De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hartelijk welkom bij deze Bijbelstudieserie. Thema: “Met Christus gekruisigd”

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hartelijk welkom bij deze Bijbelstudieserie. Thema: “Met Christus gekruisigd”"— Transcript van de presentatie:

1 Hartelijk welkom bij deze Bijbelstudieserie. Thema: “Met Christus gekruisigd”

2 De mensheid heeft twee problemen:

3 1.Een mens doet zonden (in woorden, gedachten, nalatigheden)

4 De mensheid heeft twee problemen: 1.Een mens doet zonden (in woorden, gedachten, nalatigheden) 2.Een mens heeft een zondige aard/natuur (zijn/haar hart, de bron deugt niet)

5 De mensheid heeft twee problemen: 1.Een mens doet zonden (in woorden, gedachten, nalatigheden) 2.Een mens heeft een zondige aard/natuur (zijn/haar hart, de bron deugt niet) De mensheid ontving de oplossing voor beide problemen in één Persoon:

6 De mensheid heeft twee problemen: 1.Een mens doet zonden (in woorden, gedachten, nalatigheden) 2.Een mens heeft een zondige aard/natuur (zijn/haar hart, de bron deugt niet) De mensheid ontving de oplossing voor beide problemen in één Persoon:

7 De mensheid heeft twee problemen: 1.Een mens doet zonden (in woorden, gedachten, nalatigheden) 2.Een mens heeft een zondige aard/natuur (zijn/haar hart, de bron deugt niet) De mensheid ontving de oplossing voor beide problemen in één Persoon: 1. De Heere Jezus is vóór ons gestorven Jesaja 53:6b  profetisch Johannes 1:29  vervulling

8 De mensheid heeft twee problemen: 1.Een mens doet zonden (in woorden, gedachten, nalatigheden) 2.Een mens heeft een zondige aard/natuur (zijn/haar hart, de bron deugt niet) De mensheid ontving de oplossing voor beide problemen in één Persoon: 1. De Heere Jezus is vóór ons gestorven Jesaja 53:6b  profetisch Johannes 1:29  vervulling zonden vergeven vrij toegang tot de Vader!

9 De mensheid heeft twee problemen: 1.Een mens doet zonden (in woorden, gedachten, nalatigheden) 2.Een mens heeft een zondige aard/natuur (zijn/haar hart, de bron deugt niet) De mensheid ontving de oplossing voor beide problemen in één Persoon: 1. De Heere Jezus is vóór ons gestorven Jesaja 53:6b  profetisch Johannes 1:29  vervulling 2. Een christen is ook met Hem gestorven zonden vergeven vrij toegang tot de Vader!

10 De mensheid heeft twee problemen: 1.Een mens doet zonden (in woorden, gedachten, nalatigheden) 2.Een mens heeft een zondige aard/natuur (zijn/haar hart, de bron deugt niet) De mensheid ontving de oplossing voor beide problemen in één Persoon: 1. De Heere Jezus is vóór ons gestorven Jesaja 53:6b  profetisch Johannes 1:29  vervulling 2. Een christen is ook met Hem gestorven zonden vergeven vrij toegang tot de Vader! de machine / het organisme van de zonde is werkeloos!

11 Voor een christen gelden dus twee fundamentele geestelijke feiten:

12 Voor een christen gelden dus twee fundamentele geestelijke feiten:

13 Voor een christen gelden dus twee fundamentele geestelijke feiten:

14 Voor een christen gelden dus twee fundamentele geestelijke feiten: Dit noemen wij ook wel de tweevoudige boodschap van het kruis:

15 Voor een christen gelden dus twee fundamentele geestelijke feiten: Dit noemen wij ook wel de tweevoudige boodschap van het kruis: * Door eenvoudig te geloven in Jezus ben je één plant met Hem geworden.

16 Voor een christen gelden dus twee fundamentele geestelijke feiten: Dit noemen wij ook wel de tweevoudige boodschap van het kruis:  Door eenvoudig te geloven in Jezus ben je één plant met Hem geworden.  Wat met Jezus is gebeurd, is dus ook met een christen gebeurd.

17 Voor een christen gelden dus twee fundamentele geestelijke feiten: Dit noemen wij ook wel de tweevoudige boodschap van het kruis:  Door eenvoudig te geloven in Jezus ben je één plant met Hem geworden.  Wat met Jezus is gebeurd, is dus ook met een christen gebeurd.

18 Waarom is de tweevoudige boodschap van het kruis zo belangrijk?

19 1. De zondeschuld moest door Iemand betaald worden!

20 Waarom is de tweevoudige boodschap van het kruis zo belangrijk? 1. De zondeschuld moest door Iemand betaald worden! 2. De bron van de zonde moest uitgeschakeld worden!

