten Eigenlijk wordt bijna elke god gezien als machtig, liefhebbend,vernietigend wezen. Bij het Boeddhisme is dit anders, er is niet echt een god, maar een voorbeeldspersoon. Iedere Boeddhist wilt graag verlicht worden. Ze worden elk op een andere manier aanboden. De ene God mag wel afbeeldingen worden gemaakt en de ander niet.

12 Bijzonder filmpje


Download ppt "Goden in verschillende religies"

Verwante presentaties


Ads door Google