De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Maatschappelijke Stage (MaS) op het Lorentz Lyceum

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Maatschappelijke Stage (MaS) op het Lorentz Lyceum"— Transcript van de presentatie:

1 De Maatschappelijke Stage (MaS) op het Lorentz Lyceum
Voorlichting voor ouders 2e klas

2 De balletboetiek – Babs Broeders
“ Romy werkt zeer serieus en betrokken. Is nog wat terughoudend door onzekerheid maar eenmaal aan de gang zeer betrokken bij de leerlingen. Prima Stagiaire!” De balletboetiek – Babs Broeders “ Enes is zeer enthousiast en zet zich zeer goed in. Hij neemt alles aan wat hem gevraagd wordt, maar geeft zijn grenzen ook aan. Echter is hij afwachtend maar dat kan liggen aan de omgeving die (nog) onbekend is.” El Ele dans en muziekschool – mevr. N Cingöz “Alex heeft zich tijdens zijn stage prima ingezet. Hij zal als trainer aanblijven bij de Hockeyschool” HCM - Boukje Smeets “ Max, dankjewel voor je goede inzet. Je hebt een duidelijke groei doorgemaakt in je sociale vaardigheden. Je hebt je flexibel opgesteld. Veel succes” MHC de Westerduiven – Marieke de Groot

3 De Maatschappelijke Stage (MaS) op het Lorentz Lyceum
Voorlichting voor ouders 2e klas

4 1 Inhoud Wat is de “Maatschappelijke Stage”? Eigen ervaring
De MaS per leerjaar Externe stage: een goede stageplek Externe stage: coördinatoren Externe stage: tijdpad Wanneer heeft de leerling de MaS behaald? Rol van de school & coördinatoren Rol van de leerling Rol van de ouders Vragen

5 2 Eigen ervaring Jesse Goed (t3a)

6 3 Wat is de “maatschappelijke stage”?
De maatschappelijke stage stimuleert de leerlingen om, met het vrijwilligers werk, iets bij te dragen aan te maatschappij. “ Het Lorentz Lyceum is een internationaal georiënteerde school waar leerlingen worden gestimuleerd verantwoordelijke wereldburgers te zijn.”

7 4 De MaS per leerjaar De leerling loopt 30 uur stage, verdeeld
over leerjaren 1, 2 en 3. Leerjaar 1: Kerstactie (3 uur) sponsorloop (2 uur) Leerjaar 2: Kerstmarkt /Bake sale (3 uur) sponsorloop (2 uur) Leerjaar 3: De externe stage

8 5 Externe stage: een goede stageplek
• De leerling vult de stage in d.m.v. vrijwilligerswerk bij een non-profit organisatie of stichting. De leerling oriënteert zich op de samenleving. • Het is geen beroepsstage.

9 6 Externe stage: een goede stageplek
• De stage voegt iets toe aan de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. Het werk dat de leerling verricht mag niet repetitief zijn of enkel zware lichamelijke arbeid.

10 7 Externe stage: een goede stageplek
• Doel is om de leerling regelmatig in contact te laten komen met mensen binnen de stichting of organisatie.

11 8 Externe stage: coördinatoren Drie coördinatoren :
Mevr. Van Merkerk (mavo en havo) Dhr. Van de Graaf (havo en (t)vwo) Mevr. Verhulst

12 9 Externe stage: tijdpad
Klas 2: Vóór 1 mei 2014 wordt door de leerling een aanvraag gedaan voor een stage. Klas 3: Tot 1 januari 2015 heeft de leerling de tijd om de stage te lopen. Klas 3: Uiterlijk 1 januari 2015 moeten alle formulieren zijn ingeleverd.

13 10 Wanneer heeft de leerling de MaS behaald?
De leerling heeft 30 uur stage gelopen. De leerling heeft zich actief ingezet. De leerling heeft alle formulieren m.b.t. de externe stage op tijd ingeleverd. Met een behaalde MaS is voldaan aan één van de overgangsvoorwaarden van klas 3 naar klas 4.

14 11 Rol van de school & coördinatoren
O&S project: Maatschappelijke stage Leerlingen begeleiden bij zoeken en vastleggen (goede) stages. Monitoren en ondertekenen van het stage contract en urenbriefje. Administreren stages. Ondersteunen bij problemen (als mediator).

15 12 Rol van de leerling Zelfstandig zoeken naar een stageplaats.
Contact zoeken met begeleider en coördinator. Aanvraag doen via internet voor een gekozen stage. Monitoren en ondertekenen van het stage contract en urenbriefje. Veel leren tijdens de stage.

16 13 Rol van de ouders Stimuleren en aanmoedigen van uw kind.
Ondersteunen en ondertekenen van het stage contract en urenbriefje.

17 14 Vragen?


Download ppt "De Maatschappelijke Stage (MaS) op het Lorentz Lyceum"

Verwante presentaties


Ads door Google