De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een catechesejaar plannen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een catechesejaar plannen."— Transcript van de presentatie:

1 Een catechesejaar plannen.
Welkom!

2 EG, 10 Moge de nu eens angstige dan weer hoopvol zoekende wereld van onze tijd de Blijde Boodschap ontvangen, niet van bedroefde, ontmoedigde, ongeduldige en angstige dragers van de evangelisatie, maar van dienaren van het Evangelie wier leven vurigheid uitstraalt, die als eersten in zichzelf de vreugde van Christus hebben ontvangen.

3 Een catechesejaar plannen.
Catechese op zondag ? Keur alles en behoud het goede (1Tes5, 14-24) Een jaar samenstellen: rekening houden met… Een jaar samenstellen: aan de slag Enkele aandachtspunten Eigen kalender Gebed

4 Catechese op zondag… Zondag? Catechese? Voor allen: intergenerationeel en permanent Gemeenschap en onthaal Meters/peters/geloofsgetuigen Catechese en liturgie

5 EG, 13 Jezus laat ons de eucharistie na als dagelijkse her-innering van de Kerk, die ons steeds dieper binnen leidt in het gebeuren van Pasen.

6 Verkondigen, vieren, gelovige inzet
verkondiging Verkondiging: samen met elkaar Wat we hebben ‘gezien’, willen we Vieren en Stuwt ons naar gelovige inzet Vanwaar we weer kunnen verkondigen Cirkel is stippellijn: gemeenschap: open en toe, wisselwerking Gelovige inzet vieren

7 Catechese, liturgie, diaconie
Liturgie als geloofsweg Niet alleen de lezingen, er gebeurt meer dan dat alleen! Liturgisch jaar ritmeert Diaconale kansen Driehoek: 3 belangrijke hoeken!

8 We mogen ons ons missionaire enthousiasme niet laten ontnemen!
EG, 80 We mogen ons ons missionaire enthousiasme niet laten ontnemen!

9 Keur alles en behoud het goede

10 Een jaar samenstellen Kalender 2015 – 2016 Schoolvakanties Kerkelijk jaar (vormsel)catechese Eigen aan parochie/federatie/zone Buiten de eigen grenzen?

11 School Vakanties Bos- of sneeuwklassen? Eetkermissen Schoolfeesten Opendeurdagen Inhoudelijk: vb Paulus?

12 Kerkelijk jaar Liturgische tijden Diaconale initiatieven Planeet V (Broederlijk Delen) Keuzes laten: niet iedereen alles op hetzelfde moment?

13 (vormsel)catechese Catechese aansluitend bij liturgisch jaar Andere catechese-momenten Initiatie/ mystagogie Catechese voor kinderen/ ouders/ grootouders?

14 Eigen gemeenschap Patroonfeesten? Processie? Parochiefeesten? Ziekenzorg? WZZ / BD ? Rusthuizen?

15 Kijken over grenzen… Missiodag (3 oktober Halle) Sterzingen? Goede Week? Gezamenlijk info-moment?

16 Aan de slag! Kalender Kerkelijk jaar Diaconale initiatieven/ mogelijkheden Liturgie op weg naar het vormsel Doopsels? Eerste communie?

17 Enkele aandachtspunten…
Ouderavonden: - info / inschrijven: juni? - praktisch - inhoudelijk Catechisten: - vergaderingen - vormingen - voeding

18 Enkele hulpjes Excel-document met kalender 15-16 Bijbel in 1000 seconden: map + website

19 We mogen ons de vreugde van de evangelisatie niet laten ontnemen!
EG, 83 We mogen ons de vreugde van de evangelisatie niet laten ontnemen!

20 Ga goed met elkaar om (1Tes5, 14-24)
Vrienden, Ik wil dat jullie gewoon je dagelijkse werk blijven doen. Als iemand dat niet doet, zeg er dan iets van. Als mensen het moeilijk hebben, spreek hun dan moed in. Steun de zwakken, en heb geduld met iedereen. Als iemand je kwaad doet, doe hem dan geen kwaad terug. Maar wees goed voor elkaar en voor iedereen. En wees altijd blij! Blijf altijd bidden. En dank God altijd, wat er ook gebeurt. Want dat wil God van jullie, omdat jullie bij Jezus Christus horen. Houd het werk van Gods Geest niet tegen. Als iemand een bijzondere boodschap van God vertelt, luister dan goed. Onderzoek alle dingen, en kijk of iets goed of slecht is. Ga dan verder met het goede, en houd je niet bezig met het slechte.

21 Wees altijd blij!


Download ppt "Een catechesejaar plannen."

Verwante presentaties


Ads door Google