De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De middeleeuwen 1 De Germanen. Germaanse volken nemen het gezag van de Romeinen over De Germanen wisten de Romeinen te verslaan. Er ontstonden veel Germaanse.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De middeleeuwen 1 De Germanen. Germaanse volken nemen het gezag van de Romeinen over De Germanen wisten de Romeinen te verslaan. Er ontstonden veel Germaanse."— Transcript van de presentatie:

1 De middeleeuwen 1 De Germanen

2 Germaanse volken nemen het gezag van de Romeinen over De Germanen wisten de Romeinen te verslaan. Er ontstonden veel Germaanse staten, met veel gemeenschappelijk: – Taal – Leefden van landbouw in dorpen – Gelaagde samenleving – Elk volk had stammen – ‘Iedere stam had een vergadering van vrije mannen.

3 De Franken Werden belangrijkste Germaanse volk Welk land is naar ze vernoemd?

4 Karel de Grote 742-814 Bekendste Frankische koning – Vond onderwijs en wetenschap belangrijk – Liet het schrift verbeteren – Voerde veel oorlog

5 Keizer Karel Karel werd op kerstdag 800 tot keizer van het West-Romeinse rijk gekroond door de Paus. Hij had Paus Leo III geholpen, en zo werd hij bedankt.

6 Maar…. Na zijn dood viel zijn rijk uiteen – Rijk werd verdeeld onder zonen – Zijn opvolgers voerden oorlogen tegen elkaar – Andere volken vielen het rijk aan. http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1 243195


Download ppt "De middeleeuwen 1 De Germanen. Germaanse volken nemen het gezag van de Romeinen over De Germanen wisten de Romeinen te verslaan. Er ontstonden veel Germaanse."

Verwante presentaties


Ads door Google