De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door: Nikki, Alexandra Emma. Maatschappelijke Stage februari-maart 2011 Wij zijn voor de stage naar Kinderboerderij de Wilgenhof gegaan. Daar hebben wij.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door: Nikki, Alexandra Emma. Maatschappelijke Stage februari-maart 2011 Wij zijn voor de stage naar Kinderboerderij de Wilgenhof gegaan. Daar hebben wij."— Transcript van de presentatie:

1 Door: Nikki, Alexandra Emma

2 Maatschappelijke Stage februari-maart 2011 Wij zijn voor de stage naar Kinderboerderij de Wilgenhof gegaan. Daar hebben wij de eerste 3 dagen van de voorjaarsvakantie onze stage uitgevoerd. Wij hebben hier erg leuke herinneringen aan overgehouden.

3 Kinderboerderij de Wilgenhof De Wilgenhof is een kinderboerderij op de Ringdijk. Eind jaren '60 kocht de gemeente het om er een kinderboerderij en een Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie te vestigen. Op 8 november 1971 opende Kinderboerderij de Wilgenhof haar deuren. Op de kinderboerderij zijn veel dieren, namelijk: paarden, koeien, schapen, konijnen, cavia’s, kippen, een kat, een hond en bijen, alleen de varkens zijn er nu niet i.v.m. de verbouwing, maar die komen zeker weten over een tijdje terug.

4 Het werk dat we hebben gedaan Wij hebben hier best wel veel gedaan. Toen we aankwamen mochten we meteen de konijnen en de cavia’s eten en drinken geven. Verder hebben we ook de geiten eten gegeven. De kippen gevoerd. De paarden eten gegeven en hun hokken schoongemaakt, we hebben bij de koeien schoongemaakt en drinken gegeven en we hebben eieren geraapt. Dit waren dus vooral voeder en schoonmaakklussen.

5 Leuke Leerzame Dingen die wij hebben Meegemaakt Door de stage hebben wij geleerd hoe het is om te werken bij een kinderboerderij. “Toen ik daar vroeger kwam, dacht ik niet eens aan de mensen daar, ik had geen idee van wat zij allemaal deden, maar zonder hen zou de kinderboerderij nooit bestaan.”(Nikki). Wij hebben ook nog iets heel leuks meegemaakt, toen we daar waren kwamen er de laatste dag babykonijntjes aan, dat was helemaal fantastisch! We hadden alle drie een konijntje dat ons meteen opviel, we pakten het op en het klikte! Alexandra’s konijntje heette Nana en is zwart. Nikki’s konijntje heette Micha en was een beetje grijs/blond en Emma’s konijntje heette Mucci en was blond. Begin maart waren de konijntjes te koop. Alexandra heeft haar konijntje gekocht, Nana staat nu in de achtertuin. Emma’s konijntje, Mucci, is verkocht en leeft waarschijnlijk nu een happy life bij een leuke familie en Nikki’s konijntje Micha is nog steeds niet verkocht. Emma & Mucci Nikki & MichaAlexandra & Nana

6 Dit Was Onze Presentatie!!


Download ppt "Door: Nikki, Alexandra Emma. Maatschappelijke Stage februari-maart 2011 Wij zijn voor de stage naar Kinderboerderij de Wilgenhof gegaan. Daar hebben wij."

Verwante presentaties


Ads door Google