De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Pinguïns Niveau 5 Angelo Schooljaar 2007-2008. Pinguïns Moet jij ook lachen, als je een pinguïn ziet lopen? Ze zien er ook zo leuk uit. Het zijn net deftige.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Pinguïns Niveau 5 Angelo Schooljaar 2007-2008. Pinguïns Moet jij ook lachen, als je een pinguïn ziet lopen? Ze zien er ook zo leuk uit. Het zijn net deftige."— Transcript van de presentatie:

1 Pinguïns Niveau 5 Angelo Schooljaar 2007-2008

2 Pinguïns Moet jij ook lachen, als je een pinguïn ziet lopen? Ze zien er ook zo leuk uit. Het zijn net deftige heertjes in een zwart pak en een witte trui, die zich waggelend voortbewegen.

3 Ze lopen heel speciaal. Het lijkt alsof ze zich aanstellen. Maar dat is niet zo. Pinguïns kunnen echt niet zo goed lopen. Dat hoeven ze ook niet. Het grootste deel van het jaar leven ze in het water.

4 De pinguïn is een vogel, maar hij kan niet vliegen. Zijn stijve vleugels lijken meer op roeispanen. Daarmee zwemt hij zo snel, dat het op vliegen lijkt.

5 Ver weg, aan de andere kant van de oceaan leven ze; aan de Zuidpool. Daar is het vaak erg koud. Door zijn dichte verenpak heeft het dier daar geen last van.

6 In de broedtijd leven de pinguïns in grote groepen. De vogels lijken lief, maar ze kunnen fikste ruzies maken. Daarbij gebruiken ze de zware snavel als wapen.

7 Het wijfje legt in de herfst één ei. Het mannetje broedt het uit. Het ei ligt op zijn voeten. Het wordt bedekt door een dikke plooi van de buikwand.

8 Bij een temperatuur van circa -50 graden Celsius, staan de pinguïns dicht bij elkaar. Hun enige zorg is het ei warm houden. Na precies 63 dagen kruipt het kuiken uit het ei. Al die tijd heeft het mannetje geen hap gegeten.

9 Tegen de tijd dat het jong uit het ei komt, keert het wijfje terug. Ze heeft alle tijd gehad om zich vol te eten. En met succes! Nu kan ze met ijver haar jong voeden.

10 Het mannetje is sterk vermagerd. Op zijn beurt zoekt hij nu voedsel.

11 Je hoeft niet naar de zuidpool te gaan om pinguïns te zien. Ze zijn in elke dierentuin. Laatst zag ik er nog een stel. Ze liepen achter elkaar in een cirkel. Volgens mij voeren ze elke dag het zuidpoolcircus op.

12


Download ppt "Pinguïns Niveau 5 Angelo Schooljaar 2007-2008. Pinguïns Moet jij ook lachen, als je een pinguïn ziet lopen? Ze zien er ook zo leuk uit. Het zijn net deftige."

Verwante presentaties


Ads door Google