De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

EPALE Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

Verwante presentaties


Presentatie over: "EPALE Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa"— Transcript van de presentatie:

1 EPALE Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa
Marissa van der Valk en Marieke Hanekamp CINOP Erasmus+

2 Wat is EPALE? Electronic Platform for Adult Learning in Europe Centrale informatiepunt van volwassenenonderwijs in Europa. Het platform is meertalig en gericht op open uitwisseling van materiaal, instrumenten, hulpmiddelen en ideeën. Hierdoor worden goede praktijken gestimuleerd en wordt het niveau hoger.

3 Waarom EPALE? Volwasseneneducatie wordt steeds belangrijker voor de Europese economie en samenleving. Europese doelstellingen: In 2020 neemt 15 % van de volwassenen in Europa deel aan een leven lang leren Streven om de kwaliteit en de reikwijdte van onderwijsmogelijkheden te verbeteren Zie ook de Europese agenda voor volwasseneneducatie Europese Agenda voor volwasseneneducatie: -Van een leven lang leren en de mobiliteit van lerende een realiteit maken. -De kwaliteit en de efficiëntie van onderwijs en opleiding verbeteren. -Kansengelijkheid, sociale cohesie en actief burgerschap bevorderen door middel van volwasseneneducatie. -Volwassenen en hun leeromgeving creatiever en innoverender maken. -Kennisbasis en toezicht in verband met volwasseneneducatie verbeteren.

4 Voor wie? Voor iedereen die beroepsmatig een rol speelt in het volwassenonderwijs in Europa. De site is speciaal ontworpen voor onderwijzers, opleiders, onderzoekers, academici, beleidsmakers en alle andere mensen die beroepsmatig een rol spelen in het volwassenonderwijs in Europa.

5 Op dit moment ziet EPALE er nog zo uit…

6 Inhoud EPALE Onderzoek Materialen Platform Blogs Artikelen
Voorbeelden van projecten Verslagen van conferenties/meetings …. En meer! Het is de bedoeling dat het veld inhoud aanlevert voor EPALE! National launch event gepland voor november 2015.

7 Vijf subthema’s Ondersteuning voor leerlingen Leeromgeving
Sociale vaardigheden Kwaliteit Beleid, strategie en financiering

8 Vijf subthema’s 1 Ondersteuning voor leerlingen
- Verschillende doelgroepen (migranten, werklozen, ouderen, enz.) - Ondersteunings-maatregelen (reikwijdte, validatie informeel onderwijs, studie-obstakels, enz.)

9 Leeromgeving - Aanbieders - Informeel en niet-formeel onderwijs - Digitaal - Blended learning - Generatie-overschrijdend - Vrijwilligerswerk - Maatschappelijke vorming - Praktijkonderwijs

10 Sociale vaardigheden - Kerncompetenties (taalvaardigheid, rekenvaardigheid, ICT, talen, ondernemerschap) - Beroepsmatige vaardigheden (C-VET) - Anders (burgerschap, kunst en cultuur, enz.)

11 Kwaliteit - Beroepsmatige ontwikkeling van mensen die werken in het volwassenenonderwijs - Ontwikkeling onderwijsprogramma - Innovatieve methodes - Accreditatie - Kwaliteitsbewaking

12 Beleid, strategie en financiering
- Stelsels en beleidslijnen voor volwasseneneducatie (bijv. bestuur, Europees kwalificatiekader) - Voordelen van volwasseneneducatie - Wetgeving - Onderzoek in volwasseneneducatie - Financiering (strategieën, beschikbare financiering op Europees/nationaal/regionaal/lokaal niveau

13 Bijzonder Bezoekers kunnen aangeven of ze de inhoud relevant vinden
Bezoekers kunnen vragen om een vertaling Startconferentie wordt gepland! Ook informatiebijeenkomsten voor specifieke doelgroepen.

14 Mini onderzoekje: wat vindt Europa van dit initiatief?

15 Kunt u relevante informatie over volwasseneducatie momenteel makkelijk vinden?

16 Welk materiaal zou u graag terugvinden op Epale?
Europa Nederland Toolkits 23% 19% Open learning sources 9% 20% Materiaal voor ontwikkeling docenten 22% Goede praktijkvoorbeelden 26% Studies en beleidsdocumenten 17%

17 Welke social media hebben uw voorkeur?
Europa Nederland Facebook 39% 42% Linkedin 29% 24% Twitter 15% 21% Geen 11% 6% Pinterest 4% 5%

18 Welke online tools hebben uw voorkeur?
Europa Nederland Posts / blogs 1e plaats 3e plaats Forums 2e plaats Wikis Webinars / videoconferenties 4e plaats

19 Is dit beeld herkenbaar voor u?

20 Aan de slag: In groepjes van max 4 personen ‘brainstormen’ over EPALE.
Voorkant flap: Wat zou je willen (krijgen) van Epale? (Waar zou je het voor willen gebruiken, wat zou je er willen vinden?) - Achterkant flap: Wat zou je willen bijdragen aan Epale? Je kunt de woordenwolk gebruiken voor inspiratie. Over 30 minuten bespreken we de opbrengsten!


Download ppt "EPALE Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa"

Verwante presentaties


Ads door Google