De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom Eerste Hulp Bij Ontruimen DE TABLE-TOPOEFENING.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom Eerste Hulp Bij Ontruimen DE TABLE-TOPOEFENING."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom Eerste Hulp Bij Ontruimen DE TABLE-TOPOEFENING

2 Vandaag  Even voorstellen,  Doel van deze middag,  Wetten en regels,  Doel van de oefening,  Voordelen van de Table-topoefening,  Table-topoefening materiaal,  Film Table-topoefening  Casus willekeurig gebouw,  Evaluatie en afsluiting.

3 Even voorstellen

4 Doel van deze middag  De table-topoefening op een zo breed mogelijke manier aan de Bhv organisaties van diverse bedrijven en instellingen binnen de Veilgheidsregio Utrecht bekend te maken.

5 Wetten en regels  Arbeidsomstandighedenwet,  Arbeidsomstandighedenbesluit,  Bouwbesluit,  Besluit brandveilig gebruik bouwwerken,  Gebruiksvergunning,  Gebruiksmelding.

6 Doel van de oefening  Het is een middel om het personeel voor te bereiden op een ontruiming.  Het maakt de medewerkers bewust van hun verantwoordelijkheid tijdens een calamiteit. LET WEL :  Een table-topoefening vervangt uiteraard geen echte ontruimingsoefening!

7 Voordelen van een Table-top oefening.  Kosten en tijd besparend.  Oefenen kan snel en met regelmaat.  Grote betrokkenheid van personeel.  Veilige en overzichtelijke voorbereiding.  Bewustwording van hun rol en verantwoordelijkheid.  Bewustwording om goed voorbereid te zijn op calamiteiten.

8 Table-topoefening materiaal.

9

10  Plattegrond van de betreffende afdeling of gebouw voor instructie personeel.

11 De table-top

12 Casus willekeurig gebouw. Groepjes maken.

13 Table-topoefening materiaal.  Plattegrond van de betreffende afdeling of gebouw voor instructie personeel.

14 Casus willekeurig gebouw.  Bestudeer de tekening.  Geef d.m.v. het materiaal aan waar de preventieve voorzieningen zitten. Blussers, haspels, BMI, melders, nooduitgangen, brand/rook werende scheidingen, verzamelplaats, telefoon, ontruimingsplan etc.

15 Casus willekeurig gebouw. Elk groepje krijgt een ander scenario.  Werk het scenario uit met een stroomschema uit het voorbeeld ontruimingsplan.  Geef aan hoe U gaat ontruimen.  Als het groepje klaar is dan gaan we het scenario evalueren. 1. Brand in ruimte N1.24 en rookontwikkeling in N Brand in de keuken 117 en rookontwikkeling in de huiskamer.

16 Evaluatie Eerste reactie’s! Iets voor u ? Vragen?

17 Dank voor uw aandacht!


Download ppt "Welkom Eerste Hulp Bij Ontruimen DE TABLE-TOPOEFENING."

Verwante presentaties


Ads door Google