De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

© Magnus Andersen/Norwegian Polar Institute/WWF-Canon

Verwante presentaties


Presentatie over: "© Magnus Andersen/Norwegian Polar Institute/WWF-Canon"— Transcript van de presentatie:

1 © Magnus Andersen/Norwegian Polar Institute/WWF-Canon

2 Er zijn op aarde plaatsen waar de temperatuur steeds tientallen graden onder het vriespunt blijft. En toch is daar leven mogelijk … © Wim van Passel/WWF-Canon

3 De ijsbeer heeft een dikke vacht die hem tegen de koude beschermt.
Naam: © Jon Aars/Norwegian Polar Institute/WWF-Canon De ijsbeer heeft een dikke vacht die hem tegen de koude beschermt.

4 Naam: © Paul Nicklen/National Geographic Stock/WWF-Canada De ijsbeer heeft onder zijn vacht een dikke vetlaag. Die zorgt voor een goede isolatie. Zowel op het land als in het water.

5 Naam: © Fritz Pölking/WWF © Fritz Pölking/WWF Ook pinguïns hebben een vetlaag om zich warm te houden. De jongen mogen zich verwarmen op de poten onder de buik van de ouders.

6 Keizerspinguïns hebben ook een originele techniek om zich te verwarmen.
Ze gaan allemaal dicht bij elkaar staan. Soms staan er zo tot 6000 mannetjes bij elkaar. De groep blijft ook in beweging zodat elke pinguïn eens aan de koude buitenkant moet staan. © Fritz Pölking/WWF

7 Naam: Klein & Hubert/WWF De oren van de poolvos zijn kleiner dan die van de rode vos. Zo bevriezen ze minder makkelijk. Onder zijn poten heeft de poolvos kussentjes die ervoor zorgen dat hij geen koude pootjes krijgt.

8 De winter is bij ons niet zo koud als op de polen, maar dieren passen zich ook hier aan.
© WWF-Finland/Pälvi Rosqvist

9 L’ours brun, le hérisson, l’écureuil…
Naam: © Wild Wonders of Europe/Grzegorz Lesniewski/WWF Onder de vacht van de marmot zit een zeer dikke vetlaag die dienst doet als voedselreserve tijdens de winterslaap. Marmotten kruipen dan dicht bij elkaar in het nest. Tijdens de winterslaap kan zijn lichaamstemperatuur dalen tot 5°C.

10 Naam: © Klein & Hubert/WWF Tijdens de zomer eet de bruine beer om een goede vetlaag aan te leggen. Op deze manier heeft hij genoeg voorraad om de koude winter door te komen. Ook al voorziet hij een ondergronds hol met bladeren en twijgjes, de bruine beer houdt dikwijls geen echte winterslaap maar gaat op een veel trager ritme leven.

11 Naam: Ook in onze tuinen vind je dieren die een winterslaap houden.
© Anton Vorauwer/WWF-Canon Van oktober tot maart-april houdt de egel een winterslaap in een nest van takjes en bladeren.

12 Dicht bij elkaar is het lekker warm.

13 Ook de vleermuis houdt een winterslaap wanneer de koude komt.
Naam: Ook de vleermuis houdt een winterslaap wanneer de koude komt. Laat vleermuizen die een winterslaap houden steeds slapen. Wakker worden kost hen erg veel energie waardoor het voor hen moeilijker wordt om de lente te halen. © Wild Wonders of Europe/Ingo Arndt/WWF

14 Of ze passen zich niet aan en trekken naar het warme zuiden.
Ook trekvogels leggen een vetreserve aan om energie te hebben tijdens hun trektocht. Migratie © Wild Wonders of Europe/Stefano Untherthiner/WWF

15


Download ppt "© Magnus Andersen/Norwegian Polar Institute/WWF-Canon"

Verwante presentaties


Ads door Google