De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe ver zijn Nederland en de pensioenfondsen met de overgang op SEPA? Pensioenfondsen over op SEPA: wat verwacht DNB van u? Amsterdam, 30 mei 2012 Michiel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe ver zijn Nederland en de pensioenfondsen met de overgang op SEPA? Pensioenfondsen over op SEPA: wat verwacht DNB van u? Amsterdam, 30 mei 2012 Michiel."— Transcript van de presentatie:

1 Hoe ver zijn Nederland en de pensioenfondsen met de overgang op SEPA? Pensioenfondsen over op SEPA: wat verwacht DNB van u? Amsterdam, 30 mei 2012 Michiel van Doeveren

2 De Stier van Paulus Potter (1647)

3 3 Doel SEPA-monitor Inzicht in de status van de overgang naar SEPA bij bedrijven en overheden 1.Bewustwording van wat SEPA betekent 2.Fase van voorbereiding 3.Feitelijk gebruik girale Europese betaalproducten 4.Ontwikkeling softwarepakketten

4 4 Opzet -Vragenlijst elk halfjaar afgenomen -Steekproef bestaat dit voorjaar (5e meting) uit Publieke instellingen (n=16) Gemeenten (n=154) Grootbedrijf (n=32) MKB (n= 500), nieuwe deelnemers Middelgrootbedrijf (200 - 999 werknemers) (n=100), nieuwe deelnemers Softwareleveranciers (n = 30)

5 Weet u welke veranderingen SEPA voor uw organisatie gaat brengen?

6 Voorbereiding Europese overschrijving

7 Voorbereiding Europese incasso

8 SCT-gebruik in Europa en NL

9 Houding t.o.v. SEPA Gemiddelde:

10 Mogelijke knelpunten MKB: -Veel tijd kwijt aan het aanpassen van debiteuren- en crediteurenbestanden Grootbedrijf: -Veel tijd kwijt aan het aanpassen van debiteuren- en crediteurenbestanden -Veel vragen van klanten -Hoge investeringskosten Publieke instellingen: -Veel fouten bij overboekingen door burgers en bedrijven -Veel vragen van burgers en bedrijven -Veel tijd kwijt aan het aanpassen van debiteuren- en crediteurenbestanden Pensioensector: -Veel tijd kwijt aan het aanpassen van debiteuren- en crediteurenbestanden -Veel vragen van klanten -Hoge investeringskosten

11 Conclusies -Grote pensioenfondsen en hun uitvoerders zijn bekend met SEPA en hebben een algemeen beeld van de impact voor de eigen organisatie. -Het SEPA-bewustzijn is bij grote bedrijven en andere organisaties groter dan bij kleine. -De voorbereidingen op de Europese betaalmiddelen zijn bij grote pensioenfondsen gestart. -In de SEPA-voorbereidingen lopen publieke instellingen voorop. Grote pensioenfondsen lopen iets voor op andere grote bedrijven en organisaties. -Grote bedrijven en organisaties zijn verder gevorderd dan kleine. -Grote pensioenfondsen staan neutraal tot positief t.o.v. SEPA (net zoals de andere groepen).


Download ppt "Hoe ver zijn Nederland en de pensioenfondsen met de overgang op SEPA? Pensioenfondsen over op SEPA: wat verwacht DNB van u? Amsterdam, 30 mei 2012 Michiel."

Verwante presentaties


Ads door Google