21 Waarom is de tweevoudige boodschap van het kruis zo belangrijk? 1. De zondeschuld moest door Iemand betaald worden! 2. De bron van de zonde moest uitgeschakeld worden! Dit laatste is een blinde vlek in het leven van veel christenen. Gevolg? Veel christenen worstelen hun leven lang met zonden…

22 Een christen is met Christus gestorven.

23 1. De boodschap/de prediking van het kruis bepaalt ons bij twee sterfdagen:

24 Een christen is met Christus gestorven. 1. De boodschap/de prediking van het kruis bepaalt ons bij twee sterfdagen: * De sterfdag van de Heere Jezus!

25 Een christen is met Christus gestorven. 1. De boodschap/de prediking van het kruis bepaalt ons bij twee sterfdagen: * De sterfdag van de Heere Jezus! * De sterfdag van de christen!

26 Een christen is met Christus gestorven. 1. De boodschap/de prediking van het kruis bepaalt ons bij twee sterfdagen: * De sterfdag van de Heere Jezus! * De sterfdag van de christen! 2. Als de Bijbel spreekt over sterven dan brengt dat leven voort (1 Kor. 15:36)

27 Een christen is met Christus gestorven. 1. De boodschap/de prediking van het kruis bepaalt ons bij twee sterfdagen: * De sterfdag van de Heere Jezus! * De sterfdag van de christen! 2. Als de Bijbel spreekt over sterven dan brengt dat leven voort (1 Kor. 15:36) * Psalm 22:7  Worm

28 Een christen is met Christus gestorven. 1. De boodschap/de prediking van het kruis bepaalt ons bij twee sterfdagen: * De sterfdag van de Heere Jezus! * De sterfdag van de christen! 2. Als de Bijbel spreekt over sterven dan brengt dat leven voort (1 Kor. 15:36) * Psalm 22:7  Worm * Jesaja 53:10  Zaad

29 Een christen is met Christus gestorven. 1. De boodschap/de prediking van het kruis bepaalt ons bij twee sterfdagen: * De sterfdag van de Heere Jezus! * De sterfdag van de christen! 2. Als de Bijbel spreekt over sterven dan brengt dat leven voort (1 Kor. 15:36) * Psalm 22:7  Worm * Jesaja 53:10  Zaad * Johannes 12:24-25  Tarwekorrel

30 Een christen is met Christus gestorven. 3. Wat betekent het gekruisigd zijn concreet voor de praktijk van ons leven?

31 Een christen is met Christus gestorven. 3. Wat betekent het gekruisigd zijn concreet voor de praktijk van ons leven? Romeinen 6:5-6 Ik ben geen slaaf meer van de zonde!

32 Een christen is met Christus gestorven. 3. Wat betekent het gekruisigd zijn concreet voor de praktijk van ons leven? Romeinen 6:5-6 Ik ben geen slaaf meer van de zonde! Kolossenzen 3:3-5 Ik ben gestorven (…) Dood dan uw leden!

33 Een christen is met Christus gestorven. 3. Wat betekent het gekruisigd zijn concreet voor de praktijk van ons leven? Romeinen 6:5-6 Ik ben geen slaaf meer van de zonde! Kolossenzen 3:3-5 Ik ben gestorven (…) Dood dan uw leden! Galaten 2:20-21 Ik leef niet meer, maar Christus in mij!

34 Een christen is met Christus gestorven. 3. Wat betekent het gekruisigd zijn concreet voor de praktijk van ons leven? Romeinen 6:5-6 Ik ben geen slaaf meer van de zonde! Kolossenzen 3:3-5 Ik ben gestorven (…) Dood dan uw leden! Galaten 2:20-21 Ik leef niet meer, maar Christus in mij! Zonden Galaten 2:20

35 Wat is er op de geestelijke sterfdag van de christen gebeurd?

36 Wat is er op de geestelijke sterfdag van de christen gebeurd? 1. Onze oude mens is gestorven  ons “eertijds” wat geregeerd werd door zonden!

37 Wat is er op de geestelijke sterfdag van de christen gebeurd? 1. Onze oude mens is gestorven  ons “eertijds” wat geregeerd werd door zonden! 2. Het lichaam van de zonden is teniet gedaan / buiten werking gesteld

38 Wat is er op de geestelijke sterfdag van de christen gebeurd? 1. Onze oude mens is gestorven  ons “eertijds” wat geregeerd werd door zonden! 2. Het lichaam van de zonden is teniet gedaan / buiten werking gesteld 3. De zonde heeft geen heerschappij meer!  in ons “eertijds” wel!

39 Wat is er op de geestelijke sterfdag van de christen gebeurd? 1. Onze oude mens is gestorven  ons “eertijds” wat geregeerd werd door zonden! 2. Het lichaam van de zonden is teniet gedaan / buiten werking gesteld 3. De zonde heeft geen heerschappij meer!  in ons “eertijds” wel! 4. De machine / het mechanisme van de zonde is werkeloos gemaakt, is teniet gedaan.

