De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WAAROM Stierf JEZUS?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WAAROM Stierf JEZUS?."— Transcript van de presentatie:

1 WAAROM Stierf JEZUS?

2 Vanavond: Vooraf: Het Oude Testament; doel 1) Het probleem van de zonde 2) De oplossing 3) Het resultaat

3 Vliegensvlug….

4 Geschapen naar zijn Beeld (Genesis 1:26,27)

5 Het Oude Testament; doel
- Gods doel (Genesis 3:8) - Aanwezigheid - De boom van KvGeK - De boom van leven (Genesis 1:22) - Werken aan herstel (filmpje)

6 Het probleem…zonde - Aanwezigheid missen - Iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God - Straf

7 Romeinen 3:22-24 God schenkt vrijspraak aan
allen die in Jezus Christus geloven. Iedereen heeft gezondigd en missen daarom zijn nabijheid. Maar God is zo goed en vergevend hen weer aan te nemen (zonder kosten of verdienste) omdat hij ons door Jezus heeft verlost uit de greep van de zonde. Vrijspraak: van een leven zonder God.  doel Elke zonde maakt ons zondaar en snijdt ons daarom af van de heilige God.

8 Het probleem van de zonde
Vervuiling door de zonde Macht van de zonde Straf op de zonde Scheiding door de zonde Vervuiling: Niet zuiver Voorbeeld wit shirt Macht: Zonde werk ver-slaaf-end Straf: God is rechtvaardig, veroordeeld zonde Loon van zonde is de dood Scheiding: Wij kunnen niet bij God komen, wij zijn vervuild, God is Heilig Probleem: 4-voudig Ernst: we ontberen de nabijheid van God, loon is de dood. Inherent: Er is voor de mens geen enkele mogelijkheid om dit zelfstandig op te lossen.

9 Als een vriend die het voor je opneemt
Kruisiging wordt gezien als de meest wrede en gruwelijke foltering Wat gebeurde er? 3 dingen: Jezus werd gemarteld en stierf Jezus werd afgesneden van God 3) Gods toorn werd tegen Hem uitgesproken. Hij stond terecht voor alle mensen! Geen akkoordje met de zonde

10 De oplossing Want God nam Christus, die geen zonde had gedaan en belastte Hem met onze zonden. In ruil daarvoor rekent God de rechtvaardigheid van Christus aan ons toe. (2 Corintiers 5:21) God bied zijn rechtvaardigheid aan in ruil voor onze zonden Vs 25: God heeft Jezus gegeven als verzoeningsoffer.

11 Ik God De oplossing Jezus Romeinen 6: 23
Het loon van de zonde is de dood Maar het geschenk van God is het eeuwige leven In christus Jezus onze heer. Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?

12 Het resultaat 4 Beelden Het gerechtshof De slavenmarkt De tempel
Het gezin 4 beelden die het oude testament laten zien wat het kruis betekent: Gerechtshof: Rechter spreekt een veroordeling uit over een vriend en besluit de opgelegde boete zelf te betalen. Rechter neemt de straf over Slavenmarkt: Vroeger kon je je schulden aflossen door jezelf als slaaf te verkopen. Iemand krijgt medelijden en betaald de prijs. Jezus betaald de los-prijs en schenkt je de vrijheid Tempel: Oude Testament, zonde overdragen aan een dier zonder gebrek (zondebok) Dier wordt gedood ipv mens, hebreeen: kan niet door dier…. Beeld Jezus, lam zonder gebrek, volmaakte offer…..reinigt ons met het bloed van onze zonden en verwijderd de verontreiniging door de zonde Gezin: God de vader, wij zijn kinderen. God wil de band tussen hem en zijn kinderen herstellen De liefde van God!!! Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?

13 Het resultaat God schenkt vrijspraak aan allen die in Jezus Christus geloven. En er is geen onderscheid. Galaten 2: 20a Ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Uitvoerbaarheid Het is al uitgevoerd, je hoeft er alleen maar aanspraak op te maken (moeilijk? kan in je kring verder over gepraat worden, want dit wordt persoonlijk) Doeltreffendheid God is rechtvaardig. Als je aanspraak maakt op het werk van Jezus kan hij niet weigeren Plus/minpunten Het kost je niets

14 WAAROM Stierf JEZUS?


Download ppt "WAAROM Stierf JEZUS?."

Verwante presentaties


Ads door Google