De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

23-09-2014.  Wedstrijdsheet: het bijhouden van de wedstrijdgegevens op het wedstrijdsheet ▪ Scores ▪ Scorer ▪ Fouten ▪ Periode uitslagen en einduitslag.

Verwante presentaties


Presentatie over: "23-09-2014.  Wedstrijdsheet: het bijhouden van de wedstrijdgegevens op het wedstrijdsheet ▪ Scores ▪ Scorer ▪ Fouten ▪ Periode uitslagen en einduitslag."— Transcript van de presentatie:

1 23-09-2014

2  Wedstrijdsheet: het bijhouden van de wedstrijdgegevens op het wedstrijdsheet ▪ Scores ▪ Scorer ▪ Fouten ▪ Periode uitslagen en einduitslag ▪ Time-outs  Scorebord: het bijhouden van wedstrijdgegevens op het scorebord voor de partijen en toeschouwers. ▪ Score ▪ Tijd ▪ (Team) fouten ▪ Balbezit  24 seconden klok (alleen Rayon en hoger)

3  Voor aanvang de wedstrijd  Scoresheet  Rode en blauwe pen (per periode wisselen)  Opstelling ingevuld door coaches (starting 5)  Zichtbare rugnummers spelers  Scorebord  Voorzien van stroom en werkend  Fout borden  Balbezit pijl  24 seconden klok  Terug kunnen zetten naar 14 seconden

4  Scoresheet  Zie bijlage

5  Scorebord

6  Fout borden  Balbezit pijl

7  24 seconde klok  Controle paneel

8  Tijd 4 kwarten van 10 minuten (tijd stil na score laatste 2 min van het laatste kwart)  Wisselen bij dode spelmomenten, eerst aangeven bij de tafel  1,2 en 3 punten (ook bonus)  5 Persoonlijke fouten / 4 teamfouten per periode  Seconden regels

9  Links: De scorer opschrijven (rugnummer)  Rechts: De score (optellen)  1 punt: met een haakje ( [ ) om de score om een vrije worp aan te duiden  2 punten: naast de scorer  3 punten: naast de scorer met een cirkel om te scorer  Laatste score van de periode een cirkel om de SCORE!  Vrije worpen, twee haakjes onder elkaar tekenen om de vrije worp aan te duiden. De score schrijven bij een geraakte en een horizontaal streepje bij een gemiste vrije worp.  Bij overtreding op een schotpoging  Bij een technische, onsportieve of diskwalificerende fout  Vanaf de vijfde teamfout

10  Persoonlijke fouten  Aan geven in het spelers vakje met de minuut en het kwart erboven (vb. Eerste minuut van het tweede kwart = 1 2)  Onsportieve fout, een “U” boven de minuut i.p.v. het kwart  Technische fout, een “T” boven de minuut i.p.v. het kwart  Diskwalificerende fout, een “D” boven de minuut i.p.v het kwart  Team fouten  Iedere persoonlijke fout wordt per periode genoteerd in het teamfouten vak. Na vier fouten is “bijna” iedere fout twee vrije worpen waard voor de tegenstander.

11 Afronden periode  Streep onder de laatst geschreven regel  Cirkels om de laatste scores  Periode uitslag invullen  Niet gemaakte teamfouten wegstrepen  Niet gebruikte time-outs wegstrepen (per helft)

12 Balbezit pijl  Wedstrijd begint met de sprongbal  Het team dat de sprongbal verliest en dus begint met verdedigen krijgt bij de eerst volgende sprongbal situatie de bal.  Situaties ▪ Twee spelers hebben beide de bal vast ▪ De scheidsrechter weet niet voor welk team een uitbal is ▪ Aan het begin van iedere periode  De pijl wijst in de speelrichting van het team dat de bal moet krijgen bij een sprongbal situatie. De scheidsrechter fluit en steekt twee duimen op.

13  Op rayon niveau en hoger wordt er gespeeld met een 24 seconden klok  Binnen 24 seconden moet er een schotpoging genomen zijn  De tijd gaat pas in bij balbezit  Als de bal de ring raak wordt de 24 sec klok herstart  Bij een overtreding boven de 14 seconden gaat de tijd naar 24 seconden, hieronder gaat de tijd terug naar 14 seconden

14 Overig  Elke speler die in het veld staat krijgt een X naast het rugnummer op het sheet.  Een driepunter wordt aangegeven door de scheidsrechter met drie vingers omhoog (geldige poging) andere hand drie vingers omhoog (driepunter telt)  De scheidsrechter beslist, de tafelaars noteren.  In noodgevallen: Mocht je iets niet zeker weten, stop dan de tijd en schakel de hulp van de scheidsrechter in.


Download ppt "23-09-2014.  Wedstrijdsheet: het bijhouden van de wedstrijdgegevens op het wedstrijdsheet ▪ Scores ▪ Scorer ▪ Fouten ▪ Periode uitslagen en einduitslag."

Verwante presentaties


Ads door Google