40 Wat is er op de geestelijke sterfdag van de christen gebeurd? 1. Onze oude mens is gestorven  ons “eertijds” wat geregeerd werd door zonden! 2. Het lichaam van de zonden is teniet gedaan / buiten werking gesteld 3. De zonde heeft geen heerschappij meer!  in ons “eertijds” wel! 4. De machine / het mechanisme van de zonde is werkeloos gemaakt, is teniet gedaan. 5. In de oude mens regeerde ik  In de nieuwe mens regeert JEZUS!

41 Wat is er op de geestelijke sterfdag van de christen gebeurd? 1. Onze oude mens is gestorven  ons “eertijds” wat geregeerd werd door zonden! 2. Het lichaam van de zonden is teniet gedaan / buiten werking gesteld 3. De zonde heeft geen heerschappij meer!  in ons “eertijds” wel! 4. De machine / het mechanisme van de zonde is werkeloos gemaakt, is teniet gedaan. 5. In de oude mens regeerde ik  In de nieuwe mens regeert JEZUS! 6. De kracht van de oude mens is de zonde  De kracht van de nieuwe mens is JEZUS!

42 Het kruis staat dus niet alleen voor vergeving, maar ook voor bevrijding van het ik-gerichte leven!

43 Het kruis staat dus niet alleen voor vergeving, maar ook voor bevrijding van het ik-gerichte leven! - negatieve gedachten, verslavingen, haat en bitterheid

44 Het kruis staat dus niet alleen voor vergeving, maar ook voor bevrijding van het ik-gerichte leven! - negatieve gedachten, verslavingen, haat en bitterheid - egoïsme, elke vorm van disharmonie, trots en hoogmoed

45 Het kruis staat dus niet alleen voor vergeving, maar ook voor bevrijding van het ik-gerichte leven! - negatieve gedachten, verslavingen, haat en bitterheid - egoïsme, elke vorm van disharmonie, trots en hoogmoed - materialisme, liefdeloosheid

46 Het kruis staat dus niet alleen voor vergeving, maar ook voor bevrijding van het ik-gerichte leven! - negatieve gedachten, verslavingen, haat en bitterheid - egoïsme, elke vorm van disharmonie, trots en hoogmoed - materialisme, liefdeloosheid - ongeduld, onvriendelijkheid, ongeloof

47 Het kruis staat dus niet alleen voor vergeving, maar ook voor bevrijding van het ik-gerichte leven! - negatieve gedachten, verslavingen, haat en bitterheid - egoïsme, elke vorm van disharmonie, trots en hoogmoed - materialisme, liefdeloosheid - ongeduld, onvriendelijkheid, ongeloof - je zelf niet kunnen beheersen

48 Het kruis staat dus niet alleen voor vergeving, maar ook voor bevrijding van het ik-gerichte leven! - negatieve gedachten, verslavingen, haat en bitterheid - egoïsme, elke vorm van disharmonie, trots en hoogmoed - materialisme, liefdeloosheid - ongeduld, onvriendelijkheid, ongeloof - je zelf niet kunnen beheersen - etc. etc. etc.

49 Het kruis staat dus niet alleen voor vergeving, maar ook voor bevrijding van het ik-gerichte leven! - negatieve gedachten, verslavingen, haat en bitterheid - egoïsme, elke vorm van disharmonie, trots en hoogmoed - materialisme, liefdeloosheid - ongeduld, onvriendelijkheid, ongeloof - je zelf niet kunnen beheersen - etc. etc. etc.

50 Wat te doen als deze zonden – bij u als kind van God – weer opkomen in uw leven?

51 Wat te doen als deze zonden – bij u als kind van God – weer opkomen in uw leven? Romeinen 6:11

52 Wat te doen als deze zonden – bij u als kind van God – weer opkomen in uw leven? Romeinen 6:11 Zo dient ook u uzelf te rekenen als dood voor de zonde, maar levend voor God in Christus Jezus, onze Heere.

53 Wat te doen als deze zonden – bij u als kind van God – weer opkomen in uw leven? Romeinen 6:11 Zo dient ook u uzelf te rekenen als dood voor de zonde, maar levend voor God in Christus Jezus, onze Heere. Erkennen

54 Wat te doen als deze zonden – bij u als kind van God – weer opkomen in uw leven? Romeinen 6:11 Zo dient ook u uzelf te rekenen als dood voor de zonde, maar levend voor God in Christus Jezus, onze Heere. Erkennen Belijden

55 Wat te doen als deze zonden – bij u als kind van God – weer opkomen in uw leven? Romeinen 6:11 Zo dient ook u uzelf te rekenen als dood voor de zonde, maar levend voor God in Christus Jezus, onze Heere. Erkennen Belijden Vergeving aanvaarden

56 Ten slotte


Download ppt "Hartelijk welkom bij deze Bijbelstudieserie. Thema: “Met Christus gekruisigd”"

Verwante presentaties


Ads door Google