De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inleiding bij de diavoorstelling -Tijdens de gwp van 17 tot 21 februari heeft de groep van mevrouw Segers en mevrouw Vanhenden gewerkt rond fotografie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inleiding bij de diavoorstelling -Tijdens de gwp van 17 tot 21 februari heeft de groep van mevrouw Segers en mevrouw Vanhenden gewerkt rond fotografie."— Transcript van de presentatie:

1

2 Inleiding bij de diavoorstelling -Tijdens de gwp van 17 tot 21 februari heeft de groep van mevrouw Segers en mevrouw Vanhenden gewerkt rond fotografie. Zij hebben onder andere geleerd hoe foto’s te maken met een schoendoos (echt waar!), en hoe deze foto’s te ontwikkelen! -Om dit te verwezenlijken hebben ze zelf een “camera” en een “donkere kamer” gemaakt. -Na een heleboel foto’s te hebben gemaakt, was het maar de vraag hoe ze hun project gingen voorstellen aan de andere groepen. Ze hebben gekozen voor deze powerpointpresentatie, iets wat heel veel werk en tijd heeft gekost! Zij verdienen dan ook een dikke proficiat! -Hopelijk geniet u van het resultaat!

3 Met de medewerking van:

4

5

6

7 Maandag toen we voor de eerste keer ons project deden vertelden de juffen dat we foto’s gingen maken met een schoendoos.We verklaarden hen voor gek!!!

8

9 Stap 1: het maken van de schoendoos! *De schoendoos helemaal bekleden met zwart papier *Een gaatje maken in de schoendoos (heel voorzichtig) *De doos goed dichtplakken!

10 En klaar is Kees!

11 Stap 2: de donkere kamer maken

12 *De ramen en deuren dichtplakken; er mag géén licht binnenkomen in de donkere kamer!!! *De rode lampen, de haardroger en de gloeilamp in het stopcontact steken *De spoelbakjes vullen, en wel in deze volgorde: -ontwikkelaar -water -fixeer

13 ONTWIKKELAAR WATER FIXEER ONZE DONKERE KAMER!!!

14 Stap 3: Het fotopapier klaarmaken voor gebruik! Lights out, baby! *Het fotopapier goed vastplakken!

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24 Stap 4 : de foto’s ontwikkelen

25 foto’s ontwikkelen *je zorgt dat er nergens licht binnenkomt! *daarna neem je de foto uit de doos *je legt de foto eerst 1 minuut in de ontwikkelaar, dan eventjes in het water en vervolgens twee minuten in het fixeermiddel *dan goed afspoelen in water en drogen met de haardroger HET NEGATIEF IS KLAAR!!!

26 *Je neemt het negatief, legt er een nieuw fotopapier op en legt er een glasplaat over *Met een lamp moet je deze glasplaat héél kort belichten! *Vervolgens leg je het fotopapier opnieuw in de drie spoelbakjes,spoel je ze en droog je ze HET POSITIEF IS KLAAR!!!

27 Stap 5 : de voorbereiding van de voorstelling van het project *om ons project voor te stellen hebben we gekozen voor deze presentatie, een hele dag hebben we hier hard aan gewerkt!!!

28

29

30

31 Mmm,foto’s …

32 Zzz …

33 Snurk…

34


Download ppt "Inleiding bij de diavoorstelling -Tijdens de gwp van 17 tot 21 februari heeft de groep van mevrouw Segers en mevrouw Vanhenden gewerkt rond fotografie."

Verwante presentaties


Ads door Google