De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Detail In deze presentatie laat ik een detail zien van een aansluiting van een prefab houten binnenspouwblad met een prefab houten kap. Op de foto is.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Detail In deze presentatie laat ik een detail zien van een aansluiting van een prefab houten binnenspouwblad met een prefab houten kap. Op de foto is."— Transcript van de presentatie:

1

2 Detail In deze presentatie laat ik een detail zien van een aansluiting van een prefab houten binnenspouwblad met een prefab houten kap. Op de foto is met een rode cirkel de plaats aangegeven

3

4 Hiernaast is het detail te zien van de dakaansluiting van de 4e verdieping. Constructie bestaat uit; Stalen liggers HE200A, hoedliggers, kanaalplaatvloeren van 200 mm dik, prefab houten gevelelementen en kappen welke voorzien zijn van kozijn en glaswerk. De gevel word uitgevoerd in vuil metselwerk welke later voorzien wordt van een stuclaag. Het dak wordt voorzien van felsbekleding.

5 Op de volgende pagina’s is de opbouw te zien van het dakdetail. Als laatste wil ik het detail toelichten over de keuzes en materiaalopbouw.

6 We beginnen met het plaatsen van een stalen ligger HE200A die weer in verbinding staat met prefab beton kolommen

7 Vervolgens wordt de ligger voorzien van een stalen plaat zodat de bovenliggende constructie later vastgezet kan worden

8 De kanaalplaatvloeren kunnen gelegd worden.

9 De stalen ligger wordt voorzien van 60 minuten brandwerende bekleding.

10 De prefab houten gevelelementen worden geplaatst. Deze elementen zijn inclusief kozijnen en raamwerk. Je ziet dat de gevel boven het kozijn een stukje uitsteekt, dit komt ook terug aan de zijkanten.

11 De staalconstructie van de bovenste verdieping kan geplaatst worden. Dit d.m.v. de eerder aangebrachte stalen plaat met moeren.

12 De houten kap voor het dak kan geplaatst worden.

13 Vervolgens kunnen de metselaars beginnen met het aanbrengen van het metselwerk.

14 Na het aanbrengen van het dak en de gevel kan er een goot gemaakt worden.

15 Om een oude uitstraling te creëren wordt de goot afwerking doorgezet tegen het metselwerk. Zie voor een beter beeld de volgende afbeelding

16

17 Het dak wordt voorzien van zinken felsbekleding.

18 Vervolgens gaan de werkzaamheden binnen in het pand ook door. Hier is de afwerkvloer gestort.

19 Buiten kunnen ze na het afwerken van de goot beginnen met het stucwerk wat op het metselwerk komt.

20 Binnen worden de prefab houten gevelelementen voorzien van gipsplaten.

21 En als laatste zien we dat de systeemplafonds aangebracht worden.

22 Toelichting Project Koninginnegracht staat aan de Koninginnegracht in Den Haag. De architect wilde een authentieke uitstraling creëren zoals de Koninginnegracht vroeger was. Deze uitstraling zie je dan ook terug in de straat. De authentieke uitstraling zie je goed terug in de uitvoering van de goot, daarom heb ik ook gekozen voor dit detail. Daarnaast geeft het project een luxe uitstraling door onder andere; verspringingen in de gevel, een stuclaag in een lichte kleur op het metselwerk (wat je terugziet in het detail), donker natuursteen aan de gevel op de begane grond, grote ramen en dakkapellen. Ik zelf vind dit opvallende elementen, en vooral bij een kantoor. Als je tegenwoordig nieuwbouw kantoren bekijkt zie je een heel ander beeld dan Koninginnegracht en dat maakt dit bouwproject zo uniek. Een kantoor met een warme, luxe en huiselijke uitstraling.


Download ppt "Detail In deze presentatie laat ik een detail zien van een aansluiting van een prefab houten binnenspouwblad met een prefab houten kap. Op de foto is."

Verwante presentaties


Ads door Google