De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Draaiende wolkenkrabbers in Dubai en Moskou

Verwante presentaties


Presentatie over: "Draaiende wolkenkrabbers in Dubai en Moskou"— Transcript van de presentatie:

1 Draaiende wolkenkrabbers in Dubai en Moskou

2 Een wolkenkrabber die ‘om zijn as draait’ en van uitzicht verandert volgens het weer en het zonlicht.

3 Dit is het gekke project van de Italiaanse architect David Fischer
Dit is het gekke project van de Italiaanse architect David Fischer Zijn draaiende torens zullen in in Dubai en Moskou oprijzen.

4 Dit type bouwwerk dat ‘dynamische architectuur’ heet, zal voortdurend ronddraaien. Elke verdieping draait los van de andere op zichzelf..

5 Tussen de verdiepingen leveren windturbines en foto-elektrische panelen op de daken de energie voor de toren De in koolstofvezel uitgevoerde windturbines maken geen lawaai. Een wolkenkrabber met 80 verdiepingen, zoals die in Dubai, zal 79 windturbines bevatten. Daarmee wordt dit het allereerste bouwwerk dat zichzelf voorziet van de nodige energie.

6 Op de 15 volgende verdiepingen komt een luxehotel.
Dan zijn er 35 verdiepingen met luxueuze appartementen en op de 10 laatste verdiepingen privévilla’s van m2. De draaiende toren in Dubai wordt 420 m hoog. Hij zal 80 verdiepingen bevatten. De eerste 20 verdiepingen zijn gereserveerd voor kantoren.

7 De privévilla’s bovenin de draaiende toren zullen een uitzonderlijk uitzicht bieden op de baai.

8 Dit was slechts een droom voor de Italiaanse architect
David Fischer. Maar binnenkort wordt die droom werkelijkheid, want de werken aan de twee torens in Dubai en Moskou zullen in 2008 beginnen.

9 De reservaties van appartementen in de draaiende toren in Dubai zijn in juni 2008 begonnen. De oppervlakte van de appartementen varieert van 124 tot m2.

10 De draaiende toren in Moskou zal het nieuwe symbool van de stad zijn.
Het ontwerp is hetzelfde als dat van de toren in Dubai, maar de stijl is anders. De toren in Moskou zal 70 verdiepingen hebben en 400 m hoog zijn. Zijn top zal niet plat zijn.

11 Elke bewoner zal zijn auto voor zijn appartement kunnen parkeren
Elke bewoner zal zijn auto voor zijn appartement kunnen parkeren. Autoliften brengen de auto’s naar alle verdiepingen.

12 De draaiende toren in Moskou zal een spitse top hebben.

13 De architect David Fischer heeft voor de constructie van die torens een unieke methode uitgedacht, ‘methode Fischer’ genaamd. Elke verdieping wordt in de fabriek geassembleerd, inclusief sanitair en elektriciteit. Dan wordt ze aan de ter plaatse gegoten centrale stam bevestigd Dit reduceert de constructietijd met 30%, bespaart 20% op de bouwkosten, en er zijn slechts 680 arbeiders nodig in plaats van voor een klassiek flatgebouw.

14 De draaiende wolkenkrabbers zijn voor de architect David Fischer een filosofisch antwoord op het veranderende leven. Ze worden door het leven ‘bewerkt’ en door de tijd ‘geprojecteerd’.

15 Elke verdieping, in kleine stukken verdeeld en aan de onbeweeglijke centrale stam in beton bevestigd, zal op zichzelf draaien. Een met de stem geactiveerd systeem doet elk appartement draaien. Het duurt tot 3 uren voordat de verdieping een volledige ronde heeft gemaakt.

16

17 Er staan nog meer draaiende torens op stapel
Er staan nog meer draaiende torens op stapel. David Fischer hoopt een derde toren te bouwen in New York. Er zijn al geïnteresseerde investeerders in Canada, Duitsland, Italië, Korea en Zwitserland De kostprijs van een draaiende wolkenkrabber wordt geschat op miljoen dollar.

18 EINDE


Download ppt "Draaiende wolkenkrabbers in Dubai en Moskou"

Verwante presentaties


Ads door Google