De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Eerste Hulp Bij Ontruimen DE TABLE-TOPOEFENING

Verwante presentaties


Presentatie over: "Eerste Hulp Bij Ontruimen DE TABLE-TOPOEFENING"— Transcript van de presentatie:

1 Eerste Hulp Bij Ontruimen DE TABLE-TOPOEFENING
Welkom Eerste Hulp Bij Ontruimen DE TABLE-TOPOEFENING

2 Vandaag Even voorstellen, Doel van deze middag, Wetten en regels,
Doel van de oefening, Voordelen van de Table-topoefening, Table-topoefening materiaal, Film Table-topoefening Casus willekeurig gebouw, Evaluatie en afsluiting.

3 Even voorstellen

4 Doel van deze middag De table-topoefening op een zo breed mogelijke manier aan de Bhv organisaties van diverse bedrijven en instellingen binnen de Veilgheidsregio Utrecht bekend te maken.

5 Wetten en regels Arbeidsomstandighedenwet,
Arbeidsomstandighedenbesluit, Bouwbesluit, Besluit brandveilig gebruik bouwwerken, Gebruiksvergunning, Gebruiksmelding. -Werkgever Bhv regelen verplicht via arbeidsomstandighedenwet. -Werkgever verplicht dat werknemers het gebouw veilig kan verlaten. -Bouwbesluit zorgt voor brandveilig bouwen, gebruiksbesluit voor het brandveilig gebruik. -Gebruiksvergunning;-nachtverblijf meer dan 10 personen, dagverblijf meer dan 10 personen jonger als 12 jaar, dagverblijf meer dan 10 kinderen, mindervaliden, verstandelijk gehandicapt. -Gebruiksmelding meer dan 50 personen, kamerverhuur of gelijkwaardige oplossingen.

6 Doel van de oefening Het is een middel om het personeel voor te bereiden op een ontruiming. Het maakt de medewerkers bewust van hun verantwoordelijkheid tijdens een calamiteit. LET WEL : Een table-topoefening vervangt uiteraard geen echte ontruimingsoefening!

7 Voordelen van een Table-top oefening.
Kosten en tijd besparend. Oefenen kan snel en met regelmaat. Grote betrokkenheid van personeel. Veilige en overzichtelijke voorbereiding. Bewustwording van hun rol en verantwoordelijkheid. Bewustwording om goed voorbereid te zijn op calamiteiten.

8 Table-topoefening materiaal.

9 Table-topoefening materiaal.

10 Table-topoefening materiaal.
Plattegrond van de betreffende afdeling of gebouw voor instructie personeel.

11 De table-top

12 Casus willekeurig gebouw.
Groepjes maken.

13 Table-topoefening materiaal.
Plattegrond van de betreffende afdeling of gebouw voor instructie personeel.

14 Casus willekeurig gebouw.
Bestudeer de tekening. Geef d.m.v. het materiaal aan waar de preventieve voorzieningen zitten. Blussers, haspels, BMI, melders, nooduitgangen, brand/rook werende scheidingen, verzamelplaats, telefoon, ontruimingsplan etc.

15 Casus willekeurig gebouw.
Elk groepje krijgt een ander scenario. Werk het scenario uit met een stroomschema uit het voorbeeld ontruimingsplan. Geef aan hoe U gaat ontruimen. Als het groepje klaar is dan gaan we het scenario evalueren. Brand in ruimte N1.24 en rookontwikkeling in N1.22 Brand in de keuken 117 en rookontwikkeling in de huiskamer.

16 Evaluatie Eerste reactie’s! Iets voor u ? Vragen?

17 Dank voor uw aandacht!


Download ppt "Eerste Hulp Bij Ontruimen DE TABLE-TOPOEFENING"

Verwante presentaties


Ads door Google