De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stad en platteland raken steeds meer met elkaar vervlochten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stad en platteland raken steeds meer met elkaar vervlochten."— Transcript van de presentatie:

1 Stad en platteland raken steeds meer met elkaar vervlochten

2 Mensen zijn graag buiten en willen gezond leven, daarbij hoort regelmatig sporten en gezonde voeding.

3

4 Maar wat als we op een andere manier naar voeding kijken?

5 Een duurzame manier, waarmee we niet alleen zelf gezond blijven, maar ook de biodiversiteit in ons land kunnen vergroten.

6 We de woonomgeving aantrekkelijker kunnen maken, we meer bewust worden van de afkomst van ons voedsel en we ook nog eens economische kansen creëren.

7

8 Tegenwoordig woont meer dan de helft van de wereldbevolking in de stad. Hierdoor neemt de druk op grond en ruimte toe, groeit de behoefte aan leefbare structuren voor de stad en is er steeds meer vraag naar herkenbaar en lokaal geproduceerd voedsel.

9

10 Stadslandbouw gaat over alles wat aan voedsel in en rond een stad geproduceerd wordt.

11 Stadslandbouw kan je vinden op een balkon, in een volkstuin, een buurttuin, bij een school, in een kelder, een vensterbank of op een dak.

12

13 Door stadslandbouw wordt de stad groener, komt gezond voedsel dichterbij de mensen en krijgen leegstaande gebouwen weer een functie. Stadslandbouw geeft een nieuwe kijk op stadsontwikkeling.

14 De laatste jaren is er ruimte in steden ontstaan voor stadslandbouw, door de-industrialisatie van steden, maar recenter ook door de stagnatie van de bouw en door het innovatief gebruik van daken.

15

16 In andere landen, met name in de V.S. en in Canada bestaat stadslandbouw al langer en zijn Urban farming en Vertical farming al bekende begrippen.

17 Stadslandbouw is een opkomende lifestyle trend en enkele projecten zijn reeds gerealiseerd. In Nederland is Rotterdam een van de voorlopers.

18 Platforms waar een aantal stadslandbouwprojecten onder vallen zijn bijvoorbeeld Eetbaar Rotterdam, Platform Eetbaar Amsterdam, Gezonde Gronden in Den Haag, Eetbare Stad Groningen en Eetbaar Utrecht.

19

20 Stadslandbouw is in opkomst en biedt kansen voor technologiebedrijven, vastgoedbedrijven en de reguliere land- en tuinbouw

21 Nederland is koploper op het gebied van het efficiënt gebruiken van ruimte. Maar tot op heden wordt kennis niet genoeg omgezet in een verdienmodel.

22 Stadslandbouw heeft genoeg te bieden en de mogelijkheden zijn eindeloos.

23 Stadslandbouw De verbinding tussen stad en platteland

24 Annemieke Voets Fontys Hogeschool Eindhoven Vastgoed en Makelaardij

25 Bronnen: http://www.wageningenur.nl/nl/Onderzoek- Resultaten/Projecten/Stadslandbouw-1/Wageningse- aanpak.htm http://www.wageningenur.nl/nl/Onderzoek- Resultaten/Projecten/Stadslandbouw-1/Wageningse- aanpak.htm http://stadslandbouwdenhaag.nl/ http://www.groeneruimte.nl/dossiers/stadslandbouw/


Download ppt "Stad en platteland raken steeds meer met elkaar vervlochten."

Verwante presentaties


Ads door Google