De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

KiVa – we doen het samen! Les 10 Deze les duurt 45 minten (De rest van de tijd besteden we aan het KiVa-spel)

Verwante presentaties


Presentatie over: "KiVa – we doen het samen! Les 10 Deze les duurt 45 minten (De rest van de tijd besteden we aan het KiVa-spel)"— Transcript van de presentatie:

1

2 KiVa – we doen het samen! Les 10 Deze les duurt 45 minten (De rest van de tijd besteden we aan het KiVa-spel)

3 Regels en afspraken om samen te kunnen leven Regels en afspraken zijn overal noodzakelijk – Waar? – Waarom?

4 Geschreven en ongeshreven regels- zichtbare en onzichtbare regels Onzichtbare regels: regels die zijn ontstaan zonder dat ze zijn uitgesproken in de groep Regels kunnen normen worden Norm: soort gewoonte waar iedereen (bewust of onbewust) naar handelt

5 Soms is pesten en gemeen gedrag de norm geworden – iedereen denkt dat het erbij hoort – en dat iedereen eraan meedoet Om te laten zien dat we zulke normen niet willen, ondertekenen we vandaag het KiVa-contract.

6 Weet je nog? Wat is pesten? Hoe kan de groep betrokken zijn bij pesten en de situatie in stand houden? Wat kan de groep doen om een eind te maken aan het pesten? Wat moet je doen als je zelf slachtoffer wordt van pesten?

7 De klas bedenkt haar eigen project KiVa-krant Toneelstuk, musical, website Campagne met informatie-lessen KiVa- steunprogramma

8 Is de situatie veranderd? In vergelijking met het begin van het schooljaar is de sfeer…. Verbeterd Verslechterd Hetzelfde

9 Hoe is nu de situatie in deze klas? In welk opzicht is de situatie veranderd? Positief of negatief? Waar is de verandering door ontstaan? Hoe kunnen we de positieve situatie vasthouden? Wat zouden we verder nog moeten doen?

10 Mijn eigen bijdrage

11 Onze klas We gaan staan en een aantal keuzes maken

12 De laatste regel van het KiVa contract 10. We blijven ons houden aan dit KiVa-contract.

13 Het KiVa-contract tegen pesten We kijken samen nog eens naar alle regels We beloven dat we ons aan het contract zullen houden

14 Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich aan het contract houdt? – Hoe kunnen we elkaar daarbij helpen? – Wat zouden we kunnen doen als iemand zich niet aan het contract houdt?

15


Download ppt "KiVa – we doen het samen! Les 10 Deze les duurt 45 minten (De rest van de tijd besteden we aan het KiVa-spel)"

Verwante presentaties


Ads door Google