De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom op de ouderavond van klas 3

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom op de ouderavond van klas 3"— Transcript van de presentatie:

1

2 Welkom op de ouderavond van klas 3
Schooljaar

3 Maatschappelijke stage
Programma 11 september 2013 Welkom Mentoren voorstellen Algemene informatie Informatie decaan Maatschappelijke stage Engelandreis klas 4 Klas 3A C. Faber lokaal 01 Klas 3B M. v. Rens lokaal 04 Klas 3C R. Wijsman lokaal 05 Pauze

4 Belangrijke beslissingen en keuzes
T niveau Pakket kiezen Sector kiezen DeDecaan.net

5 Voorbereiding en begeleiding
Keuze van de leerling Thuis Mentor Decaan Voorlichting

6 Voorbereiding en begeleiding op school:
De leerlingen werken zelfstandig de opdrachten van Keuzeweb (Dedecaan.net) door. De decaan geeft voorlichting en aanvullende lessen. Dedecaan.net bevat een pakketkeuzetest voor alle leerlingen. In het Keuzeweb zitten verplichte onderdelen (zie PTA-klas 3)

7 De decaan zorgt voor informatie- verstrekking over open dagen, informatiemarkten, e.d.
De vakdocenten brengen advies uit. (maart-april 2014) Gesprek met de decaan om tot een definitieve vakkenpakketkeuze komen.

8 Thuis: Bespreken van de capaciteiten en daaruit voortvloeiende (on)mogelijkheden en interesses. Verdiepen in opleidingen, beroepen, bedrijven, enz. De regionale bladen goed in de gaten houden. (open dagen) Open dagen e.d. bezoeken.

9 25 april is de uiterste inleverdatum van de definitieve pakket- en sectorkeuze op vmbo-t niveau.

10 Vakkenpakketten en profielen
Op 11 maart 2014 is er een ouderavond die speciaal gewijd zal zijn aan de pakket- en profielkeuze. Dan zal duidelijk zijn welke pakketten en profielen wij definitief zullen aanbieden. Momenteel doen we onderzoek naar wat de veranderende exameneisen van Havo en van een aantal vervolgopleidingen betekenen voor ons aanbod. Hierbij wordt rekening gehouden met het toegankelijk houden van de vier sectoren en Havo.

11 Tenslotte: CKV, LOB en Lichamelijke opvoeding zijn verplichte afvinkvakken voor het eindexamen VMBO-T. Ook Maatschappijleer is een verplicht vak maar levert een cijfer op voor de eindcijferlijst.

12 MAATSCHAPPELIJKE STAGE (MAS) KLAS 3
Doel Wetgeving De MAS op de Sint Jorisschool Klas 3 Vragen Informatie

13 Doel: De overheid wil met de stage de sociale samenhang bevorderen.
Leerlingen leren een vrijwillige bijdrage aan de maatschappij te leveren. Zij komen zo in contact met mensen die ”anders” zijn. Zij ontwikkelen hun sociale en communicatieve vaardigheden.

14 Wetgeving Leerlingen gestart in leerjaar moeten 30 uur stage volgen.

15 De maatschappelijke stage op de Sint Jorisschool
12 uur in klas 1 en 2 (corvee en Goede Doel).

16 In klas 3: 2 uur corvee 16 uur een echte stage bij een niet-commerciële organisatie. Deze stage wordt afgerond met een cijfer en een certificaat. Het cijfer telt 5x mee voor het examenvak Maatschappijleer 1

17 Wanneer? Blokstage > tijdens lestijd (heeft de voorkeur) dinsdag, woensdag en donderdag, 8, 9, en 10 oktober. Lintstage > buiten lestijd, dus in eigen tijd van de leerling.

18 Stageplaatsen? Zelf (oude basisschool, of via werk ouders)
Via inloggen met leerlingnummer > stagevacatures Via coördinator

19 Vragen? Informatie: Schoolsite > mededelingen > maatschappelijke stage. Hier vind u: Het beleidsplan Burgerschap&MAS Filmpje van de stage klas 3 oktober 2011


Download ppt "Welkom op de ouderavond van klas 3"

Verwante presentaties


Ads door Google