De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009"— Transcript van de presentatie:

1 Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Thema: ‘Dat is zonde!’ Welkom in de kerk Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009

2

3 Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
‘Dat is zonde!’ Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009

4 1. Zonde…? ‘Dat is zonde van je tijd!’
‘Foute dingen doen, dat is zonde’ Hoe leg je uit wat zonde is? Weet je het zelf?

5 ‘Dat is zonde!’ Hoe kijkt het evangelie van Johannes tegen zonde aan?
Let op: je leert van Jezus wat zonde is!

6 2. Niemand is zonder zonde
Johannes 8,1-11: 7 Toen ze bleven aandringen, richtte hij zich op en zei: ‘Wie van jullie zonder zonde is, laat die als eerste een steen naar haar werpen.’ 8 Hij bukte zich weer en schreef op de grond. 9 Toen ze dat hoorden gingen ze weg, een voor een, de oudsten het eerst, en ze lieten hem alleen, met de vrouw die in het midden stond. Niemand?

7 3. Als er niets gebeurd… Johannes 8,21-24
Hij nam opnieuw het woord en zei: ‘Ik ga weg, en u zult me zoeken. Maar u zult in uw zonde sterven. Waar ik naartoe ga, daar kunt u niet komen.’ … Jezus vervolgde: ‘…Ik heb tegen u gezegd dat u in uw zonden zult sterven, want als u niet gelooft dat ik het ben, zult u inderdaad in uw zonden sterven.’ Sterf jij in je zonde?

8 4. Zonde is verslavend Johannes 8,30-36
34 Jezus antwoordde: ‘Waarachtig, ik verzeker u: iedereen die zondigt is een slaaf van de zonde. Ben jij vrij of een slaaf?

9 5. Zonde maakt blind Johannes 9
40 Een paar farizeeën die bij hem stonden en dat hoorden, zeiden: ‘Wij zijn toch zeker niet blind!’ 41 ‘Was u maar blind,’ zei Jezus, ‘dan zou u zonder zonde zijn. Maar u beweert dat u kunt zien, en dus blijft uw zonde.’ Heb je al ontdekt hoe blind je was/bent?

10 6. Ongeloof is dubbel zonde
Johannes 16 9 … zonde – dat ze niet in mij geloven… Johannes 8 24 Ik heb tegen u gezegd dat u in uw zonden zult sterven, want als u niet gelooft dat ik het ben, zult u inderdaad in uw zonden sterven.’ Johannes 9 41 ‘Was u maar blind,’ zei Jezus, ‘dan zou u zonder zonde zijn. Maar u beweert dat u kunt zien, en dus blijft uw zonde.’

11 6. Ongeloof is dubbel zonde
Johannes 15,22-24 Ze zouden niet schuldig zijn als ik niet was gekomen en tegen hen had gesproken. Maar nu hebben ze geen excuus voor hun zonde. Wie mij haat, haat ook mijn Vader. En ze zouden niet schuldig zijn als ik niet bij hen had gedaan wat niemand anders ooit heeft gedaan. Maar ze hebben het gezien en toch mij en mijn Vader gehaat.

12 6. Ongeloof is dubbel zonde
Johannes 16 9 … zonde – dat ze niet in mij geloven… Wat roept Jezus in jou op?

13 7. Wat is zonde? Iedereen zit er mee Zonde is dodelijk
Zonde maakt onvrij Zonde maakt blind Ongeloof is dubbel zonde

14 8. Dit leer je van Jezus Johannes 8,11
‘Ik veroordeel u ook niet,’ zei Jezus. ‘Ga naar huis, en zondig vanaf nu niet meer.’ Johannes 9,39 Jezus zei: ‘Ik ben in de wereld gekomen om het oordeel te vellen. Dan zullen zij die niet zien, zien en zij die zien, zullen blind worden.’

15 8. Dit leer je van Jezus Johannes 15,1.3b-4a
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijnbouwer. … Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb. Blijf in mij, dan blijf ik in jullie. Wie is Jezus voor jou?

16

17


Download ppt "Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009"

Verwante presentaties


Ads door Google