De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Strengere brandveiligheid stallen door wijziging Bouwbesluit per 1/4/2014.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Strengere brandveiligheid stallen door wijziging Bouwbesluit per 1/4/2014."— Transcript van de presentatie:

1 Strengere brandveiligheid stallen door wijziging Bouwbesluit per 1/4/2014

2 Stallen vallen volgens het Bouwbesluit in de categorie ‘lichte industrie’. Deze categorie is uitgebreid met de aparte sub categorie ten behoeve van het bedrijfsmatig houden van dieren. In deze sub categorie zijn twee punten aangescherpt op brandveiligheid: 1. Bij nieuwbouw moet de technische ruimte minimaal 60 minuten brandwerend zijn. 2. Zowel bij nieuwbouw als bij verbouw dienen alle constructieonderdelen maar ook de aankleding van de stallen voldoen aan brandklasse B-s2, d0 volgens de Europese standaard voor het brandgedrag van bouwmateriaal EN 13501-1. Dit was in het verleden brandklasse D

3 Waarom is de regelgeving veranderd? De Nederlandse overheid, het Verbond van Verzekeraars, de Nederlandse Vereniging van Brand en Rampenbestrijding en de Dierenbescherming hebben het initiatief genomen om stalbranden zoveel mogelijk te voorkomen en het is gebleken dat de oude regelgeving voor stallen niet voldeed.

4 Materialen die aan brandklasse B-s2, d0 voldoen worden gekwalificeerd als een heel moeilijk brandbaar materiaal met een erg beperkte bijdrage in brand. Wanneer een dergelijk hoge brandklasse wordt geëist, Is het dan nog wel mogelijk om hout als bouwmateriaal in stallen te gebruiken?

5 Hout kan door middel van een vacuüm druk behandeling met brandvertragende chemicaliën worden geïmpregneerd en de vereiste brandklasse B-s2, d0 kan op deze manier worden behaald. -Kan dit ook door het hout te laten spuiten met een impregneerproduct? -Nee! laat u dit niet wijs maken en vraag altijd naar een officieel en volledig testrapport op de betreffende houtsoort die u wilt laten behandelen. -Een testrapport op grenen of ceder is niet geldig voor vurenhout en andersom is dit uiteraard ook niet het geval! -Het is verplicht om iedere houtsoort te laten testen aangezien niet iedere houtsoort te impregneren valt en bovendien de opname van de brandvertragende vloeistof per houtsoort anders is.

6 -Het Magma Firestop SBP-1 behandelproces is KOMO gecertificeerd -Magma FirestopSBP-1 is op 20 verschillende houtsoorten en multiplex getest door Efectis Nederland volgens de Europese norm voor brandveiligheid van bouwmaterialen EN 13501-1 -Alle geteste houtsoorten en multiplex voldoen aan brandklasse B-s2, d0 -Hout behandeld met Magma Firestop SBP-1 is door de Stichting Hout Research getest op hygroscopisch gedrag en voldoet zonder verdere afwerking aan gebruiksklasse 2 of wel INT2 wat staat voor vochtige binnenruimtes. -Magma Firestop SBP-1 wordt in geheel Europa gebruikt en is één van de meest gebruikte brandvertragende producten ter bescherming van hout.

7 Magma Firestop brandvertragend vacuüm druk behandeling BRL 0602 – Brandvertragend behandelen van hout en houtproducten door middel van de vacuüm- en druk methode


Download ppt "Strengere brandveiligheid stallen door wijziging Bouwbesluit per 1/4/2014."

Verwante presentaties


Ads door Google