De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

People Strategy De bijdrage van HRM bij het oplossen van actuele politievraagstukken.

Verwante presentaties


Presentatie over: "People Strategy De bijdrage van HRM bij het oplossen van actuele politievraagstukken."— Transcript van de presentatie:

1 People Strategy De bijdrage van HRM bij het oplossen van actuele politievraagstukken

2 22  HRM levert door haar ondersteuning een aantoonbare toegevoegde waarde aan de realisering van de politieresultaten.  Als businesspartner is HRM verantwoordelijk voor de HRM beleidsvorming en – dienstverlening die het korps in staat stelt om te beschikken over voor de taakstelling gekwalificeerd, weerbaar en gemotiveerd, veilig en gezond personeel in de juiste aantallen. Het kompas: Waarom bestaan wij?

3 33 Het strategisch denkraam Wat zijn de strategische opgaven (missie/ visie/ strategie) van de politie? Scope 5-10 jr Wat moet opgelost/versterkt worden in het domein van mens, werk en organisatie om de strategische bedrijfsopgaven te realiseren? Scope 5-10 jr Wat zijn de grote opgaven voor de HRM-functie? Scope 3 jaar Wat heeft de HRM-functie te doen om de HRM-opgaven te realiseren? Scope 0,5-1 jaar Politie- opgaven Vraagstukken mens, werk & organisatie HRM- opgaven HRM- activiteiten People strategyStrategische beleidsagenda HRM Domein van de lijnDomein van HRM

4 4 De PEST-analyse, het politiewerk wordt …. complexer virtueler Meer informatiegestuurd TRANSPARANTER Internationaler Meer netwerkend Technischer Veeleisender Zichtbaarder

5 En dus…. 1. Werken aan een eigentijdse relatie met de burger 2. Netwerkpartner zijn 3. Internationaler worden 4. Technologie en innovatie stimuleren 5. Persoonsgerichte aanpak bevorderen 6. Omgaan met de verharding in de maatschappij 7. Omgaan met de zichtbaarheid van de politie in de horizontale samenleving 8. Bouwen van en functioneren als één korps Hebben we politieopgaven: Die leiden tot…

6 ….vraagstukken op het gebied van mens, werk en organisatie 1. Meer gedifferentieerd opleiden (hoger gemiddeld opleidingsniveau) 2. Versterken diepe expertisegebieden en breed vakmanschap 3. Fitter, gezonder en veerkrachtiger worden 4. Naar een open, delende en diverse cultuur 5. Leidinggeven vanuit het principe van professionele ruimte 6. Werken aan gelijkwaardige arbeidsrelaties 7. Verbeteren van de beweeglijkheid van de organisatie 8. Bouwen van een (goedkoper) concern dat lokaal verankerd is 9. Professionaliseren van de relatie tussen Operatie en Bedrijfsvoering. Namelijk:

7 Van strategie naar realisatie, de verandering via twee lijnen People Strategy Via de strategische beleidsagenda HRM worden de zichtlijnen uit de People Strategy geconcretiseerd naar HRM-opgaven en -activiteiten. Beleidsvoorstellen worden ingebracht, getoetst en vervolgens geïmplementeerd via de reguliere lijn. Per eenheid aansluiten bij lopende initiatieven op het gebied van cultuur- en gedragsverandering.

8 8 Het kompas voor de People Strategy 1. Deel je deze koers/ambitie? 2. Wat is er al wat deze koers ondersteunt? (lopende initiatieven, projecten, keuzes) 3. Wat moet er extra worden gedaan/waar moeten we op investeren? 4. Welke belemmeringen zijn er en hoe kunnen we die wegnemen?

9 Het lukt alleen als we het SAMEN doen

10 Alle documentatie van de Diversiteitsdag: www.politieacademie.nl/lecd


Download ppt "People Strategy De bijdrage van HRM bij het oplossen van actuele politievraagstukken."

Verwante presentaties


Ads door Google