De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom op de 2e algemene ouderavond van klas 3

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom op de 2e algemene ouderavond van klas 3"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom op de 2e algemene ouderavond van klas 3
Schooljaar

2 Programma 16 maart 2011 Welkom Engelandreis klas 4
Overgang naar klas 4 Advisering, sector- en pakketkeuze Korte pauze Invullen tevredenheidonderzoek voor ouders die dat thuis nog niet gedaan hebben in lokaal 4 Invullen en inleveren inschrijfformulier Engelandreis Gelegenheid om de mentor of de decaan te spreken

3 Engeland / Londen 2011 Dinsdag 18 – vrijdag 21 oktober.
Met eigen touringcar. Logeren in gastgezinnen in groepjes van 2, 3 of 4. Gevarieerd programma onder begeleiding, 1 middag vrije tijd. Kosten € 240,- (all in), behalve zakgeld. Betaling loopt via Iddink met mogelijkheid om in termijnen te betalen. Deelname = “verplicht”. Niet mee = vervangende opdracht op school. Verwerking in SE1.

4

5 Belangrijke beslissingen en keuzes op elk niveau:
Een sector en vakkenpakket kiezen op T niveau. Een profiel kiezen op T+ niveau. Thijs: ----- Notulen ( :00) ----- Leerlingen kiezen één van de voorgeprogrammeerde pakketten. Daarmee zijn alle doorstroommogelijkheden afgedekt.

6 Sectorkeuze van de leerling
Ouders Mentor Decaan

7 Voorbereiding en begeleiding op school:
De leerlingen werken o.l.v. de mentor aan de opdrachten van stjorisschool.dedecaan.net. De decaan geeft voorlichting. Extra testen voor individuele leerlingen (evt via de Geldergroep) Thijs ----- Notulen ( :00) ----- Leerlingen werken zelfstandig aan de opdrachten, daarbij is er monitoring van de decaan en mentoren. Thuis speelt natuurlijk een net zo grote rol.

8 De vakdocenten brengen advies uit.
De decaan zorgt voor informatie- verstrekking over open dagen, informatiemarkten, e.d. De vakdocenten brengen advies uit. Gesprek met de decaan om tot een definitieve vakkenpakket- , sector- en profielkeuze komen. Thijs: de decaan is een spil in het web als het gaat om loopbaanbegeleiding van de leerlingen. Hij helpt ze bij sectorkeuze en studiekeuze.

9 Thuis: Bespreken van de capaciteiten en daaruit voortvloeiende mogelijkheden en interesses. Verdiepen in opleidingen, beroepen, bedrijven, enz. De regionale bladen goed in de gaten houden. (open dagen) Dedecaan.net als hulpmiddel Thijs: Leerlingen vullen op dedecaan.net de opdrachten in, dat gebeurt nog niet altijd, dat heeft ook te maken met wat organisatorische kinderziektes. Daarmee kunnen ze zien wat de insteek is voor een gesprek met ouders of decaan. (demonstratie Jan Jansen.)

10 26 april 2011 is de uiterste inleverdatum, van de definitieve pakketkeuze en sectorkeuze op vmbo-t niveau. De leerlingen die doorstromen naar HAVO leveren hun profielkeuze in bij hun nieuwe school Thijs: tot die dag kan het pakket nog worden aangepast, natuurlijk moeten ook de vaksecties het eens zijn met de keuze van de leerlingen in combinatie met zijn of haar mogelijkheden.

11 Meest voorkomende doorstroom na VMBO:
MBO in een van de 4 sectoren (/ 14 domeinen): - Economie - Zorg en Welzijn - Techniek - Landbouw / Groen HAVO Thijs: de ROC structuren veranderen niet alle MBO scholen hanteren het begrip sectoren nog. Daarvoor in de plaats komt het begrip domeinen. Een iets verder gespecificeerde naamaanduiding.

12 HAVO ? Leerling kiezen een profiel: NT NG EM CM
Overgang naar HAVO? Kandinsky college Malderburchtstraat Mont. College Opbouw van de profielen laten zien op kennisnet formulier

13 Pakketten VMBO-T?

14 Pakketkeuze Mogelijke pakketten (7 in totaal over de sectoren verdeeld) De pakketten geven allen toegang tot vervolgopleidingen met de juiste kwalificatie.

15 In klas 4 zijn CKV en Lichamelijke opvoeding verplichte vakken, die in de periode van het SE met een voldoende afgerond dienen te worden. Ook Maatschappijleer is in klas 4 een verplicht vak. Hiervoor haalt de leerling een cijfer dat meetelt in de zak- en slaagregeling.

16 Sector Economie NE – EN - EC
AK HV WI AK DU GS

17 Zorg Welzijn, Landbouw NE – EN - BI
AK DU HV EC GS HV AK DU WI

18 Sector Techniek NE- EN - WI
NS AK EC NS GS HV

19 Sector Economie NE – EN - EC
AK HV WI AK DU GS Zorg Welzijn, Landbouw NE – EN - BI AK DU HV EC GS HV AK DU WI Sector Techniek NE- EN - WI NS AK EC NS GS HV NB. Het besluit m.b.t. het definitieve vakkenpakket aanbod ligt bij de directie van de school.

20 EINDE


Download ppt "Welkom op de 2e algemene ouderavond van klas 3"

Verwante presentaties


Ads door Google