De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

7 februari 2014 – Jasper Mol Merel – Zanglijster – Nachtegaal

Verwante presentaties


Presentatie over: "7 februari 2014 – Jasper Mol Merel – Zanglijster – Nachtegaal"— Transcript van de presentatie:

1 7 februari 2014 – Jasper Mol Merel – Zanglijster – Nachtegaal
Soortenkennis 7 februari 2014 – Jasper Mol Merel – Zanglijster – Nachtegaal

2 MEREL (Turdus merula) Kenmerken
23 tot 29 cm lang, spanwijdte 34 tot 39 cm Mannetje geheel zwart verenkleed met oranje snavel Vrouwtje licht bruin met bruin gele snavel Opvallend: vrouwtje heeft licht gekleurde borst met bruine strepen/spikkels Om een geluid in te voegen moet je eerst ergens een geluidsbestandje opslaan. Dan kies je voor “Invoegen” – “Audio” – “Audio uit bestand” en kies je je bestandje.

3 MEREL (Turdus merula) Leefgewoonten Het zijn alleseters
Zoek zijn voedsel graag op de grond met een hoppende beweging lokt hij wormen naar boven en eet ze op. Het mannetje beschermd zijn territorium goed. Het zijn uitbundige zangers

4 MEREL (Turdus merula) Leefomgeving & Verspreiding
Leeft in Bos, park en tuin, stedelijk gebied Nesten worden op alle soorten plekken gemaakt, maar het liefst rond 2 meter van de grond. in Nederland (in ) Merels zijn geen trek vogels.

5 Zanglijster (Turdus philomelos)
Kenmerken 21 tot 23 cm lang, spanwijdte 33 tot 36 cm Lichte borst met pijlpuntige vlekken. Geelbeige bovenbuik. De bovendelen zijn egaal bruin. Vrij korte staart Korte donkere snavel Er is nauwelijks verschil tussen de geslachten

6 Zanglijster (Turdus philomelos)
Leefgewoonten eet insecten,bessen, regenwormen en slakken. Typisch is het kapot slaan van slakkenhuizen op een vaste plek om zo bij het malse slakkenvlees te komen. Het is een uitbundige zanger. Hij vliegt meestal laag., want in hogere vluchten heeft die een onregelmatige vleugel slag.

7 Zanglijster (Turdus philomelos)
Leefomgeving & Verspreiding Bos, park en tuin Meestal 3-6 eieren per legsel 1-2 legsels per jaar broedparen in Nederland (in ) Het grootste deel van de Nederlandse zanglijsters overwinteren in Frankrijk en Engeland.

8 nachtegaal (Luscinia megarhynchos)
Kenmerken 15 tot 17 cm lang, spanwijdte 23 tot 25 cm. Op de bovendelen warmbruin gekleurd met een roodbruine staart en stuit. Onderzijde is grijsbruin met iets lichtere keel. Het oog is opvallend groot en zwart.

9 nachtegaal (Luscinia megarhynchos)
Leefgewoonten Eet voornamelijk Insecten. Houd zich onopvallend in dicht struikgewas Een legsel per jaar met 4-7 eieren.

10 nachtegaal (Luscinia megarhynchos)
Leefomgeving & Verspreiding Leeft in bossen, duinen, struweel aantal broedparen in Nederland (in ) Ze trekken naar tropisch Afrika De nachtegaal staat ook op de rode lijst omdat ze kwetsbaar zijn.

11 Videomateriaal Tot slot nog een mooi stukje film:
Zang merel: Zang zanglijster: Zang nachtegaal:


Download ppt "7 februari 2014 – Jasper Mol Merel – Zanglijster – Nachtegaal"

Verwante presentaties


Ads door Google