De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bezoek een sportief evenement:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bezoek een sportief evenement:"— Transcript van de presentatie:

1 Bezoek een sportief evenement:
Willem II – FC Groningen Thijs Schalken en Maud van den Bersselaar

2 Inleiding: Wij zijn naar de wedstrijd Willem II – FC Groningen geweest op zaterdag 30 maart We hadden twee kaarten, een voor vak N en een seizoenskaart voor vak ABC (de Kingside) om op deze manier een vergelijking te kunnen maken tussen het publiek in de twee vakken. Verder hebben we onszelf de vraag gesteld: “Welk effect heeft de wedstrijd op het publiek?”.

3 Verleden Willem II en FC Groningen speelden 26 keer eerder tegen elkaar in Tilburg in de Eredivisie. 17 keer won de thuisclub, terwijl de bezoekers 5 keer de winst mee naar huis namen. 4 maal werd een gelijk gespeeld. De laatste jaren was Willem II ook vaak sterker dan FC Groningen. Van de laatste 10 ontmoetingen in Tilburg won Willem II liefst 8 keer.

4 Welk effect heeft de wedstrijd op het publiek?
Wij hebben het publiek geobserveerd in twee verschillende vakken van het stadion namelijk de Kingside (ABC) en vak N. De Kingside is het “sfeer vak” van het stadion en hier zitten over het algemeen jongeren. Vak N is het familie vak en het publiek dat in dit vak zit is daarom ook erg gevarieerd. Wat ons meteen opviel was dat bijna iedereen in de Kingside stond en aan het zingen was. Terwijl het publiek in vak N rustig op de wedstrijd zat te wachten. Maar toen de spelers opkwamen, kwamen ook zij even van hun stoel. In de eerste helft van de wedstrijd waren de supporters in de Kingside volop aan het supporten en zingen voor hun club terwijl er in vak N maar een fanatiekeling bij zat die af en toe iets naar de spelers riep. De rest van het vak amuseerde zich met de wedstrijd. Toen Willem II op 1 – 0 voorsprong kwam was het een groot feest in de Kingside en kregen de spelers een staande ovatie van vak N. Tijdens de tweede helft toen de 1 – 1 viel, viel de feestelijke sfeer weg en werden de supporters in de Kingsite wat rustiger terwijl de supporters in vak N nogsteeds op hun stoel bleven zitten. Maar toen de 1 – 2 viel, sloeg de sfeer in de Kingside om en werden er door een aantal supporters veel dingen naar de spelers geroepen omdat ze weer zouden verliezen. Terwijl de andere supporters in het vak weer een lied zongen om ze toch een hart onder de riem te steken en ze te blijven steunen. Aan het einde van de wedstrijd kregen de spelers van beide vakken nog wel een groot applaus en de supporters in vak N gingen meteen na de wedstrijd naar huis terwijl er in de Kingside nog een klein relletje ontstond tussen een paar van de supporters. Die vervolgens even goed aangepakt werden en daarna ook richting huis zijn gegaan.

5 Onze conclusie. Welk effect heeft de wedstrijd op het publiek?
Het verschilt per vak welk effect de wedstrijd heeft op het publiek omdat er in ieder vak een ander soort publiek zit. De supporters van de Kingside gaan de wedstrijd altijd moet goede moed in en worden steeds fanatieker als hun club op voorsprong komt te staan. Maar als ze op achterstand komen worden ze steeds rustiger en bij sommige supporters slaat de goede sfeer zelfs om naar een beetje agressie zelfs. De supporters in vak N komen naar het stadion om van een leuke wedstrijd en de sfeer in het stadion te genieten. Verder heeft de wedstrijd niet echt effect op wat ze doen of roepen. Wel zullen er altijd mensen in het vak zitten die flink balen als ze verliezen maar dit uitten ze niet tegenover de anderen.

6 Ons advies. Wil je naar Willem II om een gezellige avond te hebben en ook nog een beetje mee te krijgen van de voetbalwedstrijd, dan moet je zeker in de Kingside (ABC) gaan zitten. Maar wil je naar Willem II om een rustige voetbal wedstrijd te kijken adviseren wij je om in vak N te gaan zitten want dan weet je zeker dat je geen minuut van de wedstrijd zult missen.


Download ppt "Bezoek een sportief evenement:"

Verwante presentaties


Ads door Google