De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom Eerste Hulp Bij Ontruimen DE TABLE-TOPOEFENING.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom Eerste Hulp Bij Ontruimen DE TABLE-TOPOEFENING."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom Eerste Hulp Bij Ontruimen DE TABLE-TOPOEFENING

2 Vandaag  Even voorstellen,  Doel van deze middag,  Wetten en regels,  Doel van de oefening,  Voordelen van de Table-topoefening,  Table-topoefening materiaal,  Film Table-topoefening  Casus willekeurig gebouw,  Evaluatie en afsluiting.

3 Even voorstellen

4 Doel van deze middag  De table-topoefening op een zo breed mogelijke manier aan de Bhv organisaties van diverse bedrijven en instellingen binnen de Veilgheidsregio Utrecht bekend te maken.

5 Wetten en regels  Arbeidsomstandighedenwet,  Arbeidsomstandighedenbesluit,  Bouwbesluit,  Besluit brandveilig gebruik bouwwerken,  Gebruiksvergunning,  Gebruiksmelding.

6 Doel van de oefening  Het is een middel om het personeel voor te bereiden op een ontruiming.  Het maakt de medewerkers bewust van hun verantwoordelijkheid tijdens een calamiteit. LET WEL :  Een table-topoefening vervangt uiteraard geen echte ontruimingsoefening!

7 Voordelen van een Table-top oefening.  Kosten en tijd besparend.  Oefenen kan snel en met regelmaat.  Grote betrokkenheid van personeel.  Veilige en overzichtelijke voorbereiding.  Bewustwording van hun rol en verantwoordelijkheid.  Bewustwording om goed voorbereid te zijn op calamiteiten.

8 Table-topoefening materiaal.

9

10  Plattegrond van de betreffende afdeling of gebouw voor instructie personeel.

11 De table-top

12 Casus willekeurig gebouw. Groepjes maken.

13 Table-topoefening materiaal.  Plattegrond van de betreffende afdeling of gebouw voor instructie personeel.

14 Casus willekeurig gebouw.  Bestudeer de tekening.  Geef d.m.v. het materiaal aan waar de preventieve voorzieningen zitten. Blussers, haspels, BMI, melders, nooduitgangen, brand/rook werende scheidingen, verzamelplaats, telefoon, ontruimingsplan etc.

15 Casus willekeurig gebouw. Elk groepje krijgt een ander scenario.  Werk het scenario uit met een stroomschema uit het voorbeeld ontruimingsplan.  Geef aan hoe U gaat ontruimen.  Als het groepje klaar is dan gaan we het scenario evalueren. 1. Brand in ruimte N1.24 en rookontwikkeling in N1.22 2. Brand in de keuken 117 en rookontwikkeling in de huiskamer.

16 Evaluatie Eerste reactie’s! Iets voor u ? Vragen?

17 Dank voor uw aandacht!


Download ppt "Welkom Eerste Hulp Bij Ontruimen DE TABLE-TOPOEFENING."

Verwante presentaties


Ads door Google