De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Vikingen Door Ignace en Ludwig. Inhoud Wanneer leefden zij? Waar leefden ze? De schepen? Slag bij Leuven? Weetjes!

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Vikingen Door Ignace en Ludwig. Inhoud Wanneer leefden zij? Waar leefden ze? De schepen? Slag bij Leuven? Weetjes!"— Transcript van de presentatie:

1 De Vikingen Door Ignace en Ludwig

2 Inhoud Wanneer leefden zij? Waar leefden ze? De schepen? Slag bij Leuven? Weetjes!

3 Middeleeuwen 500 na chr1500 na chr De vikingen 7891066

4 Waar leefden ze? Ze leefden in bijna heel Europa. Ze leefden niet in Ysland maar wel in een klein deel in Groenland.

5 Schepen De Vikingen maakten snelle en lichte boten voor het vervoer van personen, en grote (tot minstens 36 meter) langschepen voor het vervoer van vee en goederen en voor oorlogvoering. Hun langschepen werden soms drakkars genoemd en hun kleinere noemt men ook wel snekken.

6 Slag bij Leuven Koning Arnulf van Karinthië leidde de Oost-Franken naar de overwinning tegen de Vikingen De Slag bij Leuven, ook wel Slag bij de Dijle, was een veldslag op 1 september 891 bij Leuven, aan de rivier de Dijle.

7 Weetjes! De Viking, gebouwd in 1993. De Viking is een beeld van de Zweedse beeldhouwer Calle Örnemark. Het staat in Amersfoort, in de wijk Liendert. - Het geld: Bij de handel gebruikten de Vikingen het liefst zilver. - De taal: De vikingen spraken oud- noors. - De namen: De Vikingen hadden geen achternamen zoals wij. De tweede naam van een kind werd gevormd door zijn vaders naam.

8 Bedankt voor het luisteren!


Download ppt "De Vikingen Door Ignace en Ludwig. Inhoud Wanneer leefden zij? Waar leefden ze? De schepen? Slag bij Leuven? Weetjes!"

Verwante presentaties


Ads door Google